Teraz jest piątek, 14 listopada 2025, 08:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Po latach powrót i brak map
PostNapisane: niedziela, 24 lipca 2016, 16:18 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam. Z przyczyn niezależnych musiałem sprzedać wykrywkę, teraz powracam do Was. I tu już pierwszy problem brak map z moich terenów, proszę o linki, zdjęcia i wszytkie możliwe mapy z okolic Kłodzka (Glatz), kotlina kłodzka.

Podkreślam iż Google przewertowałem

Proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuje za pomoc :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Po latach powrót i brak map
PostNapisane: poniedziałek, 25 lipca 2016, 01:12 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Tu masz --> http://mapy.amzp.pl/tk25.cgi?35,61,50,81
Jeśli masz telefon z androidem to możesz wrzucić te mapki na telefon i dzięki programowi oziexplorer będziesz poruszał się po starych drogach. Jeśli dodatkowo zajrzysz na stronę http://www.zamki.pl/, i sprawdzisz "co było a nie jest" to jesteś bliski sukcesu ;) Dzisiaj próbowałem powyższego przepisu w okolicach Bolkowa,ale nie do końca odrobiłem lekcje, nie sprawdziłem wcześniej "co było a nie jest". Wpadły mi tylko jakieś monetki z PRL-u. Dodatkowo zaskoczeniem dla mnie były leśne ścieżynki. W moim rodzimym rejonie leśna ścieżka to piaseczek, który łatwo się kopie. Dzisiejsze kopanie to była w zasadzie mordęga. Co wbijałem łopatę po na mierzeniu fanta to zgrzytały pod nią fragmenty skałek. Kilka fajnych sygnałów odpuściłem bo dosyć miałem wydłubywania tych kamlotów.

Przy okazji pozdrawiam poszukiwacza w krótkich galotach, który kopał dzisiaj na skraju pola w okolicach stacji paliw Orlen w Bolkowie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Po latach powrót i brak map
PostNapisane: piątek, 12 sierpnia 2016, 14:44 
Szeregowy
Szeregowy

Witam.
@duber - czy mógłbyś dokładnie od początku do końca opisać jak wrzucić te mapki do smartfona i nałożyć je na obecne? Zielony jestem w tym temacie...:( Drugie pytanie - byłem zna stronie o zamkach i nie ma tam żadnego "co było a nie jest" :( Przynajmniej takiej zakładki nie widziałem....

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]