Teraz jest poniedziałek, 4 sierpnia 2025, 17:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 105  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: deus v4 co wiemy
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 11:46 
Chorąży
Chorąży

Bedziem testowac ... a ta teoria z nr deryjnym panelu? Mam 1xxxxxxx

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 13:17 
Kapral
Kapral

Co do apki to była jeszcze 2 tygodnie temu dostępna normalnie w Google Play jako nieaktywna. Teraz nie ma jej wcale. GO detect to co innego, inna szata graficzna wydaje się, że inne właściwości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 13:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

GO Detect to była platforma testowa i pod inne urządzenia. To ta sama firma.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 16:52 
Szeregowy
Szeregowy

Imatra ja mam nr seryjny 1xxxx i ten panel niestety nie ma BT.

P.S

Szpece od XP myślą intensywnie co zrobić z tym fantem :evil: puki co cisza :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 16:55 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Drobnicowiec napisał(a):

P.S

Wiesz zawsze może popsuć Ci się panel ;) ...i jak masz jeszcze gwarancję to Ci go wymienią na nowy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 18:06 
Chorąży
Chorąży

Drobnicowiec napisał(a):

P.S

Sztuczka z monetą machającą nad cewką pomogła. Panel 1XXXXXX połączył się z XP Detect.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 18:09 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

No proszę czyli jednak działa. Zresztą karzą machać w trakcie połączenia, jest tam taka grafika.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 18:26 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

No to teraz ja.... zademonstruję Wam jak działa ujemna dyskryminacja. Co prawda działa inaczej jak na betach ale różnica między softem 3.2 a 4.0 jest taka sama :D

Na pierwszym totalnie amatorskim filmiku przedstawiony jest panel oraz cewka w wersji softu 4.0. Do testów posłużyła bateria 9V kierowana spodem do cewki. Jak widzimy przy dyskryminacji na 0.0 nie mamy od baterii sygnału na żelazo (na częstotliwościach 8 i 4 kHz sygnał przechodzi w sygnalizowanie koloru), zjeżdżając z dyskryminacją na minus sygnał na żelazo zaczyna się pojawiać (przy częstotliwościach 18 i 12kHz)

https://www.youtube.com/watch?v=JfJ1NkNiZ7c

Na kolejnym totalnie amatorskim filmiku widzimy to co wcześniej z tym, że soft V3.2. Do testów użyta ta sama bateria, tak samo skierowana do cewki. Te same ustawienia co poprzednio na sofcie 4.0. Jak widzimy na dyskryminacji 0 mamy sygnał na żelazo od baterii na częstotliwościach 18 i 12kHz, natomiast na 8 i 4kHz sygnał przechodzi w kolor.

https://www.youtube.com/watch?v=GrBWj-OIBs4&t=17s

Uwagi do mojej produkcji (do filmów). Pierwszy film nagrałem bez doświetlenia (użyłem narzędzi yt do rozjaśnienia), oraz bez czołówki z włączania panelu - nie doszukujcie się przekrętów, po prostu zapomniałem, że można doświetlić i zacząłem nagrywać jak miałem włączony panel. Drugi jest doświetlony, po zainstalowaniu 3.2 - nie chce mi się z powrotem instalować 4.0 by nagrać je identycznie. Czułość w oby przypadkach to 75, a grunt ręcznie na 90, multitony, podstawa to program 2 w obu przypadkach.

Te filmy są niepubliczne i za jakieś kilka dni przestaną być dostępne w ogóle.
Chciałem nimi tylko pokazać, że ujemna dyskryminacja jest niestety lipą, sam miałem w niej dużo nadziei....
Prymku, jak filmy przestaną działać to usuń ten wpis z tego tematu, jeszcze się o to upomnę ;)

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano czwartek, 16 marca 2017, 18:50 przez Dropek, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 18:29 
Moderator
Moderator

ok- czyżby Deusa wykastrowano ? a ja tak kocham hałaśliwe sprzęty które żyją swoim własnym życiem :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 18:56 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Aha i jeszcze coś odnośnie dźwięków z elektroniki. Zostało to poprawione ale nie do końca. Dźwięki pracującej w singlu elektroniki WS4 (bez włączonego panelu RC) z wysokich tonów z dużą ilością harmonicznych spadły do dużo niższych częstotliwości, które w sumie nie powinny wpływać negatywnie na użytkownika.. i są o jakieś 50-60% cichsze. Plus za to dla XP, mimo, że nie do końca osobiście mnie to satysfakcjonuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 19:14 
Pułkownik
Pułkownik

Dziś dla testów wgrałem 4.0 i pół godzinki chodzenia na kawałku działki gdzie "nie ma już nic" wyszły 3 kawałeczki koksu (przed wykopaniem spodziewałem się, że to koks), kawałek blaszki cynkowej i jedna boratynka.
chodząc na full tone musiałem i tak nadal ustawić dyskryminację +2 bo poniżej wykrywacz robił się głośny i słyszałem za dużo gruntu. nie wiem czy rozciągnięcie dyskryminacji jakkolwiek wpływa na wartości powyżej zera czy to tylko rozciągnęło zakres żelaza a na resztę skali nie ma wpływu?
Fajnie jakby ktoś porównał te dyskryminacje na starym i nowym sofcie nie tylko na tej baterii ale na sygnałach które budzą wątpliwości podczas poszukiwań - drobny koks, kawałeczek folii aluminiowej, ułamek srebrnej monety, kulka śrutu ołowianego...itp - czy sygnalizacja takich celów zmieniła się (lepsza/ gorsza identyfikacja) i czy zmienił się zasięg na takie wątpliwe sygnały?

