Teraz jest niedziela, 9 listopada 2025, 00:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy AT
PostNapisane: sobota, 6 maja 2017, 22:29 
Generał Broni
Generał Broni

Regulacji głośności chyba też nadal nie ma...
W USA może to być hit ale w EU nie wróżę mu ogromnej sprzedaży.

PS. Tesoro też ma swoich fanów.... Byłoby ich więcej gdyby wypuszczali coś nowego w nie tylko odgrzewali kotlety.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 maja 2017, 22:35 

Cena w stanach 849 USD.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 maja 2017, 22:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Praw fizyki nikt nie przeskoczy.Wiodące firmy jak widać w tym roku odświeżyły stare modele i na ich podstawie wypuściły nowe - przełomowego wynalazku w dziedzinie jednoczęstotliwościowców raczej nie należy się spodziewać, wieloczęstotliwościowce zaś są o wiele wolniejsze a wcale nie jakoś super głębsze. Tu dodadzą podświetlenie, słuchawki bezkablowe, regulacje tonu wiodącego itp. i mamy nowy model. Fizyka i jej twarde zasady których nie nagnie żaden inżynier. Granica magicznych 30cm na małą monetę to max ;-) niezależnie jacy inżynierowie problem detekcji metali w gruncie biorą na rozpracowanie. Idą więc w ulepszenia i poprawną identyfikację.
Trzeba jednak przyznać że Garretty serii AT do dobre i proste w ustawieniach maszynki na monety.
Szkoda, że nie przenieśli zasilania na podłokietnik, by odciążyć przód wykrywacza i poprawić wyważenie jak np w MXSport.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 maja 2017, 22:52 
Podporucznik
Podporucznik

Cene mamy plus podatek , akcyza , drogo będzie ale i tak mi się podoba :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 00:02 
Sierżant
Sierżant

według mnie lipa, nie zmienia jakoś osiągów dodaje tylko bajerów które dla starych wyjadaczy są zbędne. Ciekawy jestem czy np cewki NELa od AT PRO będą kompatybilne z AT MAX.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 01:45 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Z osiągami nie wiadomi - może coś poprawili, trzeba poczekać na testy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 08:37 
Plutonowy
Plutonowy

bolek33 napisał(a):
według mnie lipa, nie zmienia jakoś osiągów dodaje tylko bajerów które dla starych wyjadaczy są zbędne. Ciekawy jestem czy np cewki NELa od AT PRO będą kompatybilne z AT MAX.

Według nieoficjalnych informacji wszystkie cewki od AT pro mają być kompatybilne.
Trochę to dziwne bo ATmax ma inną częstotliwość pracy.

Cytuj:
Ale za to at pro powinno spaść z ceny ;)cena na dziś to ok 3200 zobaczymy co się będzie działo

Obawiam się, że nie spadnie. Sugerowana cena ATpro to 650 USD, a tego czegoś 850 USD. Inna półka cenowa, więc producent nie musi obniżać ceny pierwszego :/
BTW. To daje nam jakieś 4.200 zł za ATmax :O To już wolałbym kupić deusa.

Aha, jak ktoś liczył na wzrost głębokości to jedynie taki:
Cytuj:
A promised increased target detection depth in the current mode A / M (all metals)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 08:59 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Nowy AT ma tryb all metal poprzednik At Pro nie ma , z pewnoscia pobije MX sport na łeb iloscia sprzedazy ,
ma inne dzwieki bardziej klarowne mocniejsze niz poprzednik , prwdziwa kosa na kolor :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 10:40 
Plutonowy
Plutonowy

ezelab napisał(a):
Nowy AT ma tryb all metal poprzednik At Pro nie ma , z pewnoscia pobije MX sport na łeb iloscia sprzedazy ,
ma inne dzwieki bardziej klarowne mocniejsze niz poprzednik , prwdziwa kosa na kolor :1

w rękach go nie miałeś a już jest kosa na kolor - ehhh :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 10:46 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Cena z kosmosu, ale co się dziwić nowinki są zawsze w cenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 14:23 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

abbia napisał(a):
ezelab napisał(a):

w rękach go nie miałeś a już jest kosa na kolor - ehhh :ups:

