Witam, jeśli można będę w tym wątku umieszczał co jakiś czas moje znajdki :) Wykrywacz mam od zeszłej wiosny, ale do tej pory było ok 10 wypadów tylko (z tego 3 w tym roku) Dopiero po dzisiejszym ośmielam się cokolwiek pokazać:) jednak miejsce i dzień z większym szczęściem robi dużo :) Nie jest to i tak wiele, ale dziś ucieszyło mnie :) Sreberko i łuska lasek, biżuteria pole (zorane nie zasiane:))
Załącznik:
grosz.JPG
Załącznik:
biz.JPG
Załącznik:
luska.JPG
Sreberka na siłę nie czyszczę póki nie uzbroję sie w odpowiedni środek do czyszczenia,Pewexa dałem trochę jako sentyment bo już niewiele pamiętam z tamtych lat (rocznik 85), ale ten sklep w jeleniej górze skąd jestem kojarzę :) Łuska z 1938. Prócz tego co na zdjęciu wpadły dwie 2łotówki brązowe z PRL, 20 groszy PRL i 5gr z 49roku z rantem
Ps. W podglądzie wyszły duże zdjecia, jeśli będzie to przeszkadzać to z góry przepraszam
Ps2 Pytanie do bardziej doświadczonych: Jeśli sygnał z kolorku przeskakuje na żelazo to warto kopać? Pytam, bo często ''pierścieniami'' okazują sie elementy łańcucha itp, ale moze wasze próby były trafniejsze i jednak warto poświęcić chwile na dołek