zrobiłem też drobny testy na drobnej monecie swoich programów i nie za bardzo mi się spodobały dźwięki podkręconego programu deep, jakoś tak moneta miedziana nisko burczała. może na dniach porobię testy dla różnego typu celów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 19:40 

Dropek napisał(a):
No to teraz ja.... zademonstruję Wam jak działa ujemna dyskryminacja. Co prawda działa inaczej jak na betach ale różnica między softem 3.2 a 4.0 jest taka sama :D

Na pierwszym totalnie amatorskim filmiku przedstawiony jest panel oraz cewka w wersji softu 4.0. Do testów posłużyła bateria 9V kierowana spodem do cewki. Jak widzimy przy dyskryminacji na 0.0 nie mamy od baterii sygnału na żelazo (na częstotliwościach 8 i 4 kHz sygnał przechodzi w sygnalizowanie koloru), zjeżdżając z dyskryminacją na minus sygnał na żelazo zaczyna się pojawiać (przy częstotliwościach 18 i 12kHz)

https://www.youtube.com/watch?v=JfJ1NkNiZ7c

Na kolejnym totalnie amatorskim filmiku widzimy to co wcześniej z tym, że soft V3.2. Do testów użyta ta sama bateria, tak samo skierowana do cewki. Te same ustawienia co poprzednio na sofcie 4.0. Jak widzimy na dyskryminacji 0 mamy sygnał na żelazo od baterii na częstotliwościach 18 i 12kHz, natomiast na 8 i 4kHz sygnał przechodzi w kolor.

https://www.youtube.com/watch?v=GrBWj-OIBs4&t=17s

Uwagi do mojej produkcji (do filmów). Pierwszy film nagrałem bez doświetlenia (użyłem narzędzi yt do rozjaśnienia), oraz bez czołówki z włączania panelu - nie doszukujcie się przekrętów, po prostu zapomniałem, że można doświetlić i zacząłem nagrywać jak miałem włączony panel. Drugi jest doświetlony, po zainstalowaniu 3.2 - nie chce mi się z powrotem instalować 4.0 by nagrać je identycznie. Czułość w oby przypadkach to 75, a grunt ręcznie na 90, multitony, podstawa to program 2 w obu przypadkach.

Te filmy są niepubliczne i za jakieś kilka dni przestaną być dostępne w ogóle.
Chciałem nimi tylko pokazać, że ujemna dyskryminacja jest niestety lipą, sam miałem w niej dużo nadziei....
Prymku, jak filmy przestaną działać to usuń ten wpis z tego tematu, jeszcze się o to upomnę ;)

Pozdrawiam.

...a nie pomyślałeś, że ta bateria ma w sobie kolorowe fragmenty? Może po prostu 8 i 12 kHz lepiej separują drobne fragmenty i sygnalizują to czego jest więcej? Podnieś reaktywność i sprawdź jeszcze raz.

Btw, skąd pomysł brać do testów baterię? Ujemna dyskryminacja ma podnieść skuteczność wykrywania kamieni i ceramiki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 19:57 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Tak Ci napisali, że kamienie i ceramika i teraz chodzisz i to powtarzasz. Wykaz się, sprawdź to :D

To nie to :) kawałek zardzewiałego żelaza co na sofcie v3.2 dawał by id0 efekt byłby identyczny... co za problem samemu sobie sprawdzić? Ja miałem baterie pod ręką to ją wykorzystałem ;) robiłem to samo z kawałkiem żelaza wcześniej ale akurat nie mam go pod ręką. A to że na 4 i 8khz bateria daje na kolor to tak jest w obu wersjach softu wiec to bez znaczenia raczej. Tu chodzi głównie o to, że na sofcie 4.0 i na dyskryminacji 0.0 przedmiot który ma id 0 na sofcie 3.2 nie jest wykrywany na 4.0 przy dysk 0.0, dopiero na -5.0 go wykrywa, tak trudno to załapać?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 20:01 

Dropek napisał(a):
Może ktoś by przetestował nowy soft pod względem skuteczności w stosunku do 3.2, 2.0?
Zastanawia mnie dlaczego w oficjalnej wersji zamiast HOT dali nazwę podstawowy 2 (Basic 2) czyżby oficjalny soft tworzony był od nowa na wersji 3.2 z pominięciem rozwoju dotychczasowych beta wersji? Widzi ktoś jakieś różnice między B18,19 a oficjalną wersją?
btw. ponoć poprawili już nazwę programu HOT i już nazywa się HOT ;)

poprawili bo zglosilem im od razu:) i obiecali poprawic i numery tez mieli poprawic:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 marca 2017, 20:51 
Plutonowy
Plutonowy

Witam.Po aktualizacji pojawiły mi się dziwne plamy na ekranie :evil: .
Dodam że wcześniej wszystko było ok.
Wiecie może koledzy skąd się wzieły?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 105  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]