Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 13:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze powyżej 3500 zł
PostNapisane: sobota, 18 czerwca 2016, 17:09 
Plutonowy
Plutonowy

O co chodzi z ta "kosmiczna" ceną Deusa tak piętnowana?? Nawet wersja Full kosztuje niecałe 5000zł? To prawie połowa mniej niż przereklamowany CTX3030 czy inne wynalazki. A wersja Lite o całkiem sporych możliwościach kosztuje 2600zł. To wykrywacz o bardzo dobrym stosunku ceny do możliwości... A dodatkowo można go rozbudować jak się chce jeśli z czasami zapragniemy więcej i nie musimy wymieniać wykrywacza. O zaletach typu waga (prawie żadna:)) i ergonomia (wszytko mieści się w niedużym plecaku a sterujemy małym "pierdzielitkiem" wielkości zegarka, o którym z czasem zapominamy bo jak poustawiamy to i owo jedziemy wszytko na słuch ) nawet nie ma co wspominać....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 czerwca 2016, 08:31 
Porucznik
Porucznik

Żale na temat ceny Deusa pochodzą zazwyczaj z lat poprzednich, kiedy Deus był droższy, a reszta wykrywaczy liczona po korzystniejszym wtedy kursie dolara była zazwyczaj tańsza. Najpopularniejszy moim zdaniem konkurent dla Deusa AT Pro zdrożał zdaje się dobre 20 jak nie 30%. W tym czasie Deus liczony z kursu Euro staniał, ja np. płaciłem za swojego z cewką 11" i panelem ~4300 prawie dwa lata temu. Dziś wersja Lite Deusa, która może sporo kosztuje 4-5 stów mniej od AT Pro, a pełna wersja z panelem 4-5 stów więcej od Garrett'a.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 września 2016, 19:37 

Witam, jestem zainteresowany kupnem detektora Lorenz Z1 deepmax. Czy ktos moze posiada ten model? Moze go polecic?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 września 2016, 22:49 

Szukam detektora na drobnice, cena nie ma znaczenia bardziej interesują mnie zasięg na drobnice, szybkość no i waga samego detektora. Ręka już słaba, zastanawiałem się nad Deusem z cewką 9" ale nie jestem przekonany do mnóstwa elektroniki w tych detektorach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 września 2016, 08:58 
Kapitan
Kapitan

W Twoim mieście masz fajny sklep
http://wykrywaczemetali.com.pl
można na miejscu pomachać wykrywaczami, ocenić ich ergonomię a nawet przetestować ich możliwości.
Mają duży wybór sprzętu - od prostych i tanich do zaawansowanych detektorów - sklep stacjonarny na ul. Korfantego.
Twoje kryteria wyboru w 100% spełnia deus. Zaawansowana elektronika w powiązaniu z niespotykaną ergonomią i wytrzymałością to zdecydowanie bardziej zaleta niż wada. Producent udziela 5-cio letniej gwarancji na ten wykrywacz więc nie ma się co bać o elektronikę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 września 2016, 10:11 
Kapitan
Kapitan

k0mii napisał(a):
Szukam detektora na drobnice, cena nie ma znaczenia bardziej interesują mnie zasięg na drobnice, szybkość no i waga samego detektora. Ręka już słaba, zastanawiałem się nad Deusem z cewką 9" ale nie jestem przekonany do mnóstwa elektroniki w tych detektorach.

Elektronika jest w każdym i również w każdym może mieć awarię.
Deusik jest ok, ale za miesiąc może wejść nowy rutus i też może być przyjemny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 września 2016, 20:47 
Major
Major

k0mii napisał(a):

Elektronika w nich nie nawala, czasem problemy w aku w cewkach no i ewentualnie czasem trzeba przeinstalować soft - a tak to nie słychać aby ktoś na coś innego narzekał
Sprzęt lekki, łatwy i przyjemny, dużo różnych możliwości...
Ja jestem zadowolony, wybór Twój

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 18:27 

Skoro już o XP, to czy warto kupić używanego Deusa na gwarancji w bdb stanie czy lepiej zainteresować się nówką?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 19:41 
Kapitan
Kapitan