Miałem At pro brakowało mi All metalu i dźwięki mi nie pasowały za ciche i takie rozmyte , ogólne rzecz biorąc kosił drobnice wyśmienicie . Z tym nowy zdaje sie jest lepiej dźwięki ma takie podobne do Firsttexsasowych wykrywaczy , przykuł moją uwagę i tyle :h
https://www.youtube.com/watch?v=Xkra-Cx ... e=youtu.be
Fajne maja łopatki Garretta , u nas ich jeszcze nie ma ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 18:24 
Podporucznik
Podporucznik

A mi się już podoba, będzie fajnie słuchawki bez kabla, do wody można zabrać , a i pogoda mu nie straszna :lol:
Spoko luz wykrywacz to nie małżeństwo
W sumie prawie każdy miał w ręku coś ze stajni Garrett.
A że złota nie zassał czy srebra w tonach cóż pech :D
Garrett to dobra marka , nie naj.ale dobra

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 21:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Maiłem AtPro, mam MXSport .
Kolega powyżej napisał, że ilością sprzedazy MXSporta nie pobije i prawdopodobnie jest to racja.
Co do zasięgów to na standardowych cewkach MXSport głębokością przewyższa AtPro, jednak jak napisaliście - AtPro ma dźwięki bardziej jednoznaczne i klarowne. Wynika to stąd, że MXSport jest czulszy i pokazuje dość głęboko najmniejsze drobiny. Jednak ton dźwięków Garretta w trybie PRO rzeczywiście jesto fajny i wedle mnie cały wyświetlacz jest prostszy i bardziej przyjazny dla użytkownika włącznie z gumowymi klawiszami, które lubiałem (nie lubię sprzętów dotykowych, wolę klawiszowce).
Co do kompatybilności cewek, między At Pro i At Gold są kompatybilne, a maszynki pracują na różnych częstotliwościach. Moim zdaniem maszynka będzie warta tych 4 tysięcy, a Deusa XP, który moim zdaniem jest mocno przereklamowany, (tak jak i Alter 71) przebije na pewno prostszą obsługą.
Co do nie zasysania złota, czy srebra - nie zgodzę się. Srebro AtPro zasysa jak ta lala, złoto jako metal gorszej przewodności oczywiście bierze płyciej, ale szło nim kopnąć złote wyroby.
Na filmie zaś już widać problem słuchawkowy - odparzone uszy od tych wielkich nauszników, co sprawdzają się zimą i jesienią, ale już niekoniecznie jak temperatura jest powyżej 5 stopni na plusie. Słuchawki o muszli zamkniętej gorzej spisują się jak np. półotwarte lub otwarte gdzie również słychać otoczenie a ucho oddycha.
Jeden z aktorów nosi ja odwrócone na szyi, inny na głowie, ale nie założone na uszy.
Skąd my to znamy.... uszy parują....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 21:46 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ja swojego AT po wypadzie myłem karcherem z tym bedzie podobnie. Z tego co wiadomo ponoc bedzie najbardziej stabilnym wykrywaczem na słone plaze

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 maja 2017, 21:54 
Szeregowy
Szeregowy

722$ w pre-order to u nas tak jak wyżej koledzy pisali koło 4200 trochę "drogo" jak by nie miała iść za tym poprawa osiągów-głębokość , miałem wcześniej At Pro i ciągnie mnie jakoś do wody z powrotem pod tym kątem patrze teraz na nowego AT Max jednak bezprzewodowe słuchawki do podwodnych poszukiwań się i tak nie przydadzą nie koniecznie zanurza się głowę ale tłumienia sygnału się nie przeskoczy (no chyba że rozwiązanie jak w deusie co daje i tak przewód-antena) ciekawe jak będzie w słonej wodzie ponoć ma działać

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]