Teraz jest środa, 10 września 2025, 19:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: XP Deus - Słuchawki ?
PostNapisane: wtorek, 6 września 2016, 15:31 
Plutonowy
Plutonowy

Zastanawiam się nad zakupem słuchawek Garretta Master Sound takich jak są w AT PRO czy ACE i używaniu ich z panelem XP DEUSa. Przejściówkę mam pozostaje kwestia zużycia baterii w Panelu ... Ktoś z Was posiadaczy Deusa tak chodzi ?

Lubię te słuchawki Garretta, dobrze leżą mi na głowie, są mocne i tanie w stosunku do słuchawek Deusa, Panel RC mam przypięty do paska od spodni. Kabelki pod koszulką.

Dzięki za info!

Moje ustawienia Deusa - przy szukaniu monet i drobnicy kolorowej:
-Przerabiam tryb 4-Pitch:
-Balans Gruntu Ręczny 85 bez kresek lub śledzenie
-Dyskryminacja 6,8 - 10
-Czułość 89-93 (Expert Siła TX 2 - 1 lub 3 w zależności od gleby ale głównie 2)
-Częstotliwość 12khz lub 17khz (12 bardziej stabilne)
-Poziom żelaza 0
-Reaktywacja 2 max 3 na śmietnik (Expert Wyciszacz -1 )

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: XP Deus - Słuchawki ?
PostNapisane: wtorek, 6 września 2016, 15:45 
Generał Broni
Generał Broni

Zostały mi takie słuchawki po Euroace, przerobiłem sobie wtyk na mały. Używałem kilka razy w lesie, jak miałem wrażenie, że Deus wyje na pół lasu i spokojnie dawało radę. Nie zauważyłem jakiegoś znacznego zużycia baterii. Trzymałem słuchawki na szyi, bo nie lubię chodzić bez kontaktu z otoczeniem, jednocześnie mam wyżej podkręcone ustawienia niż Ty i ciągle coś ćwierka :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 września 2016, 16:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jeżeli chcesz coś małego i taniego to polecam xp fx02.
Miałem kiedyś oby dwie pary słuchawek i xp są o wiele bardziej przyjemne w użytkowaniu głównie dzięki dźwiękowi, który jest bardziej melodyjny a nie szarpany, ostry jak w garrettach

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 września 2016, 18:30 
Plutonowy
Plutonowy

adec napisał(a):
Jeżeli chcesz coś małego i taniego to polecam xp fx02.
Miałem kiedyś oby dwie pary słuchawek i xp są o wiele bardziej przyjemne w użytkowaniu głównie dzięki dźwiękowi, który jest bardziej melodyjny a nie szarpany, ostry jak w garrettach

Dziękuję za poradę. Miałem fx02 ale problem jaki z nimi mam jest taki, że po kilku godzinach chodzenia w nich boli mnie za uszami. Jak już mam opcję wyjścia to chodzę od świtu do zmroku. Ale fakt jest bardziej melodyjny. Teraz używam słuchawek Numarka typowo djskich ale są zbyt małe. Przejadę się do sklepu na test coś czuję. Dziękuje serdecznie !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 września 2016, 18:51 
Plutonowy
Plutonowy

BRAT_MIH napisał(a):
Zostały mi takie słuchawki po Euroace, przerobiłem sobie wtyk na mały. Używałem kilka razy w lesie, jak miałem wrażenie, że Deus wyje na pół lasu i spokojnie dawało radę. Nie zauważyłem jakiegoś znacznego zużycia baterii. Trzymałem słuchawki na szyi, bo nie lubię chodzić bez kontaktu z otoczeniem, jednocześnie mam wyżej podkręcone ustawienia niż Ty i ciągle coś ćwierka :)

Dzięki za informację. U mnie też ciągle ćwierka . to moje ustawienia wyjściowe w zależności od gruntu i linji wysokiego napięcia w okolicy :). Podjadę jutro do sklepu i sprawdzę jak grają. Nie mogę nigdzie znaleźć pasma słuchawek WS5. Pasmo sluchawek garreta jest od 30 do 18000Hz. Na szczeście jest regulacja głośności. I regulator deusa na kablu.pokombinuję... pozdrawiam i dziękuję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 września 2016, 19:28 
Plutonowy
Plutonowy

Kupiłem słuchawki Garrett'a Master Sound + przejściówkę Deusa z regulacją głośności (miekki kabel ) + przejściówka z dużego na małego jack'a + pokrowiec na ramię na komputerek RC. Zrobiłem mały otworek w pokrowcu i ukryłem w nim przejściówkę. Kabel pod koszulką przez rękaw puściłem. Jest wygodnie i widzę co się dzieje na panelu RC. Brzmi bardzo fajnie i miękko. Pozostaje kwestia zużycia baterii w Panelu. Sprawdze to w terenie. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 września 2016, 19:39 

Kolego a jak z transmisją sygnału? Nie ma opóźnienia ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 września 2016, 21:21 
Plutonowy
Plutonowy

piotr89 napisał(a):
Kolego a jak z transmisją sygnału? Nie ma opóźnienia ?

