Teraz jest czwartek, 28 sierpnia 2025, 18:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wykrywacz impulsowy z dyskryminacja Skrotronik Pi-2d
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2017, 22:46 
Szeregowy
Szeregowy

Witam! Czy ktoś ma może jakieś doświadczenie z wykrywaczami impulsowymi firmy Skrotronik? Najbardziej interesuje mnie model Pi-2d, jest co prawda filmik w necie od producenta ale ja jestem ciekaw opinii użytkowników. Jak z dyskryminacja wielkosciowa czy dobrze i prawidłowo działa? Jak z jakością wykonania?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wykrywacz impulsowy z dyskryminacja Skrotronik Pi-2d
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 07:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Po co? zadzwoń do Nowaka niech Ci zrobi dobre PI . Ja jestem bardzo zadowolony :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 09:01 
Generał Broni
Generał Broni

Możesz być zadowolony do pierwszej awarii... Później bywa różnie i czasami sprzęt leży w naprawie pół roku... Lub w ogóle z niej nie wraca.... Loteria.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 09:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

alex_2013 napisał(a):
Po co? zadzwoń do Nowaka niech Ci zrobi dobre PI . Ja jestem bardzo zadowolony :1

Zasada numer jeden brzmi: Nowaka nie kupuje się od Nowaka, a już na pewno nie wysylkowo. Tylko z rączki do rączki :D

Tak jak pisze Damiano. Serwis nie istnieje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2017, 12:43 
Szeregowy
Szeregowy

Z "Nowakami" akurat wydaje się lekko posucha... a o zakupie od producenta czytałem właśnie różne cuda - poza tym cena nówki to 1000+ więc wydaje mi się sporo, a po odbiór na pewno nie chciałbym jechać bo mam za daleko. Stąd pytanie właśnie o tego Skrotronika, bo mam okazje kupić tanio, tylko jak tanio i szmelc to wiadomo nie warto.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2017, 20:22 
Szeregowy
Szeregowy

tara napisał(a):

Zasada numer jeden brzmi: Nowaka nie kupuje się od Nowaka, a już na pewno nie wysylkowo. Tylko z rączki do rączki :D

..
No to ja złamałem tą zasadę :D ...Czas oczekiwania na zamówiony sprzęt od Nowaka może trochę dłuższy niż umówiony, ale warto było poczekać zrobił to co chciałem i to z nawiązką :1.. I co może być dziwne to dostawałem zdjęcia robionego sprzętu z propozycją i zapytaniem czy może to tak wyglądać...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2017, 21:13 
Generał Broni
Generał Broni

Ciesz się póki możesz bezawaryjnością i na prawdę nie życzę Ci żebyś musiał go odsyłać na serwis :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 stycznia 2017, 00:33 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Również kupiłem już drugą wykrywkę od Nowaka, Pierwszą sprzedałem bo był stary model, gdzie koledze służy bez awaryjnie do dziś. W tamtym roku nabyłem nowy model z trzema cewkami. Małą i średnią elipsę, oraz dużą okrągłą o średnicy 65 cm. Jak Tara pisze, zakup z ręki do ręki. Wcześniej omawiałem wszystko telefonicznie, wysyłał zdjęcia podczas tworzenia pytał co zmienić, czy się podoba. Kilka dni temu z nudów doszedłem do wniosku że cewka największa jest za duża. Jak zacząłem kombinować to mi pękła. Zadzwoniłem do P Nowaka z problemem. Wytłumaczył mi jak mogę sobie wykonać i nawinąć nową cewkę. Dowiedziałem się również, że teraz jego nowsze modele mają lepszy zasięg. I jeszcze Nowak dostarcza wykrywkę osobiście na życzenie, ale nie chciałem gościa przeciążać więc spotkaliśmy się w połowie drogi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 stycznia 2017, 06:28 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

damiano napisał(a):
Możesz być zadowolony do pierwszej awarii... Później bywa różnie i czasami sprzęt leży w naprawie pół roku... Lub w ogóle z niej nie wraca.... Loteria.

Z Panem Zbyszkiem zawsze mam super kontakt, poprawki mam gratis, za koszt przesyłki zawsze w 2-3 doby sprzet z powrotem. Z ludzmi da sie żyć, nie ma co powtarzać ogólnych opinii.
Wykrywaczami się bawię w terenie 20 lat juz, to moj drugi Nowak, a pierwszy był bardzo, dawno temu. Także zakupy robie świadomie i opinie wyrażam takie same.
Na youtube znajdziecie mój filmik ogólną prezentację mojego PI

https://www.youtube.com/watch?v=BUUhl1aiaBw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 stycznia 2017, 14:05 
Szeregowy
Szeregowy

alex_2013 napisał(a):
Z Panem Zbyszkiem zawsze mam super kontakt, poprawki mam gratis, za koszt przesyłki zawsze w 2-3 doby sprzet z powrotem. Z ludzmi da sie żyć, nie ma co powtarzać ogólnych opinii.

Dokładnie.Myślę że P.Zbyszek ogarnął się już po fali jakiś tam niepowodzeń i nie jest już tak źle jak wiele ludzi pisało o nim po różnych forach...Z "garażówek" robionych u nas myślę że nić głębszego się nie znajdzie..

alex_2013 mam to samo co Ty lecz w takiej postaci jak na foto..Z rama 1m x 1m ma to naprawdę kopa..

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 stycznia 2017, 14:15 
Generał Broni
Generał Broni

Dobrze słyszeć że jest zmiana na plus i jesteście zadowoleni.
Wiecie jak to jest - jak ktoś się raz oparzył to nie będzie próbował dotykać tego samego "ognia" w nadziei że może teraz nie będzie bolało.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 stycznia 2017, 15:29 
Szeregowy
Szeregowy

Co do pi2d, obejrzałem filmiki producenta i testy zasięgu chyba delikatnie zawyżone..Wydaje mi się że powinien podawać pewne sygnały a nie jakieś tam delikatne stuknięcia..Puszka po piwie 70cm?Powiedziałbym że pewny ciągły sygnał będzie z 60cm a to słabiutko jak za tą cenę...Zasięg porównywalny chyba do pulsara..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 stycznia 2017, 19:36 
Szeregowy
Szeregowy

Do użytkowników "Nowaków" w takim razie pytanie,jak działa dyskryminacja na silnie zasmieconym terenie żelazną drobnicą, czy jest w stanie wyłowić "grubego zwierza" spod spodu? Do kolegi od ramy...A jak z dyskryminacją w ramie? I jaki jest koszt takiego cuda?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 stycznia 2017, 13:10 
Podporucznik
Podporucznik

hunter napisz coś więcej o tej ramie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 stycznia 2017, 15:55 
Szeregowy
Szeregowy

Koszt to raczej sprawa indywidualna, bo zależy kto co chce. Ja zapłaciłem za samą kompletną elektronikę z przesyłką i jak to P.Zbyszek powiedział dożywotnią gwarancją :P 700zł..Ramę metrówkę zrobiłem sam...Testów zasięgowych jako takich nie robiłem...Porównywaliśmy tylko dwie ramy na puszce od piwa i kanistrze..Puszkę łapało z około 150 cm a kanister już nie pamiętam...i tyle z testów zasięgowych....Co do dyskryminacji to działa, ale nie ma z nią co szaleć bo zasięg spada...Co do funkcji jakie posiada to kolega alex_2013 mówi o nich w przedstawionym filmiku.Elektronika ta współpracuje też z mniejszymi cewkami...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]