SaperDębica napisał(a):
Sprawdzałem większość dostępnych cewek do V3i:
Fabryczne 4x6, 5.3 ,6x10 , 9.5 ,10,12
Detech 12x10, 13, 18x15 (cewka do zadań specjalnych)
Nell 12"
Mars Goliat 15
Jak dla mnie nr1 jest 12" z Ukrainy, bardzo dobre parametry , minimalne straty sygnału, czuć zdecydowaną różnice w zasięgach,
następnie Mars Goliat 15 na duże przedmioty ma power, drobnice tez ciągnie dobrze(guziki monetki) ale ma dość spore maskowanie,
i na śmietniska fabryczna 6x10, mniejszymi trzeba się za dużo namachać
Detech 13" nie jest zły , jest dużo lżejsza od 12"nella i u mnie jest w rezerwie gdyby 12" zaniemogła
Detech 12x10 jako podstawowa kiedy nie mamy 10"DD może być ale jako dodatkowa opcja kiedy mamy już standardowa 10"DD bym jej nie polecał lepiej już mieć 13"
Nie znam tylko Detecha 15x12 i Mars: (podobno rewelacyjne są Tiger i Discovery) Tiger 13x10 i Discovery13 i SNIPER 6x10.
Jestem teraz przed kupnem sondy do Spectry. Oryginalna 10DD rozstroiła się. 10x6 i 6x4 powoli się rozstrajają. Chcę teraz kupić coś dobrego i mam dylemat czy brać fabryczną 10DD czy może coś od firmy zewnętrznej. Gdzie można kupić sondę Nell kompatybilną ze Spectrą? Jak poznać kompatybilną sondę? W ofertach sklepów które przeglądałem nie widziałem niestety Nella oznaczonego jako kompatybilny ze Spectra.