|
Witam, Tematów jest zbyt wiele bym przejrzał je wszystkie, za pomocą wyszukiwarki nie udało mi się znaleźć rozwiązania czy zbliżonego tematu, więc postanowiłem stworzyć temat.
Mam Minelab'a SE PRO ze standardową do niego cewką, z nową baterią i słuchawkami, a problem polega na:
- włącze wykrywkę, śmigam jakieś 2,3 minuty i sygnały są normalne, po upływie może 2,3 minut(dodam, że na mniej zaśmieconych polach problem pojawia się po np 6-8minutach) wykrywacz zaczyna reagować na uderzenia w bryłę ziemi lub każdy napotkany kamień, gdy cewka leży na ziemi i zrobię lekki ruch dociskający w stronę ziemi, wzbudza się wykrywacz jeszcze bardziej, gdy podniosę go do góry, w powietrzu od intensywnych ruchów również mam sygnały...
- Wyłącze i włącze wykrywacz i jest ok, sytuacja powtarza się analogicznie jak wyżej ... jest to uciążliwe niesamowicie bo dźwięk doprowadza do szału.
- Miał ktoś podobny problem?
Myślę,że to coś z płytą główną w środku, być może wykrywacz się przegrzewa? Wykluczyłem parę opcji, jak np ta , że to wina kabla, nie to nie wina kabla, nie jest to wina osłony czy cewki, problem nie występował by po jakimś czasie pracy wykrywacza, zostaje środek. Jeszcze nie próbowałem chyba resetować swojej wykrywki( choć nie pamiętam bo problem mam od dłuższego czasu,a trochę nie chodziłem).
Byłbym wdzięczny za sugestie ewentualnie podzielenie się doświadczeniem z podobnej sytuacji. Pozdrawiam
|