Teraz jest czwartek, 14 sierpnia 2025, 11:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przesiadka z Optimy ale na co?
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2016, 16:13 
Szeregowy
Szeregowy

Witam,

Czytałem wątek odnośnie wykrywaczy do 3500 i strasznie mi się namieszało w głowie.
Napiszcie proszę Co waszym zdaniem będzie lepsze od Optimy ( może być używka )
Myślałem o AT Pro XP Deusie lub ???
Chciałem wydać około 2500 - 3000.
No właśnie czego szukać chcąc chodzić za monetami. tak 80 % czasu to szukanie monetek.
Macie jakieś propozycje? Chciał bym żeby była identyfikacja nie tylko dźwiękowa.
Z góry dzięki za podpowiedź.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Przesiadka z Optimy ale na co?
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2016, 18:49 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ja przesiadłem się z optimy na deusa lite jestem zadowolony sreberka dalej wpadają choć mam wrażenie że więcej teraz wpada tych malutkich. W tej cenie możesz też dostać fishera f75ltd ale używany ponoć też niezła kosa na monetki kolega niedawno przesiadł się z deusa właśnie na fishera i sobie chwali.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2016, 20:08 
Szeregowy
Szeregowy

Może ktoś kliknie jakiej używki szukać. Kolega poleca mi AT PRO ale chyba w tej cenie można coś lepszego wyłapać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2016, 21:37 
Szeregowy
Szeregowy

niemialem ale z tego co wyczytalem na forum jak wybieralem wykrywke to at pro duzo nierozni sie od optimy, czyli mialbys prawie to samo- za wieksze pieniazki. - jesli deus to tylko z panelem - posiadam tylko ws4 - no i jest to pewne ograniczenie(wykrywka lekka ,ale dolki niezaglebokie sie kopie za moniakami- nawet na podrasowanych programach) ale chodzi sie przyjemnie i kolorek widzi ladnie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2016, 21:40 
Szeregowy
Szeregowy

Kurde aż tyle kasy to nie mam. A co możecie jeszcze polecić ?
Golden Mask 5 Finder 12' Spider ktoś może mi o nim coś napisać? Lepszy od AT ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2016, 22:12 
Kapitan
Kapitan

slawek300 napisał(a):
niemialem ale z tego co wyczytalem na forum jak wybieralem wykrywke to at pro duzo nierozni sie od optimy, czyli mialbys prawie to samo- za wieksze pieniazki. - jesli deus to tylko z panelem - posiadam tylko ws4 - no i jest to pewne ograniczenie(wykrywka lekka ,ale dolki niezaglebokie sie kopie za moniakami- nawet na podrasowanych programach) ale chodzi sie przyjemnie i kolorek widzi ladnie

"z tego co wyczytalem na forum jak wybieralem wykrywke to at pro duzo nierozni sie od optimy"

To chyba jakieś kpiny :lol: Mam Optimę i mam At Pro - ni jak nie można ich porównać , oba dobre , ale At pro u mnie zawsze będzie NR.1 Rutus jako rezerwa :666 .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 marca 2016, 22:23 
Szeregowy
Szeregowy

To chyba jakieś kpiny :lol: Mam Optimę i mam At Pro - ni jak nie można ich porównać , oba dobre , ale At pro u mnie zawsze będzie NR.1 Rutus jako rezerwa :666 .[/quote]

widocznie nie ty jedyny posiadasz obydwa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2016, 09:24 
Szeregowy
Szeregowy

Znaczy że są faktycznie bardzo zbliżone? Macie jakieś sugestie, za czym powinienem się rozglądać?
Golden Mask 5 Finder 12, XP Deus, czy coś innego? A może MAKRO RACER 2. Podpowiedzcie bo chciał bym coś lepszego niż miałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2016, 09:49 
Kapitan
Kapitan

