Bratko napisał(a):
Dziękuję za miłe słowa i odpowiedzi .
Może zacznę od początku , za nim kupiłem wykrywacz czytałem i czytam to forum po kilka godzin dziennie ,oglądałem setki filmów i przeglądałem mapy itd.. Postanowiłem kupić Garretta ace 250 + Garrett Pro-Pointer II , cena była przystępna no i na początek dla mnie wystarczy . Jeśli chodzi o dyskryminację bardzo dużo czytałem o tym i ciężko powiedzieć co lepsze sporo kolegów opisuje że chodzi na dyskryminacji a inna część kolegów że bez dyskryminacji , czytałem post o łańcuszkach że na dyskryminacji są małe szanse na odnalezienie łańcuszka w ziemi , też czytałem że któryś kolega przeszedł swoje pole wszerz i dłuż na dyskryminacji myślał że wszystko już wyczyścił i gdy inni fachowcy polecili mu żeby ją wyłączył też jeszcze znajdował fanty które na dyskryminacji przeszedł. Zanim wyszedłem na pole z wykrywaczem robiłem testy dźwiękowe jak garrett działa na różne metale , ale i tak na razie kopię 80% wskazań na metal albo jak sygnał skacze . Wiem że jeszcze daleka droga prze de mną i mnóstwo kilometrów ale widzę że mnie zabrało na maxa i mam fajne pola przynajmniej dwa po których jeszcze nikt nie chodził. Wstawiam zdjęcie przedmiotu które kolega podejrzewa że może być ze średniowiecza , powiem że trochę poszukałem i wygląda mi na część sygnetu ,tylko trochę to za proste ciekawe czy mogło się wyprostować podczas prac polowych ? Pozdrawiam
Kalciferny, co sądzisz o takim rozpoczynaniu przygody z detektorem?
Powinieneś troszeczkę przyhamować ze swoimi "poradami". Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. Zgrywając wielkiego znawcę możesz się tylko na uśmiechy narazić ;).