Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 18:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rozkopuja groby ofiar II wojny
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2016, 15:39 
Specjalista
Specjalista

Nic na to tak stanowi prawo.Pretensje do ustawodawcy

Art. 30. 1. Właściciel lub posiadacz zabytku nieruchomego bądź nieruchomości o cechach zabytku jest obowiązany udostępnić ten zabytek bądź nieruchomość wykonawcy badań w celu ich przeprowadzenia.
2. W przypadku odmowy udostępnienia zabytku nieruchomego bądź nieruchomości, o których mowa w ust. 1, wojewódzki konserwator zabytków może wydać decyzję nakazującą właścicielowi lub posiadaczowi udostępnienie tego zabytku bądź nieruchomości, na czas niezbędny do przeprowadzenia badań, jednak nie dłuższy niż 3 miesiące od dnia, w którym decyzja stała się ostateczna.
3. Za szkody wyrządzone w związku z badaniami, o których mowa w ust. 1 lub 2, przysługuje odszkodowanie na zasadach określonych w Kodeksie cywilnym. Ustawa o ochronie zabytkow

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2016, 18:19 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

No i widzisz zdzicho..spytałem cie żeby podjąc jakąs konstruktywna dyskusje w temacie i nie odpowiadasz.
Cóż przychylę sie w takim razie do opinii niektórych userów i przestanę takze traktować powazżnie to co piszesz,gdyz nic za tym nie stoi.pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2016, 19:16 
Specjalista
Specjalista

Twoja wola jak ci się nie chce poczytać innych wątków w tym dziale.Mi jest to naprawdę obojętne.
Każda dyskusja na ten temat kończy się albo obelgami albo admin blokuje wątek.Zrozumiałem,ze takie dyskusje są bez sensu.Większość,mimo utyskiwań,dobrze się czuje w szarej strefie.A jak jakiś poszukiwacz wpadnie,to jest okazja popsioczyć na "onych"WKZ,policję,urzędników itd

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2016, 19:39 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Piszesz głupoty. Nie chce ci sie odpowiadac a ciągle piszesz tylko nie na temat. Bronisz układów jakiś a jednoczesnie nie możesz sie określić kim jestes i za czym jesteś.Nie wiadomo jak cie traktować w tej dyskusji bo twoje status quo jest nieznane. Dlatego podtrzymuje - po prostu nie ma gadki...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2016, 20:11 
Specjalista
Specjalista

:z

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2016, 20:22 
Specjalista
Specjalista

zdzicho napisał(a):
Nic na to tak stanowi prawo.Pretensje do ustawodawcy

Art. 30. 1. Właściciel lub posiadacz zabytku nieruchomego bądź nieruchomości o cechach zabytku jest obowiązany udostępnić ten zabytek bądź nieruchomość wykonawcy badań w celu ich przeprowadzenia.
2. W przypadku odmowy udostępnienia zabytku nieruchomego bądź nieruchomości, o których mowa w ust. 1, wojewódzki konserwator zabytków może wydać decyzję nakazującą właścicielowi lub posiadaczowi udostępnienie tego zabytku bądź nieruchomości, na czas niezbędny do przeprowadzenia badań, jednak nie dłuższy niż 3 miesiące od dnia, w którym decyzja stała się ostateczna.
3. Za szkody wyrządzone w związku z badaniami, o których mowa w ust. 1 lub 2, przysługuje odszkodowanie na zasadach określonych w Kodeksie cywilnym. Ustawa o ochronie zabytkow

Jak to się ma do prawa własności. ? :nicnie Twoje Boratynki Zdzicho też nie są bezpieczne . Moze ktoś z WKZ kiedyś zechce je zbadać. Mają do tego prawo. Dura lex sed lex.?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2016, 22:07 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho napisał(a):
:z

Tak, dobranoc. Przestań trolować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 09:46 
Specjalista
Specjalista

ozzy tak tylko w celach edukacyjnych.Dobrze znać znaczenie słów,których się używa.
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni)

Czy możesz wskazać chociaż jeden post w którym odniosłem się do ciebie osobiście,obraziłem lub ośmieszyłem?Ty natomiast napisałeś o mnie:"Najmądrzejszy z całej wsi sie odezwał.Zapisz się na jakieś forum dla ormowców."A teraz nazywasz mnie trolem :( Dyskusja polega na tym,ze ludzie o różnych poglądach rozmawiają ze sobą w sposób kulturalny.Wyzwiska,opluwanie adwersarza do niczego konstruktywnego nie prowadzą.
Człowiek z klasą by napisał,że nie zgadza się z moimi argumentami,ma inne zdanie na omawiany temat,by przedstawił swoje argumenty i przeprosił za swoje niestosowne zachowanie.
Tak,że jak będziesz miał zamiar następnym razem kogoś opluć,nazwać trollem chwilę się zastanów. :pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 09:59 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

zdzicho ty hipokryto,nie da się z tobą wymieniać argumentami bo nie szanujesz rozmówców.
Jak sie wymieniac z tobą argumentami..skoro kulturalnie zadałem ci pytanie jakie proponujesz rozwiazania ,czy inaczej jaki byś miał pomysł na to by znalezc kompromis w prawie na pogodzenie interesu,państwa,archeologów i detektorystów,a ty mnie olałeś i kierujesz mnie na poszukiwanie twoich odpowiedzi w odmętach forum.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]