Teraz jest czwartek, 25 grudnia 2025, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro - testy
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2016, 19:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Boratynki są bardzo "niejednorodne materiałowo" i potrafią dawać zupełnie różna odczyty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2016, 20:13 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Dlatego do testów miałem ich kilanaście w różnych stanach, koronne i litewskie.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2016, 20:24 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Witam.
Właśnie wróciłem z pola musiałem go sprawdzić. Mój GM nadal nie dorównuje parametrami temu z filmów prymka. Wymiana elektroniki którą rzekomo przeprowadził serwis niewiele pomogła. Jest lepiej ale do osiągów
jakie opisujecie brakuje kilka cm.
Pokrętło gruntu mogę spokojnie ustawić na godzinę 15 i nie słyszę żadnych pisków w słuchawkach tak ma być?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2016, 20:40 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
"Grunt" ustawiasz na grunt :D . Na każdej miejscówce możesz mieć innaczej. Ważne żeby podczas pompowania nie było słychać dźwięku a przynajmniej nie za mocno.
Z poważaniem
Kopi

PS
Nie mówię już o zestrojeni cewki w fabryce ale na to to się już nic nie poradzi...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2016, 22:08 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Pójdę z nim jeszcze kilka razy w teren i zobaczę, nawet może zakopie jakieś monety i zmierzę głębokość, ale lepiej niż w powietrzu na pewno nie będzie.
Wydaje mi się że firma Golden Mask w ogóle nie sprawdza swoich sprzętów byle zrobić jak najwięcej i sprzedać, ja drugi raz już od nich na pewno nie kupię biorąc jeszcze pod uwagę że GM5 też bardzo dużo wadliwych wypuścili!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 marca 2016, 22:37 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Ja dopiero kilka razy byłem z GM-em na polu i cały czas się uczę, czasami mnie frustruje bo nadpobudliwy jest - to fakt, ale myślę, że jeszcze trochę czasu minie zanim się z nim zgram.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 marca 2016, 06:31 
Moderator
Moderator

jarek81 napisał(a):
Witam.
Właśnie wróciłem z pola musiałem go sprawdzić. Mój GM nadal nie dorównuje parametrami temu z filmów prymka. Wymiana elektroniki którą rzekomo przeprowadził serwis niewiele pomogła. Jest lepiej ale do osiągów
jakie opisujecie brakuje kilka cm.
Pokrętło gruntu mogę spokojnie ustawić na godzinę 15 i nie słyszę żadnych pisków w słuchawkach tak ma być?

Pokrętło gruntu na 15.00 i wykrywacz spokojny ? wg. mnie chyba jest coś nie tak - jeszcze nie spotkałem gruntu w którym można by tak dostroić , całkowity max to gdzieś 12.00

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 marca 2016, 17:38 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Przede wszystkim, co to za kręcenie gruntem "na godzinę". Wykrywacz należy precyzyjnie dostroić do określonego gruntu. Co prawda ja robię obecnie testy na młodszym bracie "czwórki" (CK) ale zauważyłem, że wszelkie odstrojenia od gruntu mocno wpływają na pracę wykrywacza.

Dziś pobawiłem się trochę i z cewki 12' udało się na CK "zrobić" na ładną boratynkę 30cm. Może nawet wstawię to nagranie (w formie żartu), bo z tak ustawionym Golden Maskiem poszukiwać się nie da. Szajs boratynka zżarta to problem z detekcją na 24cm. Oczywiście nie ma tu mowy o super wyraźnych sygnałach. Na polach zaśmieconych o usłyszeniu takich sygnałów można w ogóle zapomnieć.

Na ustawieniach standardowych, bez słuchawek i kręcenia na czułości to te 25cm to taki maks i wcale nie wali jak gong :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]