Teraz jest piątek, 1 listopada 2024, 04:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Xp Deus v4.0 - testy , ustawienia
PostNapisane: niedziela, 30 lipca 2017, 15:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

Moze dlatego, ze byla silna mineralizacja?

Wysłane z mojego LG-H955

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 lipca 2017, 23:06 
Major
Major

zeppo035 napisał(a):
tui napisał(a):
zeppo035 napisał(a):
myślę że nie koniecznie po myśli wykonawcy

Zauważ że Altera zresetował do ustawień fabrycznych (podstawowych) a nie podkręconego testował. Deus był obsługiwany przez inne go operatora to zakładam, że do testu gość go odpowiednio ustawił (dam sobie rękę uciąć że nie był na programach fabrycznych).

nie jestem specjalista co do ustawień altera ale saper który jest testerem tego sprzętu od początku (chyba ok 2 lat )wie jak najlepiej go ustawić do takiego testu operator deusa (nie obrażając go )na pewno ma mniejsza wiedzę o ustawieniach i zależnościach wszystkich parametrów żeby w takim teście wycisnąć 100 % możliwości sprzętu :666

To np .

Program Deep
Reaktywność 0
Wyciszacz -1
Dyskryminacja -6
Multi Tony
Audio 5
Żelazo 1
Tx 3
12 KHz
Siła 98
Cewka 11

Co tu jeszcze chcesz wycisnąć kolego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 lipca 2017, 23:45 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

kolego do szukania czego i gdzie mają służyć takie ustawienia jeżeli do testów w powietrzu to "ok" :1 proponuje wrócić do instrukcji i nie wprowadzać w błąd nie doświadczonych użytkowników

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 01:28 
Major
Major

No ja nie wprowadzam tylko pytam chyba że nie zrozumiałeś o co !
Podałem ustawienia i czekam na odpowiedź więc prpoponuję skupić się na tym a nie na stawianiu kogoś pod tablicą .
Było jasno napisane że można było lepiej więc podałem swoje ustawienia i czekam na sprostowanie gdzie np. popełniłem błąd ! Czekam oczywiście na sugestie kolegów doświadczonych .
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 14:44 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Podstawowy błąd to tx3 i pełne wzmocnienie nie będzie słychać słabych sygnałów na granicy zasięgu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 15:46 
Pułkownik
Pułkownik

INKASO napisał(a):
Podałem ustawienia i czekam na odpowiedź więc prpoponuję skupić się na tym a nie na stawianiu kogoś pod tablicą .

według mnie Twoje ustawienia nadają się na nieco większe cele, na drobną monetę tylko przy bardzo czystej glebie i małym obszarze gdy powoli macha się cewką
przy reaktywności =0 cewką trzeba machać baaardzo powoli, TX=3 nie zauważyłem róznicy na małe monetki podczas testów a było więcej zakłóceń

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 17:22 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

INKASO napisał(a):
zeppo035 napisał(a):
tui napisał(a):
zeppo035 napisał(a):

Zauważ że Altera zresetował do ustawień fabrycznych (podstawowych) a nie podkręconego testował. Deus był obsługiwany przez inne go operatora to zakładam, że do testu gość go odpowiednio ustawił (dam sobie rękę uciąć że nie był na programach fabrycznych).

nie jestem specjalista co do ustawień altera ale saper który jest testerem tego sprzętu od początku (chyba ok 2 lat )wie jak najlepiej go ustawić do takiego testu operator deusa (nie obrażając go )na pewno ma mniejsza wiedzę o ustawieniach i zależnościach wszystkich parametrów żeby w takim teście wycisnąć 100 % możliwości sprzętu :666

To np .

