barera napisał(a):
Pułkownik L napisał(a):
Kol.barera mam nadzieję że nie pijesz do mnie :?
Nie nie ;) fakt jet taki, ze mnie trochę poniosło....( emocje )
Jako wierny użytkownik rutusa, mogę pozwolić sobie, na powiedzmy dwie podpowiedzi z mojej strony.
- nigdy nie rozkładałem ani nie składałem optimy, a padły zaciski blokujące połączenia rurek.
- po dwóch latach posiadania przetarła sie cewka ( nie tyko mi ) tu fajnie by było jakby Pan Arkadiusz wyprodukował osłony do cewek.
-wiem miały być dwie ;) trzecia to gąbka rękojeści, opuściła optimę po kilku miesiącach ;)
ad.1
Rozkładam i składam Optimę dość regularnie, i zaciski są OK. Chociaż, fakt faktem, w Proximie się wyrobiły
ad. 2
Moje Rutusy były jak do tej pory dość mocno katowane, i w żadnym cewka się nie przetarła. A pracowały w różnych warunkach - od piasków i żwirów Wielkopolski, przez dolnośląskie gliny, aż po kamienie Sudetów. Bywały odpryski, ale przetarcia? A i żadnemu z moich kolegów się takie cuda nie zdarzyły
ad. 3
Tu w pełni się zgadzam, pianki na rękojeści potrafiły się zużyć w ciągu miesiąca intensywnego użytkowania. Jednak z tego co widziałem na zdjęciach, w Alterze jest rękojeść wykonana z gumy