saku napisał(a):
_cheetah_:
To pole nie będzie jakąś "manifestacją" i wielką wyrocznią. Jak pisałem - jednak da więcej odpowiedzi niż pytań.
Myślę, że najczęściej da dużo do przemyśleń, dlaczego wyszło tak, a nie inaczej...
saku napisał(a):
I służyło jako spora pomoc, bo często gdy ktoś mnie odwiedza chce porównać właśnie 3-4 wykrywacze na raz. Więc odbywa się to w określonym czasie w tych samych warunkach.
Jeśli w tym samym czasie, to tak - da to jakiś pogląd.
Tak sobie jeszcze myślę, że jeśli będą przyjeżdżać do ciebie ludzie, to pole może być tak naprawdę najbardziej pomocne w nauce posługiwania się detektorem, bo w takich warunkach można sobie pokręcić i po ustawiać, popatrzeć jak reaguje detektor czy konkretna cewka(i).
A nawet, na upartego, można sobie wylać wiadro wody na obszar obiektu i patrzeć jak reaguje detektor na GB czy zasięg... To tak, jak najbardziej.
-warlock- napisał(a):
Pomyśl o tym w ten sposób. Masz dar, intuicję. Tego żaden detektor, cewka nie poprawi.
Możliwe, że mam jakąś tam intuicję albo jestem "
za pan brat" z Prastarymi Bogami Ziemi, któzy bywają łaskawi... ale wiesz, niezależnie od tego, to z jednym moim detektorem mógłbym podejść na niecały metr od płotu z siatki, a z drugim już na jakieś pół... a do tego mam niejasne wrażenie, że w drobnicowcu cewka CC łapie mi sygnału rozproszonego więcej niż większa od niej cewka DD... ale to tylko wrażenia, bo cholery skuteczność miewają, o dziwo, porównywalną... A na takim poletku być może można by to próbować jakoś zweryfikować...