Program Deep
Reaktywność 0
Wyciszacz -1
Dyskryminacja -6
Multi Tony
Audio 5
Żelazo 1
Tx 3
12 KHz
Siła 98
Cewka 11

Jest dobrze ,jeśli ma to być ustawienie na test głębokości to ustawienia są ok ,a przy testach cewką zawsze można wolniej pomachać ,w lesie i wszędzie gdzie mało sygnałów też się będzie nadawać i będzie głęboko no może tylko te TX3 jeszcze na 2 jakby się wzbudzał zbyt mocno i co najwyżej z czułości można zjechać z dwa oczka w razie wzbudzania ,ja bym dał jeszcze Fulltone bo tam zawsze idzie odróżnić kolor po dźwięku ,nawet jak dużo sygnałów .Zawsze latam na wyżyłowanych ustawieniach ,dlatego korzystam z głośniczka z panela w etui który dodatkowo chowam w kieszeń :-)w ten sposób dzwięki nie męczą a kolorki słychać.
Deus na podstawowych programach jest słaby ,a jak ktoś lubi cisze i nie chodzi za żelazem ,tylko błądzi w ciszy to potem nie ma się co dziwić że piszą że jest płytko itd. ,coś za coś ,Deus nie jest dla wszystkich bo trzeba kombinować bez zrozumienia działania w terenie instrukcja też nie pomoże ,liczy się praktyka ,chodź i tu nie zawsze ,bo osobiście znam takie osoby które przez 5 lat się wiele nie nauczyły jeśli chodzi o obsługę wykrywacza, no ale to chyba margines.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 17:56 

Pro-Digger napisał(a):
INKASO napisał(a):
zeppo035 napisał(a):
tui napisał(a):
zeppo035 napisał(a):

To np .

Program Deep
Reaktywność 0
Wyciszacz -1
Dyskryminacja -6
Multi Tony
Audio 5
Żelazo 1
Tx 3
12 KHz
Siła 98
Cewka 11

Jest dobrze ,jeśli ma to być ustawienie na test głębokości to ustawienia są ok ,a przy testach cewką zawsze można wolniej pomachać ,w lesie i wszędzie gdzie mało sygnałów też się będzie nadawać i będzie głęboko no może tylko te TX3 jeszcze na 2 jakby się wzbudzał zbyt mocno i co najwyżej z czułości można zjechać z dwa oczka w razie wzbudzania ,ja bym dał jeszcze Fulltone bo tam zawsze idzie odróżnić kolor po dźwięku ,nawet jak dużo sygnałów .Zawsze latam na wyżyłowanych ustawieniach ,dlatego korzystam z głośniczka z panela w etui który dodatkowo chowam w kieszeń :-)w ten sposób dzwięki nie męczą a kolorki słychać.
Deus na podstawowych programach jest słaby ,a jak ktoś lubi cisze i nie chodzi za żelazem ,tylko błądzi w ciszy to potem nie ma się co dziwić że piszą że jest płytko itd. ,coś za coś ,Deus nie jest dla wszystkich bo trzeba kombinować bez zrozumienia działania w terenie instrukcja też nie pomoże ,liczy się praktyka ,chodź i tu nie zawsze ,bo osobiście znam takie osoby które przez 5 lat się wiele nie nauczyły jeśli chodzi o obsługę wykrywacza, no ale to chyba margines.

Jak można chodzić bez słuchawek? Dam sobie rękę uciąć ze co raz jakiś ciekawy głęboki sygnał zostaje pominięty przez Ciebie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 18:07 
Plutonowy
Plutonowy

za chwilę będzie śmiesznie jak kolega Pro-Digger zacznie Ci udowadniać, że on żadnych sygnałów nie pomija ;)

innych zrzuca na margines a sam chodzi jak całkowity amator

nie ma szukania bez słuchawek

no ale wszystko przed Tobą Pro-D ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 18:22 
Major
Major

Panowie każde rady cenne nie ma co się napinać szkoda nerw a przecież musimy sobie pomagać z tymi ustawieniami i spostrzeżeniami.
Ostatnio kolega pokazał mi ciekawą rzecz nie wiem czy nowość czy też nie ale ustawiłem wykrywacz no i wystawiłem cewkę czarną na słońce ! Efekt taki że zaczęła się bardzo wzbudzać natomiast w miejscu zacienionym cewka się uspokoiła . Biała cewka nie miała z tym problemów ! Może właśnie jak koledzy piszą że cewka bardzo im się wzbudza to dla tego że chodzą po polu z cewką czarną gdzie łapie ona temperaturę i się nagrzewa przez co się wzbudza

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 18:41 
Plutonowy
Plutonowy

zauważyłem to również, tzn. wzbudzanie się cewki spowodowane wysoką temperaturą, albo promieniowaniem słonecznym..? dlatego preferuję łowy w godzinach wieczornych :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 18:54 

