Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 18:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Akcja "poszukiwacz" ?
PostNapisane: wtorek, 1 listopada 2016, 23:24 
Generał Broni
Generał Broni

Tak mi wpadło w oko na fb o planowanej policyjnej nagonce w dniach 8 - 11 https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1 ... 1095535143
Może plotka jakowaś albo coś .... a może nie. Wrzucam linka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Akcja "poszukiwacz" ?
PostNapisane: wtorek, 1 listopada 2016, 23:43 
Moderator
Moderator

Wyro jest u nas na forum, moze sie ustosunkuje, moim zdaniem to jakaś ściema, bo akcja przeciw poszukiwaczom prowadzona w polowie listopada ? sprawdziliście meteo ...wówczas to bedzie sniegiem napierdzielać :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 listopada 2016, 23:57 
Podporucznik
Podporucznik

Argo napisał(a):
Wyro jest u nas na forum, moze sie ustosunkuje, moim zdaniem to jakas ciema, bo akcja przeciw poszukiwaczom prowadzona w polowie listopada ? sprawdziliście meteo ...wówczas to bedzie sniegiem napierdzielać :P

Dokładnie.Śmieci z sieci :lol: Dla tego nie mam i nie będę miał fejs zbuka :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 00:01 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ktoś pisał że bardziej po domach, choć nie wiem jak to będzie wyglądało bez podstaw prawnych. Mam nadzieję, że aż tak fałszywa policja to nie jest, bo przecież tylu policjantów chodzi, że ... Eh, szkoda słów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 00:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dla tego kupuję tego nowego i w teren po meteoryty :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 00:16 
Moderator
Moderator

.....a nie zastanowialo Was jedno ? Wyro wrzucił info na fejsa na swoja tablice, ale nie raczył wrzucić tego u nas ( mimo ze jest zarejestrowany), a na Odkrywcy czy na innych forach poszukiwawczych tez nie zauważyłem ..... a tam jednak zagląda wiecej ludzi ( i pole razenia jest wieksze ) niz na tablicę fejsową Wyra ....... najprawdopodobniej jest to stugebna plotka ...myśle ze zamiast sie nakrecac , to lepiej poczekac na informacje u źródła i wtedy ocenimy czy prawda czy fałsz ...jak dla mnie sprawa wygląda na mocno dętą, co nie zmienia faktu ze jeśli ma ktos "nieposprzątane" w domu to dla czystej higieny zrobic porządek powinien - skoro nadarzyła sie motywująca do tego okazja :666 - myśle o militarce bo tym sie głownie interesuje, w archeo nie mam pojecia za co mozna "beknąć" :P.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 00:29 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

A za monety mogą się przywalić? Jak ktoś np kupuję (mam kolegów, którzy dużo kupują) a bez paragonów (ma forum zresztą też dużo ludzi takich jest) czy raczej olewaja? I czy np za samą nie zbita splonke czy czubki od granatów (pozbawione cech bojowych) też mogą się przywalić?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 02:49 
Generał Broni
Generał Broni

"Przywalić" się pewnie mogą, a Ty im możesz powiedzieć, żeby się "odwalili". :)

Nalot na randomowych kolekcjonerów bez wcześniejszego gruntownego rozpracowania tematu, niby jaki prokurator podpisze nakazy na taką akcję? Wprawdzie nie interesuje mnie temat nalotów na zbieraczy glinianych dzbanków i miedzianych kółek, ale z tymi akcjami skierowanymi przeciw ciułaczom pośniedziałych łusek jestem raczej na bieżąco - jakie to niby policyjne cynki się sprawdzały, bo jakoś nie kojarzę żadnych cynków? Większość takich akcji była oparta o Alledrogo, z wyjątkiem tzw. grupy świętokrzyskiej i może jeszcze dwóch czy trzech pomniejszych, tyle że powiązanych z przestępczością narkotykową itp. Konkretniejsze naloty o zsynchronizowanym do tej samej godziny charakterze nie były poprzedzone żadnymi przeciekami. A na koniec, naprawdę ktoś wierzy w to, że Policja musi się posuwać w celu inwigilacji fejsbukowych kont do zakładania jakichś fejkowych profili w stylu borsuk, dzik, łoś, niedźwiedź czy inny zając? :lol: O, sancta simplicitas... :lol:

Potem i tak pewnie będzie gadanie w stylu "widzicie, nie było akcji, bo się przestraszyli, że spali na panewce i odwołali". ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 06:00 
Generał Broni
Generał Broni

