Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 23:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Uwaga! Allegro i policja
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 01:30 
Malkontent

Eeee ... to Ty Renald ważna Persona jesteś.
Do mnie onegdaj tylko trzech przyszło i psiuna nie mieli - dobrze , bo pewnie by kotu michę z karmy wyczyścił ... :666

A tak poważniej - współczuje ... bywają milsze odwiedziny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 11:22 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Argo ma racje, zatarcie zatarciem, a to co zostaje w bazach to inna bajka. Tego nigdy nie kasują. Oczywiście nikt do tego nie chce się przyznać jak zadajesz pytanie o pochodzenie takich informacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 12:40 
Moderator
Moderator

Filip napisał(a):
Argo ma racje, zatarcie zatarciem, a to co zostaje w bazach to inna bajka. Tego nigdy nie kasują. Oczywiście nikt do tego nie chce się przyznać jak zadajesz pytanie o pochodzenie takich informacji.
Bajdury, Filip. Nikt w prokuraturze we Włoszczowej niczego w żadnych tajnych rejestrach nie sprawdzał. Polecieli po liście z Allegro i tyle.
Skąd to wiem na pewno? Ano stąd, że policjanci mieli bardzo dokładne rozeznanie na mój temat. Rozmawiałem, z racji wspólnych zainteresowań prywatnie, z tym który to rozpoznanie robił. Całkiem sporo się dowiedział, mimo że na żadnym z portali społecznościowych się nie pojawiam. Ale gdy po przeczytaniu nakazu poinformowałem ich, że za posiadanie wspomnianego w nakazie zamka byłem już karany, natychmiast zadzwonili do prokuratora, który na naszym terenie nadzorował sprawę, czy przeszukanie ma w tej sytuacji sens.
Gdyby istniały jakieś tajne listy skazanych, policjant wykonujący rozpoznanie sięgnąłby do nich w pierwszej kolejności. Oni na 100 procent nie mieli pojęcia, że byłem wcześniej karany. Ba, że na ich terenie, przed laty była w ogóle taka sprawa.
Wiem, niektórym lekko robi się na sercu, gdy mogą świat wyjaśnić zmową, układem, hakami i wiedzą tajemną. Rzeczywistość jest z zasady prostsza: całkowita bezkarność i samowola prokuratury, do której zachęca i której drogę, likwidując państwo prawa toruje władza nadrzędna.

Olek_65 napisał(a):
Eeee ... to Ty Renald ważna Persona jesteś.
Też tak sobie myślałem, ale od razu dwaj mundurowi sobie poszli. Zostali tylko ci w kamizelkach taktycznych. Jeden z nich, ten młody i nadgorliwy, miał kamizelkę tak zajętą sprzętem, że ledwo się poruszał. Dobrze, że się w drzwiach nie zaciął.
Olek_65 napisał(a):
Do mnie onegdaj tylko trzech przyszło i psiuna nie mieli - dobrze , bo pewnie by kotu michę z karmy wyczyścił ... :666
To była pierwsza rzecz, którą psisko zrobiło po wejściu do domu. Żadne tam bomby i miny. Kocia micha!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 12:43 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Cytuj:
Cytuj:
To była pierwsza rzecz, którą psisko zrobiło po wejściu do domu. Żadne tam bomby i miny. Kocia micha!
Cytuj:

Funkcjonariusza na służbie michą przekupywać? :666 :cop

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 15:40 
Główny Moderator
Główny Moderator

Renald, wiem co gadam. Zostaje ślad po zatarciu odbycia kary. Chyba że, w dawnych czasach (przed 2000 rokiem) miałeś chody i wszystkie rekordy się skasowały :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 16:30 
Moderator
Moderator

Filip napisał(a):
Renald, wiem co gadam. Zostaje ślad po zatarciu odbycia kary. Chyba że, w dawnych czasach (przed 2000 rokiem) miałeś chody i wszystkie rekordy się skasowały :666
Filip, nawet jeśli takie rejestry istnieją (obecnie bez wątpienia istnieją), to przy takich sprawach jak moja nikt w prokuraturze do nich nie zagląda. Jadą z góry na dół po listach sprzedaży Allegro, bo to szybsze i łatwiejsze niz grzebanie w aktach. Gdyby kierowali się jakąś listą mieliby świadomość, że sprawa jest już załatwiona. Chyba że zmiany w prawie idą w tym kierunku, że za ten sam czyn będzie można odpowiadać wielokrotnie. Wcale bym się nie zdziwił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 18:01 
Główny Moderator
Główny Moderator