Artas napisał(a):
zauważyłem to również, tzn. wzbudzanie się cewki spowodowane wysoką temperaturą, albo promieniowaniem słonecznym..? dlatego preferuję łowy w godzinach wieczornych :)

Ja czegoś takiego nie zauważyłem. A wczoraj chodziłem w słońcu ponad 30C. Podobno statyk się rostraja na słońcu i ciągle go trzeba resetowac ale tego ci nie potwierdzę bo może z 3 razy tej obcji używałem i to zimą

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 20:02 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

abbia napisał(a):
za chwilę będzie śmiesznie jak kolega Pro-Digger zacznie Ci udowadniać, że on żadnych sygnałów nie pomija ;)

Przy tych ustawieniach gdzie audio jest na 5 nie poznasz czy głęboko czy płytko po dźwięku ,każdy sygnał jest głośny różnica głębokości i tonacji jest zatarta ,chyba ktoś tutaj nie zna podstaw i nie wie o czym pisze .Po to są ustawienia żeby z nich korzystać i dopasować pod siebie a nie kopiować ustawienia innych powielane stereotypy że bez słuchawek się nie da idzie wsadzić między bajki ,może i tak jest ale nie w tym wykrywaczu bo po prostu nie da się nie usłyszeć koloru ,porostu się nie da,gdy mamy podciągnięte audio. Nie jestem specjalistą ,ale od amatora odróżnia mnie to że rozumiem się z moim wykrywaczem i wiem o czym piszę ,a kto pomija sygnały to sobie sam teraz odpowiedz ,ja ze swoich wyników jestem zadowolony, udowadniać nie mam zamiaru nic nikomu, poza tym moja wypowiedź była do określonych ustawień tutaj podanych ,jak chodzisz na takich nastawach na słuchawkach to powodzenia :-) przy okazji odradzam innym ,reasumując każdy pomija niektóre sygnały ,dlatego warto czesać teren na różnych programach szybkich potem głebokich itd ,na kilka sposobów ,dlatego się mówi że nie ma miejscówek do końca przeszukanych ,i to się sprawdza, odnasząc się do postów powyżej chodząc całe dnie przy 30-40 stopni i osobiście nie zanotowałem różnicy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 21:14 
Major
Major

My to sprawdzaliśmy tak że wystawialiśmy cewkę na słońce i było słychać jak narastają zakłócenia . Według ciebie audio na ile powinno być ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 22:25 

Pro-Digger napisał(a):
abbia napisał(a):

Przy tych ustawieniach gdzie audio jest na 5 nie poznasz czy głęboko czy płytko po dźwięku ,każdy sygnał jest głośny różnica głębokości i tonacji jest zatarta ,chyba ktoś tutaj nie zna podstaw i nie wie o czym pisze .Po to są ustawienia żeby z nich korzystać i dopasować pod siebie a nie kopiować ustawienia innych powielane stereotypy że bez słuchawek się nie da idzie wsadzić między bajki ,może i tak jest ale nie w tym wykrywaczu bo po prostu nie da się nie usłyszeć koloru ,porostu się nie da,gdy mamy podciągnięte audio. Nie jestem specjalistą ,ale od amatora odróżnia mnie to że rozumiem się z moim wykrywaczem i wiem o czym piszę ,a kto pomija sygnały to sobie sam teraz odpowiedz ,ja ze swoich wyników jestem zadowolony, udowadniać nie mam zamiaru nic nikomu, poza tym moja wypowiedź była do określonych ustawień tutaj podanych ,jak chodzisz na takich nastawach na słuchawkach to powodzenia :-) przy okazji odradzam innym ,reasumując każdy pomija niektóre sygnały ,dlatego warto czesać teren na różnych programach szybkich potem głebokich itd ,na kilka sposobów ,dlatego się mówi że nie ma miejscówek do końca przeszukanych ,i to się sprawdza, odnasząc się do postów powyżej chodząc całe dnie przy 30-40 stopni i osobiście nie zanotowałem różnicy.

Załóż sluchawki polataj z nimi i się potem wypowiadaj czy nie ma różnicy. Podbicie audio na granicy zasięgu mało Ci da a będziesz miał o wiele więcej popiskiwania i wtedy jest problem wyłapać ciekawe niuanse.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]