Teraz jest wtorek, 5 sierpnia 2025, 03:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 105  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: deus v4 co wiemy
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 01:53 
Porucznik
Porucznik

Dropek, czy w swoich testach używałeś Fulltone?
Ja od początku z Deusem chodziłem na fulltonach przyzwyczajony z analoga bez wyświetlacza brać wszystko na ucho i nic nie mogę zarzucić interpretacji dźwiękowej v4.018 w porównaniu do V3.2.
Folie i polmosy ładnie słychać otoczkę dźwiękową, przesterowanie na dużych obiektach też jakieś delikatniejsze dla ucha.
Oczywiście moje odczucia są subiektywne i nie miałem przy sobie dla porównania wykrywki z v3.2

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 02:04 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ja tylko na multi tonach... być może to, że nie wyłapywałem anomalii dźwiękowych spowodowane było dzisiejszym, dla mnie kiepskim dniem... po prostu napie....ł mnie baniak :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 09:57 
Moderator
Moderator

Jeszcze jedna rzecz o ktorej zapomnialem

Przy dyskryminacji 0 spokojnie moglem chodzic obok kolegi z Coin Killerem, wystarczylo tylko zmienic dyskryminacje na ujemna (-6.4) i chodzenie obok stawalo sie wrecz niemozliwe (Deus wydawal dzwieki z czestotliwoscia karabinu maszynowego).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 10:04 
Kapitan
Kapitan

A ja cierpliwie poczekam na finalną stabilną wersję softu.
Wy wyłapujcie błędy i je zgłaszajcie, a ja poczekam i wgram na spokojnie dopracowanego gotowca :D
zeppo035 - na pewno przetestuję bardzo wnikliwie statyka na nowym sofcie. Mam obok mojej pracy idealne poletko militarne więc będę często je odwiedzał. Mając dwa deusy na początku jedynie w jednym zaktualizuję oprogramowanie dla testów porównawczych - będę starał się oba testować w tym samym czasie i w tych samych warunkach.
Dzisiaj w końcu wyskoczę na kilka godzin potestować dużą cewkę na statyku i w programie PITCH :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 12:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dropek napisał(a):
Ja tylko na multi tonach... być może to, że nie wyłapywałem anomalii dźwiękowych spowodowane było dzisiejszym, dla mnie kiepskim dniem... po prostu napie....ł mnie baniak :D

Na wyzylowanych ustawieniach i Fulltonach to inna bajka Dropek ,jak na 3.2 tak nie lataleś ,a teraz dodatkowo na ujemnej dyskryminacji na 4.0 b gdzie wykrywaz jeszcze bardziej wyczulony testujesz pod multitonami to wiele tracisz i glowa bedzie bolec.
Fajnie jakby weteran pelnych tonow :-) i wyzylowanych ustawien zdal relacje i podal roznice w softach . Dla mnie odkad przelaczylem na fulltony inne dzwieki nie istnieja ,a wieksza ilosc dzwiekow cieszy a nie meczy , moja konsola w serwisie ale jak wroci potestuje ostro roznice w softach .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 12:57 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Źle mnie zrozumiałeś, ja tylko na multitonach używam deusa na sofcie 3.2 też.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 12:59 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

pierwsze ładowanie wersji 4 lekko mnie zdziwiło mam ładowarkę sieciową 1A po podłączeniu panelu słuchawek i cewki (cewka ładowana jakieś 4 miesiące temu na panelu pokazywała 3 kreski)cewka od razu migała że pełna po przypadkowym odłączenie słuchawek cewka zaczęła się ładować po podłączeniu słuchawek znowu przestała więc odłączyłem słuchawki i cewka ładowała się oko 1h na 2 i 3.2 nigdy nie zauważyłem takiego zachowania morze 4 potrzebuje większego prądu ładowania :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 17:51 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ok dzisiaj pochodziłem z cewką 9 cali HF. Wersja 4.0 B18.

ID bardzo stabilne, audio wygładzone i wyraźnie na full tonach, bo też tylko tak chodzę, można odróżniać obiekty. W zasadzie ID jest potrzebne tylko do sprawdzenia zakresu w którym znajduje się przedmiot.

Używałem programu HOT i DEEP i najwyższej częstotliwości powyżej 50.

Zauważyłem dziwną zależność. Wyższa częstotliwość ID i dźwięki bardziej stabilne... podobnie wykres. Na 14 niestety wszystko mniej stabilne łącznie z obrazowaniem.

Pompowanie do gruntu nie działa. Gleba nisko - zmineralizowana, ale nie daje się skalibrować. Kolega obok też to sygnalizował.

Tracking czy ręczne strojenie działa ok.

Zrobiliśmy test na 1 grosz (międzywojenny) zakopany na sztorc i na płask. Głębokość 15 do 20cm. Brak sygnalizacji. Soft 3.2 ze zwykłą cewką 11 cali minimalnie lepiej. Nawet po podkręceniu kalibracji do gruntu i czułości, nie wielka różnica.

Separowanie obiektów jest genialne przy reaktywności 2.5 z taką chodziłem. W jednym dołku moneta i gwóźdź. Generalnie na śmietniki audio, obrazowanie - jak marzenie. Niestety zasięgi są przeciętne... muszę pochodzić dłużej i zmienić cewkę na 11 cali.

Zmieniałem częśtotliwość bawiłem się ustawieniami.... i nie na wiele to się zdało.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 20:47 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jedna ważna rzecz. Dźwięk koksu jest zdecydowanie bardziej przesterowany jak dodamy ID to nie ma opcji, żebyśmy to kopali. Z 3.2 miałem z tym czasem problem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 20:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ludy - beta znaczy z definicji, że obarczona błędami...
Wyjdzie finalna to wówczas będzie można narzekać.
Moim zdaniem sofcik całkiem miły, jakby czulszy na drobiazgi, mniej popierdów, mniej wzbudzeń od pinpointera czy kolegi z boku.
Wreszcie dali zapamiętywanie ustawienia GB przy zmianach częstotliwości, wcześniej było to upierdliwe...
Bez problemu można biegać na max czułości.
Z minusów - na 7kHz jakby gorzej działało ID.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 21:02 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Z dziś na szybko:
https://www.youtube.com/watch?v=ExevGrtpOvY

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 21:51 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Shelton ; na trybie deep jak głęboko kopaleś? Jak wykrywacz na tak wysokiej częstotliwości reaguje na kamienie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 22:09 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

5-15 cm. Ale widzisz to kwestia miejsca. Nie ma co przesądzać. Test z monetą nie był łatwy. To mała moneta. Kamienie widzi idealnie - przesterowane i pionowy wykres. Lepiej niż w 3.2.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 22:35 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

dziś pierwsze kopanie na 4b18 dla mnie dużo lepszy jak 3.2 dużo stabilniejszy na minusowej dyskryminacji na ful tonach dużo spokojniejszy wydaje się głębszy na reaktywności 2 szybszy w porównani z 3.2 ja na razie zostaje z betą mimo jej błędów mam nadzieje że finalna 4 będzie jeszcze lepsza :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 marca 2017, 23:56 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Shelton napisał(a):

dzięki za film. Test moim zdaniem wypadł korzystnie, ja bym to kopał. W momencie jak mówiłeś nie do wykopania miałeś piękny czysty sygnał. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 105  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]