Właśnie o to chodzi że nie są zbliżone :P Całkowicie inne ustawienia , inne tryby pracy itp. Zbliżona to jest tylko chyba głębokość . Ja mam oba tylko z tego powodu że oba są dobre , ale najpierw kupiłem Optimę a potem sprzedałem rezerwę - czyli ACE 350 i kupiłem At Pro . Już po pierwszym wypadzie wiedziałem że Optima będzie jako rezerwa , ale jest na tyle dobra że jej nie sprzedaje choć był już taki zamysł żeby zamienić na deusa .Na razie zostaje jak jest i nic nie zmieniam .At Pro mi pasuje jak żaden inny -z wyjątkiem ceny :666 , ale to już mam za sobą :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2016, 10:16 
Szeregowy
Szeregowy

Czyli odpuszczam z innymi wykrywaczami i szukam AT Pro.
Rozumiem że po Optimie nie będę zawiedziony :) a niczego lepszego w podobnej cenie nie trafię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2016, 10:21 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego zaczekaj kiedys moze i opłacało sie kupic atka ale teraz to wielkie nieporozumienie bo ten wykrywacz nie jest wart ceny jaką za niego żądają .Cierpliwości poczekaj na więcej odpowiedzi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2016, 10:48 
Plutonowy
Plutonowy

Jeżeli nie boisz się nowości to na rynek wchodzi właśnie Whites MX Sport. Cena sugerowana 799 USD, ale widziałem już w sklepach za Wielką Wodą 749 USD. W polskiej dystrybucji jeszcze go nie ma, ale na YouTube można już pooglądać trochę filmików i wyrobić sobie wstępną opinię.
Zgadzam się z przedmówcą, że AT pro jak i cała reszta produktów ze stajni Garretta nie jest warta żądanych za nie pieniędzy. A jestem posiadaczem Garretta i chętnie stałbym się posiadaczem AT (ale nie za 3200 zł do diabła :/).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2016, 11:12 
Generał Broni
Generał Broni

Jeżeli używałeś Optimy w trybie mix, to przesiadka na At pro to żaden krok w przód. Cena za wysoka i za używkę wołają jak kiedyś za nowy. Ja po Optimie przesiadłem się na Deusa, lekki i bardzo przyjemny w obsłudze. Początkowo brakowało mi bardzo trybu mix. Na przechodzonych miejscówkach niewiele po Optimie pozbierasz, nie ma co liczyć na jakieś spektakularne sukcesy. Optima ślicznie wszystko wysysa, a z pustego i Salomon nie naleje.

Jeżeli nie masz kasy na panel, a lubisz chodzić w słuchawkach to w wersji lite też da się chodzić. Musisz nauczyć się kopać bez pinpointa, nie masz wskazania głębokości, odczytu metalu na podkowie, śledzenia gruntu itp. Masz więc jakby pół Deusa na początek przygody. Po nauczeniu się dźwięków wielu użytkowników chowa panel do kieszeni i chodzi na samych słuchawkach. Ja jestem z tych, co słuchawek nie używają więc panel na sztycy jest, chociaż mało już na niego spoglądam. I rzecz najważniejsza - musisz mieć jakiegoś kumpla z panelem, żeby ci dograł lepsze programy niż fabryczne. To jednak powoduje, że błoga cisza w słuchawkach się kończy i zaczyna się popiskiwanie. Myślę, że powinieneś się wstrzymać i dozbierać do tych 4 tysięcy i wtedy poczujesz już przeskok, wcześniej to takie kombinowanie i nic lepszego od Optimy nie kupisz. Będzie coś inne, ale moim zdaniem nie lepsze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2016, 13:32 
Szeregowy
Szeregowy

Nie boję się nowości i coś bez telewizorka też mogę rozpatrzeć. Myślałem o AT Pro bo wiele osób go ma i poleca ale faktycznie cena powala. No i czy może ktoś miał porównanie AT z Golden Mask 5 Finder 12 ?
Podoba mi się ten sprzęt.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 marca 2016, 13:52 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Jest jeszcze jeden fajny wykrywacz mało znany lecz zacny i cena moim zdaniem wyśmienita podaję linka gdzie można kupić
http://olx.pl/oferta/wykrywacz-metali-f ... 894db60d40
i strona twórcy tego cuda
http://alltech.at.ua/
p.s
Mam nadzieję że nie naruszam regulaminu forum podając link na olx

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]