Jeżeli to uzywka na gwarancji, widać ze ktoś nie walił nim o drzewa to czemu nie.
Tylko patrz na cenę bo jeżeli ktoś za roczny sprzęt chce 200 złotych mniej jak za nowy to coz ;)
Dobrze jeżeli karta gwarancyjna jest tzw czysta to będziesz mógł na siebie ja przepisać w razie W.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 21:02 

Właśnie tak analizuje ceny używek i nówek, to różnica nie jest jakaś drastyczna. 200 - 300 zł więcej, a ma się dłuższa o 1-2 lata gwarancję, pewność że nikt nie rąbał nim sosen itd. Wydaje mi się, że przy charakterze technologicznym deusa lepiej kupić jednak nówkę. Dziękuję za opinię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 13:23 

witam wszystkich
Jestem przed decyzja o zakupie wykrywacza,w grę wchodzą dwa modele X-terra 705 lub deus xp z panelem.
Pierwszy z wykrywaczy znam dobrze ponieważ mój starszy brat posiada go od 4 lat i nie zamierza zmieniać,ja także na nim niekiedy chodzę i poznałem go dość dobrze. I teraz sprawa tego deusa,i proste pytanie do użytkowników ,co da mi deus ponad to co daje x- terra 705? Niestety nikt w moim kręgu znajomych nie posiada deusa i nie mam jak tego sprawdzić. A wydatek prawie 4 tysięcy to jest.
Będę wdzięczny za jakieś uwagi od ludzi którzy posiadali oba te sprzęty. Wiem tylko ze deus jest lekki i w tym jego przewaga na x terra.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 13:35 
Generał Broni
Generał Broni

Deus da Ci możliwość ustawienia szybkości reakcji, brak konieczności zmiany sond.
Możesz zrobić z niego Xterrę, możesz zrobić z niego ultra szybki sprzęt - tego z Xterry nie zrobisz....
To tak po krótce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 13:36 
Generał Broni
Generał Broni

W X-terce zmieniasz częstotliwości poprzez zmianę cewki. Najpierw trzeba ją kupić. W Deusie wchodzisz w menu i masz. I przede wszystkim szybkość na korzyść Deusa. Przydatna na śmietniki. Jednak jak chodzisz tylko po polach ornych to dużej różnicy nie poczujesz. Masz cały temat na temat Deusa, siadaj i czytaj.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 13:52 
Kapitan
Kapitan

funboy - kupując deusa masz dodatkowo jeszcze dopracowany tryb statyczny, mozliwość poszukiwań podwodnych, 5-cio letni okres gwarancji, niespotykaną nigdzie ergonomię, możliwość samodzielnej aktualizacji oprogramowania... W moim odczuciu sprzet uniwersalny na każde praktycznie warunki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2016, 14:09 

dzięki za podpowiedzi panowie,siedzę i czytam...:)
OK to jeszcze takie pytanie..co jest nie tak z ID na wyświetlaczu w Deusie? Spotkałem się z opiniami w necie i na filmach widziałem ze wykrywka ta ma duże kłopoty z identyfikacją....zaznaczam z ta na wyświetlaczu. Jak to się ma np. do identyfikacji na x-terra..tzn z tego co widzę na wykrywce brata ID dzwiękowe i te wyświetlane jest bardzo spójne i przede wszystkim przewidywalne...można się nauczyć i na danym terenie dość przewidywalnie kopać,natomiast drugi aspekt to stabilność pracy,także czytałem ze Deusem aby szukać skutecznie trzeba go uczynić ,,niestabilnym,, podkręcając ustawienia.Zastanawiam się czy to dobra cecha bo ja tez jak chodzę z terra brata, to idę na all metalu z podkręconymi właściwie do fula ustawieniami i jest głośno..ale jednocześnie jest stabilnie.Jak to jest w deusie tak na prawdę?
Tak chodzę głównie po polach.
Mój brat ma terre z cewka dd 10/5 18,75 i nel tornado 7,5 ..i taki zestaw chce kupić albo deusa róznica w cenie takich zestawów pomijalna jakies 400-500 zł...tyle ze ten zestaw znam i wiem co potrafi a deusa niestety nie.
Chyba trzeba bedzie rzucić monetę i zdać się na los.;)
dzięki za porady

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]