Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 08:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Walka o lepsze prawa do poszukiwań!!!
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 22:19 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Catadero napisał(a):
Nikt nie płacze za komuną. Skoro prosty przekaz jaki serwują Filip, Jankos czy por. Wojas nie jest dla Ciebie zrozumiały, to wątpię, abyś był w stanie sformułować i przekazać dalej cokolwiek. Zwłaszcza, że Twój styl pisania, chaos i błędy, w jakikolwiek sposób mógłby zainteresować ministra Glińskiego.

C.

Przestraszyłem się na myśli o pewnej możliwości.

Pomyślałem o zmianach... dobrych...?!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 22:25 
Malkontent

Trafnie to Warlock ująłeś ... też o tym samym pomyślałem :)

'' ciszej jedziesz - dalej zajedziesz ''

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 22:28 

Catadero napisał(a):
Zwłaszcza, że Twój styl pisania, chaos i błędy, w jakikolwiek sposób mógłby zainteresować ministra Glińskiego.

W jakimś stopniu komuś przeszkadza ale nie na Twitter tam ludzie wyrozumiali zwłaszcza po prawicy, a ty jesteś "lewak-lewicowiec" że ci coś nie pasuje !!!

darekoli napisał(a):
Widząc Twoją galerię na ,,tamtym" forum, to po tylu latach na te fanty w gminie pewnie miejsca brakuje.

Nie brakuje, też rozdaję za darmo, dzielę się i nie robię tego dal zysku :1

Filip napisał(a):
Zbyt wielu ludzi zarabia na chleb utrudniając życie poszukiwaczom żeby dało się to zmienić.

Z tym całkowicie się zgodzę :1 I widzę i rozumie że poszukiwacze podzieleni oraz szkoda czasu ale to wybór ludzi!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 22:36 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Kwestię "innych forów" chciałem przemilczeć, ale mnie poniosło. To cholerne forum ruszyło w roku pańskim 2002, w między czasie mieliśmy: naszą klasę, grona, fotka.pl tłitery, fejsbuki, fora banitów z PS i cholera wie co jeszcze, ile z tych portali zniknęło? Cała siła i wartość tego forum polega na tym, że tu mamy zebraną wiedzę w jednym miejscu - wystarczy dobrze szukać. Ludzie podochodzili, poumierali, ale ich posty zostały na zawsze. Warto też dodać że dzięki temu forum nawiązało się mnóstwo znajomości i to takich trwających naście lat, nie tylko wirtualnych. Ja zawsze będę bronił tego forum - bo to jest ewenement na skalę kraju.

Edit.
"I widzę i rozumie że poszukiwacze podzieleni oraz szkoda czasu ale to wybór ludzi!"
Nie, po prostu ludzie już to przerabiali naście razy i nic to nie daje - dokładnie szkoda czasu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 22:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Cytuj:
Ja zawsze będę bronił tego forum - bo to jest ewenement na skalę kraju.

Aż chciałoby się krzyknąć: TAK!
Gdyby tylko komuś przyszło na myśl wykorzystać ten potencjał, i nie mam tu na myśli spotkań forumowych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 22:50 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
...w samym centrum miasta po rozkopanych ulicach można było chodzić, co najwyżej wzbudzając ciekawość przechodniów. Moim zdaniem ustawa z 2003r., jest dużo bardziej restrykcyjna niż ta 1962r.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 22:52 
Moderator
Moderator

Rzuciłem okiem na Twojego Twittera, Edii65. Przypomina wywróconą na prawą stronę Trybunę Ludu. Jesteś niepokojąco gorliwy.
Gdybyś równie gorliwie poznawał w szkole język ojczysty, nie musiałbyś teraz bronić swojej niewiedzy wyrozumiałością czytelników.
Nie wiem co w rzeczywistości próbujesz ugrać, ale z naszym Forum pod pachą do ministra raczej nie pójdziesz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 23:00 
Generał Broni
Generał Broni

Catadero napisał(a):
Edii65 napisał(a):
Zwłaszcza, że Twój styl pisania, chaos i błędy, w jakikolwiek sposób mógłby zainteresować ministra Glińskiego.
W jakimś stopniu komuś przeszkadza ale nie na Twitter tam ludzie wyrozumiali zwłaszcza po prawicy, a ty jesteś "lewak-lewicowiec" że ci coś nie pasuje !!!