Po kablu nie ma opoznienia zadnego. Sprawdzałem na sucho w domu. Zobacze w piątek w terenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 września 2016, 11:55 
Plutonowy
Plutonowy

Tak to wygląda.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2016, 13:13 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam serdecznie, mam nadzieję, że autor tego wątku nie będzie miał mi za złe, że podczepiłem się pod jego wpis...

Obecnie używam patentu opracowanego przez kolegę czyt. słuchawki na kabelku+etui na ramie i w pole..
Jednak od kilku dni dosyć poważnie zastanawiam się nad zakupem słuchawek bezprzewodowych WS5, zacząłem często używać ukrytej opcji deusa visualization XY i męczy mnie ciągłe zerkanie na lewe ramię... to jest jeden z powodów by przerzucić panel na sztyce, natomiast 2 to jakość dźwięku, nie będę ukrywał, że w obecnych słuchawkach nie jest on najlepszy. Cena trochę mnie blokuje... i nie potrafię podjąć konkretnej decyzji czy dobrze zainwestuję te zielce... ;)

Może ktoś z Was borykał się z podobnym problemem ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2016, 13:45 
Kapitan
Kapitan

Ja od początku chodzę z WS5 - jak raz założysz na głowę to już nigdy z nich nie zrezygnujesz. Dopiero z bezprzewodowymi słuchawkami mamy tak naprawdę w pełni bezprzewodowy wykrywacz.
Ja co prawda z panelu nie korzystam, wykorzystuję go jedynie do delikatnych korekt nastaw. Dobrej jakości słuchawki a tym bardziej bezprzewodowe tak jak WS5 to absolutna podstawa. Niczym nie skrępowany możesz tak naprawdę skupić się na poszukiwaniach. WS5 są na tyle duże, że dobrze separują zewętrzne hałasy, jednak na tyle małe, że można porozumiewać się z kompanami bez potrzeby ich zdejmowania z głowy. Rozmiar nauszników jest uniwersalny, można dokupić za kilka złotych dodatkowe nauszniki - np welurowe, które zdecydowanie poprawiają komfort chodzenia szczególnie w upalne dni.
Ja mogę wypowiedzieć się jedynie w kwestii samych słuchawek, bo mamy niestety inne preferencje z użytkowania deusa - ja chodzę wyłącznie na słuch - Ty jak widac posiłkujesz się wykresem na panelu. To całkiem inna filozofia chodzenia.
Co mogę na koniec powiedzieć - przy zakupie deusa dla mnie wazniejsze były słuchawki niż panel - nawet teraz gdy mam obydwa, to gdybym miał wybierać to został bym przy samych słuchawkach niż przy samym panelu :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2016, 13:51 
Plutonowy
Plutonowy

shadow napisał(a):
Witam serdecznie, mam nadzieję, że autor tego wątku nie będzie miał mi za złe, że podczepiłem się pod jego wpis...

Obecnie używam patentu opracowanego przez kolegę czyt. słuchawki na kabelku+etui na ramie i w pole..
Jednak od kilku dni dosyć poważnie zastanawiam się nad zakupem słuchawek bezprzewodowych WS5, zacząłem często używać ukrytej opcji deusa visualization XY i męczy mnie ciągłe zerkanie na lewe ramię... to jest jeden z powodów by przerzucić panel na sztyce, natomiast 2 to jakość dźwięku, nie będę ukrywał, że w obecnych słuchawkach nie jest on najlepszy. Cena trochę mnie blokuje... i nie potrafię podjąć konkretnej decyzji czy dobrze zainwestuję te zielce... ;)

Może ktoś z Was borykał się z podobnym problemem ?

Jasne nie ma co śmiecić na forum. Tu można pisać o słuchawkach :)
Też używam wizualizacji ale tylko delikatnie się nią wspomagam. Pozostaje kwestia kasy tylko i wyłącznie. Dla mnie słuchawki WS5 są za drogie. Pochodziłem cały weekend z panelem na ramieniu i w słuchawkach Garretta i jestem bardzo zadowolony. Taki efekt jaki chciałem osiągnąłem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2016, 14:27 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dzięki Panowie za Wasze spostrzeżenia każda wypowiedź jest dla mnie cenna :-)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]