damiano napisał(a):
front247
10 h pracy oczywiście że nie wpływa na skuteczność, jak będę zamierzał chodzić jednego dnia 10,5 h to te 0,5 h ostatnie będzie piekielnie skuteczny :D
Tak na prawdę nie wiemy czy 10 h będzie w trybie multifrequency czy w single, czy na słuchawkach czy na głośniku ? Nic nie wiemy. Proszę tylko nie pisz że muszę chodzić w słuchawkach a nie na głośniku bo takiego przymusu nie ma a jest dość często głoszony.
Pisałeś też że jest szybszy od Deusa ? Ale czy głębszy przy tej szybkości ? Czy z poprawnym ID ? To dopiero pokaże czas i zweryfikują użytkownicy.
Ustawianie częstotliwości dźwięków wg własnego uznania ma kilka sprzętów na rynku a ty ciągle powtarzasz jak mantrę że tylko Alter 71 - wymieniłem je już wcześniej :roll:
Zerknij choćby do instrukcji obsługi Deusa, strona 37.
Pomyliłem pojęcia ?? Nie sądzę.
Brak ustawienia dźwięków pod dany zakres ID nie posiada jedynie Alter 71 - sprzęty posiadające tą funkcję również wymieniłem wcześniej.
Odnośnie sztycy idąc tym tokiem rozumowania to po co robili E-Trac'a lub CTX'a ?? Przecież mogli wszystko doklejać do sztycy od Xterry i byłoby rewelacyjnie.
Sztyca ma być funkcjonalna, kompaktowa, zajmująca jak najmniej miejsca chociażby jak w Deusie czy bułgarskich sprzętach, ma łatwo się składać/rozkładać i umożliwiać wygodny transport chociażby w plecaku. Idziemy do przodu a nie cofamy się a do nie niektórych miejsc nie da się samochodem dojechać żeby wyjąć z bagażnika.
Pomyliłem się bo punktów jest 48 w sumie ale żeby to była najlepsza rzecz to nie powiem.
Skacze o 2 punkty max mówisz, rozpoznasz co to miedź a co nie... Hmmm... Bardzo łatwo obalić ten mit.
Odnośnie skaczącego ID jestem ciekaw jak dałbyś radę rozpoznać po ID - kulkę od szrapnela I wojennego od pocisku z naboju Mosin od łuski Mannlicher/Mosin od guzika carskiej piechoty I wojennego.
Chcesz spróbować to zapraszam - przysięgam że zwrócę koszty dojazdu w obie strony na Jurę Krak-Częstochowską jak ci się to uda :D Na pewno się uda bo ty jesteś tego pewien a wąskie VID to najlepsza rzecz.
Polecam choćby potestować trochę sprzętów innym marek wtedy będziesz miał szerszy obraz i pogląd na pewne rozwiązania.
Powiem więcej jest bardzo duża szansa że i Equinox nie poradzi sobie z prawidłowym VID przedmiotów w/w przeze mnie.
Ja wiem że można czepiać się wszystkiego ale nie tędy droga - każdy szuka tego jedynego sprzętu i albo akceptuje wady albo nie. Można być entuzjastom ale nie można być ślepym na oczywiste niedociągnięcia.
damiano juz sił mi brak bo popłynałes teraz :h
Ale na żadne pytanie nie odpowiedziałes,a ja podtrzymuje że tylko i wyłacznie alter 71 ma mozliwość przypisywania tonów/częstotliwosci w skali dzwiekowej do konkretnych id.Koniec kropka.Nie podałes innych wykrywaczy które tak maja i ja rozumiem bo takich nie ma.
podepniesz sobie powerbanka na te 0,5 h ...9,5h ustawicznego kopania...powodzenia :)
Ja nigdy jeszcze nie jezdziłem ze złozonym wykrywaczem,ja tego w sumie nie kumam,u mnei stoi rozłozony ,potem go wkładam na tylne siedzenie lub bagaznik i jade i kopie..rpozkładanie i skkładanie jest debilizmem...no chyba ze ktos jezdzi rowerem to tak,nawet pociągiem jakbym jezdził to bym nie składał...no ale o gustach nie dyskutujmy.
Ja napisałem ze te wąskie ID w minelabie to jest dobra rzecz,a w innych to nie wiem..bez znaczenia :D ,to jest zooptymalizowane tak zeby wszystko pamiętać i było czytelne. Jak kopałem z alterem na 120 punktów to zadawałem sobie pytanie...na uj taki zakres jak ten sprzęt i tak pika podobnie na wszystko,i tu jest myk cały z terra :) Kiedys czytałem wypowiedz gościa od Minelaba ze zakres terry odpowiada podstawowemu profilowi na metale kolorowe . Na Jure nie jade bo kamienie,ale zapraszam w lubuskie na piaseczek :1 ,na Oderstellung to ci pokaże jak się typuje łuski przed wykopaniem ;)
Etraca poruwnujesz do terry..? Minelab ma jakąś tam swoją politykę na marketing i na poszczególne zakresy cenowe,leca na patentach to co im zabronisz owijac kabel wokół sztycy? Taka polityka..jak ma być skuteczny te mogą sobie ten kabel nawet koło......owijac,mi to nie przeszkadza,aczkolwiek fajnie mieć deusa bez kabli i to jest lepsze,tylko co wtedy z fantami...
Rozumiem że wyciągnałes szklaną kulę z szafy i zobaczyłeś że cytuje,, jest bardzo duża szansa że Equinox nie poradzi sobie z VID,, :h No jesli jest gorszy od terry to będziesz miał wtedy racje. Ale cos ci powiem...gość z minelaba zapytany przez mnie czy przewidują zakończenie serii x-terra czy obniżkę cen odpowiedział ze absolutnie nie...więc..? :1
Shelton, przykro mi ale Gary to siedzi w kieszeni u XP i mimo doświadczenia ,,bije na deusa,,stąd wiarygodność wypowiedzi na temat konkurencyjnej nowości - zerowa.
Aczkolwiek ja oglądałem tylko relacje video i bezsprzecznie ty miałes ten pierwszy kontakt ,dla mnie na video dzwięki nie róznią się zasadniczo od x -terry,więc jesli mieliby poprawiać audio które juz jest (dla mnie) bardzo dobre w detektorze sprzed 13 lat...to mi pasuje.
Co do lokalizacji obiektów...no tak ale na relacjach tego nie widziałem w ziemi,jedynie w powietrzu i było wg. mnie normalnie. Uważam że to jest praktycznie wykluczone żeby z taką pompą wchodzili na rynek wydając detektor który ma kłopoty z lokalizacja:)...