Zeliwomuffin napisał(a):
No a czy jest to zakonserwowane i jak? - tu jest właśnie sedno sprawy. Bo po tych utlenionych aluminiowych częściach od samolotów to ja konserwacji nie widzę...
Przecie o to tu wszystkim chodzi.
No to jak szwabski złom i kawał blachy to można było nie wyciągać, albo opchnąć na złom.
Skoro tak podchodzisz do tematu do akurat Ty jesteś tu malkontentem.
Ktoś dobrze stwierdził że i tak wyląduje w hucie.
Ps. a co do słów o polskich drogach to były to raczej słowa prześmiewcze, szkoda że traktujecie to tak serio... tak wiemy macie najlepsze drogi gratulacje :lol:
Pozdro
Tak, dla mnie to szwabski, nazistowski, hitlerowski złom i nie zmieni tego fakt, że jestem historią mocno zainteresowany. Sam zbieram szwabskie łuski i nie tylko.
A w kontekście szczątków rakiety zacytuję Adama Sikorskiego z "Mapy tajemnic":
Cytuj:
Z biegiem lat obowiązujący w Europie i Ameryce obraz prac nad niemiecką bronią V przeszedł zdumiewającą transformację, by dojść do pięknego poetyckiego opisu: "Krok człowieka ku gwiazdom w warunkach wojny". My poświęciliśmy sporo czasu i kilka wypraw, by uzupełnić to zdanie o przypomnienie: "Krok ku gwiazdom, ale po trupach".
Ja się z powyższym zgadzam i nie zamierzam się podniecać tymi blachami, chociaż przyznaję, że mają dużą wartość historyczną. Może faktycznie konserwacja leży i kwiczy u tych panów, ale nie mnie to oceniać i chyba przyznasz ponadto, że nieładnie tak szafować czyimś wizerunkiem w sieci.
A drogi oczywiście, że mamy najlepsze. Mówi to każdy, kto tu zawita :D