Oczywiście że jadą po allegro, filmach z giełd staroci, kontaktach z telefonów, maili, przelewach, kwitkach nadania paczek itp zabezpieczonych u kogoś wcześniej. Ja tylko twierdzę że mimo zatarcia kary służby widzą że się ją odbywało :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 19:21 
Moderator
Moderator

Oczywiscie ze jest jak pisze Filip niebiescy maja swoja ewidencje , ( uciekła mi nazwa) w ktorej wszelkie wyroki i skazania wiszą sobie mimo zatarcia, to ze takie zapisy tam wisza mimo zatarcia, wylazło zupelnie przypadkowo podczas gdy osoby kiedys skazane, dawno po zatarciu wyroku staraly sie o pozwolenie na bron, a policja odmawiala zasłaniajac sie bodajze bezpieczenstwem publicznym (czy jakąs inna bzdurą) i chyba nawet ktoś z policji byla na tyle nieostrozny ze cos takiego napisał w oficjalnym pismie ( odmowie administracyjnej), co dalo podstawe do jazdy sądowej, sprawa oparla sie wysoko i konkluzja byla taka ze takie wpisy maja byc po okresie zatarcia skasowane i nie moga byc brane pod uwage np w kwestiach o pozwolenia na bron..jak jest naprawde - wiemy doskonale :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 19:34 
Główny Moderator
Główny Moderator

Jeżeli ktoś nie wierzy, to proponuje porozmawiać z kimś kto się starał o przyjęcie do 3 literowych służb, albo z kimś kto potrzebował poświadczenia bezpieczeństwa o co był pytany :666 Tam nawet mają niezapłacone mandaty za jazdę na gapę z przed 20 lat. Tak żyjemy w matrixie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 19:58 
Moderator
Moderator

Filip. ale to wiedza tylko ci, którzy sie o to otarli :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 20:46 
Podporucznik
Podporucznik

Mają gdzieś wszystko.Byłem karany przez sąd wojskowy w 1998(rok bez zawieszenia),powiedzieli mi,że w cywilu mam mówić że nie byłem karany.Potrzebowałem w 2003r.zaświadczenie o nie karalności i takie dostałem,ale potrzebna mi też była opinia z komendy,a tam doszukali się wyroku,mimo że miał "być nie widoczny" w cywilu :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 21:58 
Generał Broni
Generał Broni

Filip napisał(a):
Jeżeli ktoś nie wierzy, to proponuje porozmawiać z kimś kto się starał o przyjęcie do 3 literowych służb, albo z kimś kto potrzebował poświadczenia bezpieczeństwa o co był pytany :666 Tam nawet mają niezapłacone mandaty za jazdę na gapę z przed 20 lat. Tak żyjemy w matrixie.

Filip, jeżeli chodzi o poświadczenie bezpieczeństwa i niezapłacone mandaty to przesadzasz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2017, 08:18 
Generał Broni
Generał Broni

Nie do końca przesadza, bo takie informacje są skrzętnie przez służby przechowywane i to ściema, że po jakimś czasie znikają z rejestrów. Ewidencjonowane są nawet pobyty w izbie wytrzeźwień :)
Inna sprawa kto ma do tego dostęp i w jakich okolicznościach jest to wyciągane.
Kiedyś miałem przyjemność "porozmawiać" z przemiłą trójką pracowników pewnej rządowej instytucji, którzy na spotkanie przyszli z pokaźną teczką. O niektórych rzeczach o sobie sam nie wiedziałem :) Także nie łudźcie się, z urzędowego matriksa nic nie znika jeśli już raz tam wpadło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2017, 10:58 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Lipek napisał(a):
nie łudźcie się, z urzędowego matriksa nic nie znika jeśli już raz tam wpadło.

Chyba, że wpadło za szafę. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2017, 14:35 
Główny Moderator
Główny Moderator

Od końca lat 90 zeszłego wieku już nic nie wpada za szafę.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]