Lipek napisał(a):
Iron treshold dość wysoko. Dlaczego tak?
Jak ustawiacie silencer? Ja mam zawsze na 0, ale spotkałem sporo osób, które mają go ustawione w pozycji 1.
Czy Wasze GMP też popiardują przy każdym puknięciu palcem/kamieniem/krzakiem w cewkę?
Im niższe ustawienia tym słyszę większe zlewanie się podwójnych dźwięków a separacja sygnałów jest dla mnie podstawą. Próbowałem chodzić z ustawieniem na 6 ale moje ucho tego nie tolerowało. Wydaje mi się że to kwestia w pewnym zakresie indywidualna, zależy kto jak słyszy. Dałem też prawie na maksa ale wtedy dźwięki miałem zniekształcone a chwilami zanikały.
Silencer ma na 0 bo wtedy sprzęt jest najszybszy. Reakcja jest niemal natychmiastowa i samo namierzanie cewką jest dość precyzyjne. Kopię dołki na szerokość saperki i w 99,9 % trafiam w cel.
Ustawienie na 0 dają największą szybkość i mniejszą głębokość penetracji. choć powiem że nie narzekam na głębokość a ustawienie na 2 daje największą głębokość penetracji i niestety zamulenie sprzętu.
Ustawienie 0 dobre na hektary a 2 na małe działki, które chcemy dobrze przeszukać i mamy naprawdę dużo czasu.
U mnie też "popierduje" przy każdym puknięciu w kamień, kretowisko czy wystający pieniek, ale w trawie mogę szukać, byle nie uderzać w darniny.
Unikaj uderzania w kamienie lub zacznij zbierać kasę na nową cewkę.