dominiczeq napisał(a):
Austro-Węgry od kuchni albo lepiej od tego co smaczne i zdrowe dla dorosłych chłopaków ;) kredens polski ale już butelki są czysto w temacie: Baczewski Lwów, drugi Baczewski z sygnowaniem CK DOSTAWCA NA DWÓR, Żubrówka z gorzelni hrabiego Potockiego w Łańcucie, Kosecki Lwów, Haberfeld Oświęcim i najstarsza wytwórnia spirytusu w Galicji MIKOLASCH LEOPOL Lwów. Rodowe srebra zabór rosyjski...Argo nie gniewasz się? :)
Zacne ...zacne :za .... platery mam z Norblina czyli w sumie też z Kongresówki :P ale smętne resztki " sreber rodowych" :lol: to juz koszerne, bo z austriackimi próbami srebra :) ...tylko musze obfocic , na co ostatnio permanentnie brak czasu :evil:
Liwiusz mi przypomniał swoimi fotkami, ze mam kilka austriackich kilofów oraz toporów ówczesnych saperow ( czyli pionierów) ....trafilem kiedys w Bieszczadach miejsce gdzie c.k. wojacy porzucili takowe - resztki obozowiska ..... wyszły kilofy różnych rozmiarow, oraz topory .. ...mam tez kilka egzemplarzy nozyc saperskich ( ale to juz znalezione osobno) ....musze to wygrzebac z zakamarków i obfocić .... qrcze tylko kiedy skoro człowiek ostatnio na nic czasu nima :evil: