Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 12:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Toporek do id
PostNapisane: czwartek, 16 lutego 2017, 06:41 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

A podajesz chociaż koordynaty gps do tych rzeczy? Bawią Cie frazesy a swoim podejściem pogłębiasz to bagno. Jak czytam te wynurzenia kto jest jaki to mi się robi słabo.
Każde znalezisko archeo powinno być zgłaszane i nie Tobie decydować co oddasz co zostawisz. A kwestia personalna nie ma tu żadnego znaczenia. Na podstawie zgłoszonych przedmiotów z koordynatami poszerzasz wiedzę statystyczną o stanowiskach archeo w ramach AZP. A decydując samemu co oddasz a co zostawisz zamykasz- być może- brakiem fachowej wiedzy możliwość poszerzania typologii lub zasięgu występowania danego zabytku. Skąd wiesz czy dany przedmiot który znalazłeś nie zmieni na mapie zasięgu występowania lub nie powiekszy ze względu na rzadkość typologii grupy? Czy nie doczeka się opracowania lub ktoś nie poszerzy ogólnej wiedzy ze względu na analogie w występowaniu np w innej części kontynentu, w innym czasookresie. Nie podoba mi sie Twoje podejście- nie jesteś mistrzem świata, nikt nie wystawi w Luwrze Twojego żelastwa bo Ty je zgłosiłes- co nie zmienia faktów że zostaje ono opracowane w celu poszerzenia wiedzy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 lutego 2017, 09:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

Masz absolutną racje Polska to piękny kraj tylko ludzie to ch..e
:1
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 lutego 2017, 18:28 
Chorąży
Chorąży

-paszka- napisał(a):
Masz absolutną racje Polska to piękny kraj tylko ludzie to ch..e
:1
pozdrawiam

Tak się składa ,że brałem udział w badanich archeo na miejscu o którym pisałes i jestem w LGE. Rozmawialiśmy nawet trochę ( to ten z brodą i długimi włosami )na tym polu i odnosłem wrażenie ,że porządny z Ciebie facet . Niestety to co piszesz o ludziach z LGE jest bardzo niesprawiedliwe i krzywdzące.
Nie pomyslałeś o tym ,że to może medialny rozgłos po pierwszych badaniach, spowodował pojawienie się ludzi z zewnątrz ? Ja tez ubolewam nad faktem nielegalnych poszukiwań w tym miejscu bo to nieoceniona strata dla nauki ale ten fakt nie usprawiedliwia Cię Pawle do wydawania takich sądów o ludziach którzy wkładaja serce w to co robią i prywatny czas. Ok, w każdym środowisku znajdą się nieuczciwi ludzie ale to nie powód ,zeby oczerniać wszystkich.
Jesli w czasie tego weekendu policja złapie 1000 kierowców na podwójnym gazie to nikt nie powie ,że wszyscy kierowcy w naszym kraju to pijacy, prawda ?
Pozdrawiam i życze więcej wiary w ludzi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2017, 09:38 
Generał Brygady
Generał Brygady

Porządny czy nie mam jakiś zamysł i się go trzymam a jak jakieś hieny z nadodrza czy nie wystawia brudne pazury po dziedzictwo naszego miasta toporek będzie czekał w pogotowiu :1 :luv
Aty kolego berloge dasz sobie rękę uciąć za kolegów ze stowarzyszenia?
W życiu już tak jest że nawet jedno zgniłe ziarno psuje smak całej potrawy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 kwietnia 2017, 00:29 
Szeregowy
Szeregowy

-paszka- napisał(a):
...bo zbacza na manowce albo zbanuj mnie jak komuś szkodzę...

W tym momencie bezpodstawnie szkodzisz LGE, gdzie również należę i w w/w badaniach również uczestniczyłem.
No i szkodzisz głównie sobie, bo "ściągnąłeś" archeo na stanowisko, badane już w latach 60tych - a więc znane, wpisane do rejestru i objęte ochroną (to coś tam robił?). Temat siekierki potwierdza brak u ciebie moralności i profesjonalizmu, które powinny być podstawą uważania się za regionalistę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 kwietnia 2017, 11:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

drh napisał(a):
-paszka- napisał(a):
...bo zbacza na manowce albo zbanuj mnie jak komuś szkodzę...

W tym momencie bezpodstawnie szkodzisz LGE, gdzie również należę i w w/w badaniach również uczestniczyłem.
No i szkodzisz głównie sobie, bo "ściągnąłeś" archeo na stanowisko, badane już w latach 60tych - a więc znane, wpisane do rejestru i objęte ochroną (to coś tam robił?). Temat siekierki potwierdza brak u ciebie moralności i profesjonalizmu, które powinny być podstawą uważania się za regionalistę.

LGE ?
czy chodzi ci o ,,Lewacki Gang Erektyków,,? -szabrowników?
w tym sezonie sypnę wam trochę prli żebyście mieli co po kiermanach chować hehe pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]