Przerzuciłem info z fb, bo w każdej plotce jest odrobina prawdy. Ktoś kto zna realia pracy służb od środka wie, że to możliwe i nie będzie doszukiwał się np logiki w wyborze terminu. Jak ktoś wcześniej napisał, jest okazja żeby posprzątać swój śmietnik i wywalić wszelkiego rodzaju urwiłapki na przykład. Ot i tyle :pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 08:29 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Emil, BHP nakazuje nie znoszenie takich przedmiotów do domu :)
Argo, Wyro chyba coś się po obrażał na "forumy internetowe" - widać walczy teraz na FB.
Co do wszelakich "wjazdów" to ciężko powiedzieć czego się bać, bywa tak że nie zabiorą zaspawanych w domowym zaciszu karabinów, a czasem jest tak, że zabiorą wszystkie nośniki danych i komputery - sprawa o piractwo, jak już do niczego nie szło się doczepić.
Niestety taki urok tego hobby. Podstawą jest nie handlowanie i nie chwalenie się tym co się robi.
Co do "przecieków z organów represji" to jest to prastara metoda operacyjna, puszczać plotki, że XXX współpracuje i czekać na reakcje środowiska. Skłócenie jakieś grupy społecznej jest jak najbardziej na rękę, bo łatwiej ją kontrolować i manipulować.
Co do śledzenia na FB - przypomnijcie sobie jak policja dotarła do bohaterów filmiku o panach biegających w metalowej czapce po sklepie. :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 13:00 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ja o tym już słyszałem około 2 tygodni temu ale, nie chciało mi się wierzyć że, to prawda dopiero dzisiaj po tym poście widzę, że coś w tym jest, albo celowa plotka. Myślę panie i panowie, że czas się wziąśc za porządki przed świąteczne :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 13:20 
Generał Broni
Generał Broni

Ja dodam tylko tyle dowiedziałem sie tego od kolegi poszukiwacza który pracuje w policji

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 22:02 
Malkontent

Kol. Argo napisał : sprawdziliście meteo - wówczas śniegiem będzie napierdzielać ...

Może o to chodziło - po śladach nas dojdą :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 listopada 2016, 23:08 
Porucznik
Porucznik

Ostatnio u nas była wielka akcja policji w domach kryminalistów, którzy z torrentów ściągnęli polską niemalże oscarową megaprodukcję "Wkręceni", więc nic mnie nie zdziwi...

Argo napisał(a):
Wyro jest u nas na forum, moze sie ustosunkuje, moim zdaniem to jakaś ściema, bo akcja przeciw poszukiwaczom prowadzona w polowie listopada ? sprawdziliście meteo ...wówczas to bedzie sniegiem napierdzielać :P

Śnieg? Brzmi jak dla mnie jak początek leśnego sezonu, bo uwielbiam chodzić po lesie jak śnieg pada ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 listopada 2016, 00:03 
Moderator
Moderator

Wkreceni ? widzialem :cry: , goscie słusznie oberwałi ....za sciaganie tej nieprzecietnej szmiry zamiast cos porzadnego sciagnac obejrzec i poobcowac z kulturą :P

Voucur ma racje, smierdzi to sciemą na kilometr ... jesli niebiescy faktycznie by sie szykowali, bo po wielkiemu cichu i raczej bardzo mało prawdopodobne zeby byly jakies przecieki, to nie akcja znicz gdzie trąbienie o tym tydzien naprzod ma walor odstraszajacy, poza tym jakos nie wyobrazam sobie ze co .....beda chodzic od domu do domu zidentyfikowanych poszukiwaczy i sprawdzac kto co ma w chalupie ?? ...i chcą osbkoczyc cała Polske w 4 dni ??? :666 przypominam policjantów w Polsce jest okolo 100 tys ( wszystkich, prewencji, drogówki i biurw także)...poszukiwaczy chyba gdzies z kilkadziesiat tys ( szczerze to nie wiem ilu nas jest ale mysle że taka cyfra bylaby realna) .... zestawcie sobie te dwie cyfry i zastanówcie sie na ile jest to realne, niebiescy musieli by wszystko rzucic i zabrac sie tylko za nas :P

P.S co nie zmienia faktu ze kazdy kto ma cos nie teges w kolekcji, powinien sobie zrobic rachunek sumienia, po co :cop ułatwiac robote

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]