zdzicho napisał(a):
Jeśli dobrze rozumiem,to gdyby kolega miał"kartę rejestracyjną broni pozbawionej cech użytkowych wydaną przez właściwego komendanta wojewódzkiego policji",to afery by nie było.Wystarczyło eksponaty zarejestrować w ciągu 5 dni od nabycia.Myślę,że inni kolekcjonerzy powinni wyciągnąć wnioski z przygody kolegi.Zarejestrować i spokój.
Kolega błysnął...fiu fiu
Renald napisał(a):
Trzeba przyznać Odzysk, że nick na Forum masz bardzo adekwatny do sytuacji :)
PS. Zdzicho, nie rozumiesz problemu więc daj spokój.
Dziękuję Renald, wybierając nick kierowałem się intuicją ;)
Argo napisał(a):
Ryjec napisał(a):
Renaldzie, przybliż więc problem proszę. Czy problem tkwi w tym, że policja bezprawnie domaga się zgłaszania posiadania takiej broni nadinterpretując jakiś przepis, czy jeszcze w czym innym?
Dokladnie tak, nadinterpretujac takze przepis ze bron PCU nie pobłogosławiona przez CLK jest w Polsce nielegalna ..otóż jest to klasyczna kwadratura koła wynikająca z burdelu prawnego , nie da sie zarejsetrowac w Polce obcego deko, bo do rejestracji wymagane jest potwierdzenie PCU wystawione przez CLK a obce deko siła rzeczy takiego miec nie będzie .....policja jedzie po bandzie bo twierdzi nadinterpretuac pewnie rozporzadzenie ze obce deko przekraczajac granice PL z automatu staje sie pełnosprawna bronia :lol: czemu zaprzecza i stan faktyczny i orzeczenie sądu, najsmiejszniejsze w tym monencie jest to ze kolega Odzysk bedzie posiadac legalnie wyzej widoczne giwery na podstawie orzeczenia sadu , bez koniecznosci ich rejestracji, bo z przyczyn o ktorych pialem wyzej, ich rejestracja w polskim WPA jest nadal niemozliwa :666 ...... po prostu zwykły burdel prawny i tyle
P.S. Moje szczere gratulacje Odzysk :za
Dziękuje za gratulacje.
Pozdrawiam serdecznie