Prymitywny sposób rozumowania nie uprawnia ciebie do dzielenia ludzi na lewaków i prawaków ( :lol: ). Poza tymi dwiema grupami są jeszcze inni-normalni. Wśród nich także ci lekko zboczeni w związku ze szwendaniem się po ugorach i dłubaniem w ziemi.
Ja podlegam temu zboczeniu od 36 lat i nie stać mnie na dyskusje na level ziro lub niżej.

:z C.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 23:06 

Cytuj:
Nie wiem co w rzeczywistości próbujesz ugrać, ale z naszym Forum pod pachą do ministra raczej nie pójdziesz.

Tez chce lepiej nie tylko dla siebie, a myślę też o innych i nie robię tego dla popularność na TT gwiazdorstwo, nie mnie w głowie jak miałaś to na myśli lub ciepła posadka u boku ministra.

Dodam że w kraju zachodzą dobre zmiany, choć nie każdemu to na rękę, i widzę szansę na lepsze przepisy prawne dla poszukiwaczy z pasją, a wielka szkoda że nie jeden tego nie dostrzega, wcześniej nie było szansy,walczyć o lepszą ustawę komuna i postkomuna olewała i działa na naszą nie korzyść.
Każdy z nas pragnie chodzić szukać z wykrywaczem w obawie że go nie zgarną.A tak to, policja zgarnia tych bezbronnych co ratują z ziemi różne przedmioty, co nie które nie stanowią wartości historycznej, a dla poszukiwacza to skarby.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 23:10 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

I wszystko jasne.

Edit.
Cytuj:
Dodam że w kraju zachodzą dobre zmiany, choć nie każdemu to na rękę, i widzę szansę na lepsze przepisy prawne dla poszukiwaczy z pasją,

Możesz rozwinąc temat?

Ostatnio edytowano sobota, 26 listopada 2016, 23:13 przez -warlock-, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 23:11 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Ja jeszcze dodam, żadne przepisy i represje nie spowodują że ludzie przestaną szukać. Szukanie to rodzaj choroby psychicznej, uzależnienia, tego nie da się wyleczyć ustawą, czy nakazem. Jak by to było takie proste to nie mieli byśmy tylu alkoholików :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 23:14 
Generał Broni
Generał Broni

...art.51.1 ustawy z dnia 23 lipca 2003 r. o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami, praktycznie, częściowo rozwiązuje nasz problem, potrzeba tylko dobrej woli urzędników.
Cytuj:
Rozdział 5
Wywóz zabytków za granicę
Art. 51. 1. Jednorazowego pozwolenia na stały wywóz zabytku za granicę wymagają zabytki zaliczane do jednej z następujących kategorii:
1) zabytków archeologicznych, które mają więcej niż 100 lat i wchodzą w skład zbiorów archeologicznych lub zostały pozyskane w wyniku badań archeologicznych bądź przypadkowych odkryć;

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 23:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...frank, to nie ten Film.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 23:26 

Zawsze mówię znalezione nie kradzione, jak znalazłem to moje szczęście, a że wykrywaczem bo technika poszła do przodu, więc korzystam z niej i dzięki niej pisze ten post :D
Kol.frank po pacz błąd ortograficzny - piszemy popatrz
na portale aukcyjne, jak tam handel kwitnie jak z dopalaczami i takie przepisy tyle wart co wypalona zapałka :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2016, 23:29 
Generał Broni
Generał Broni

-warlock- napisał(a):
...frank, to nie ten Film.

...możesz rozwinąć myśl.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]