Teraz jest poniedziałek, 4 sierpnia 2025, 23:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 527 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Minelab z premierą "Sensacji" 16 września 2017 r
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 10:49 
Generał Broni
Generał Broni

Ktoś się orientuje czy u nas też jakiś sklep robi zapisy na przedsprzedaż? Dystrybutor?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 11:22 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Goldpower napisał(a):
Mógłbyś podać link do sklepu?

https://www.eurodetectors.com/metalldetektoren/metalldetektor-shop/contents/de/p5361_Minelab-Equinox-800-Metalldetektor.html
Akurat mam tu całkiem fajne rabaty, tyle że tu mieszkam i będąc w PL nie wiem czy ryzykowalbym zakup w DE. Chodzi mi o gwarancję, serwis itd. Owszem tu nie ma z tym problemu a wręcz działa to lepiej niż w PL bo nikt nie kwestionuje warunków gwarancji, ale czas realizacji w takich sytuacjach i inne ograniczenia skłaniałby mnie jednak do zakupu w kraju

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 11:52 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

damiano ,w przeglądanych ofertach naszych sklepów ja nie natrafiłem na możliwość zakupu w przedsprzedaży. Pewnie będzie jak zwykle tak że ceny u nas będą wyższe bo zakup w Polsce będzie premiowany łaską serwisu i gwarancji w Polsce. Ja się wpisałem na listę w Czechach tam nie praktykuje się takich chorych zasad,coś nie tak i wysyłasz na koszt sklepu a dostawa za free.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 11:57 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

go find w nowej odsłonie,nie tędy droga

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 12:04 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

forest napisał(a):

wyszedł nowy go find?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 12:27 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

front247 napisał(a):
damiano ,w przeglądanych ofertach naszych sklepów ja nie natrafiłem na możliwość zakupu w przedsprzedaży. Pewnie będzie jak zwykle tak że ceny u nas będą wyższe bo zakup w Polsce będzie premiowany łaską serwisu i gwarancji w Polsce. Ja się wpisałem na listę w Czechach tam nie praktykuje się takich chorych zasad,coś nie tak i wysyłasz na koszt sklepu a dostawa za free.

I to chyba najrozsądniejszy wybór, do tego taniej niż w DE a na pewno taniej niż w Pl.
Ja jednak spokojnie poczekam na testy na forum, więcej testów na YouTube i opinii kolegów. Zima długa :P Na wiosnę emocje opadną i na zakupy przyjdzie czas :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 13:29 
Szeregowy
Szeregowy

biesan napisał(a):
Goldpower napisał(a):

https://www.eurodetectors.com/metalldetektoren/metalldetektor-shop/contents/de/p5361_Minelab-Equinox-800-Metalldetektor.html
Akurat mam tu całkiem fajne rabaty, tyle że tu mieszkam i będąc w PL nie wiem czy ryzykowalbym zakup w DE. Chodzi mi o gwarancję, serwis itd. Owszem tu nie ma z tym problemu a wręcz działa to lepiej niż w PL bo nikt nie kwestionuje warunków gwarancji, ale czas realizacji w takich sytuacjach i inne ograniczenia skłaniałby mnie jednak do zakupu w kraju

Tylko, że na końcu strony którą podałeś jest napisane "Bestellen Sie heute den Minelab Equinox und erhalten Sie einen der ersten Detektoren in Dezember / Januar!"

Czyli dostępny na przełomie grudnia i stycznia.

Mam nadzieję, że w Polsce też będą dostępne w tym terminie i w podobnej cenie. Osobiście wolę dać zarobić naszej rodzimej firmie niż komuś zza miedzy, a druga sprawa to Polska instrukcja w zestawie. Nie pozostało nam nic innego jak czekać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 14:14 
Podpułkownik
Podpułkownik

forest napisał(a):

Podoba mi się ta odsłona :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 16:58 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

esportowiec napisał(a):
biesan napisał(a):
Goldpower napisał(a):

Tylko, że na końcu strony którą podałeś jest napisane "Bestellen Sie heute den Minelab Equinox und erhalten Sie einen der ersten Detektoren in Dezember / Januar!"

Czyli dostępny na przełomie grudnia i stycznia.

Mam nadzieję, że w Polsce też będą dostępne w tym terminie i w podobnej cenie. Osobiście wolę dać zarobić naszej rodzimej firmie niż komuś zza miedzy, a druga sprawa to Polska instrukcja w zestawie. Nie pozostało nam nic innego jak czekać.

Dostałem na mail odpowiedź ze sklepu,listopad - grudzień zaczniemy wysyłkę, z przyczyn niezależnych to się może zmienić. Czyli masło maślane. Ja patrzę gdzie taniej, instrukcje można przetłumaczyć lub zapozyczyć od kogoś. Gdybym mieszkał w PL też pewnie kupiłbym w kraju lub w Czechach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 października 2017, 18:49 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Instrukcja do equinoxa? Kto biegał z terra nie będzie jej potrzebować,natomiast z filmów widać jednak że nastawy i edycja jest bardzo intuicyjna,zresztą na 100% będą testy na YT z opisem funkcji i nastaw,sam planuje taki film wrzucić po premierze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 października 2017, 19:23 
Podpułkownik
Podpułkownik

Pojawiła się część druga opisu Equinoxa:
http://www.minelab.com/go-minelabbing/t ... ies-part-2

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 października 2017, 20:54 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Czyli:

"Both models also have simultaneous multi-frequency options that cover a much broader range of targets than any one single frequency can – and they’re different across the Detecting Modes! "

To znaczy: My Minelab używamy multi f, ale w różnych konfiguracjach osobno do danego trybu poszukiwań. To, jaki zakres i ilość f jest używana do danego trybu jest naszą tajemnicą. Powiemy wam drodzy userzy w part3 albo i nie. Nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi.

p.s. Już przy FBS pojechali zdrowo. Okazało się, że owszem to jest multi od 1.5khz do 100khz. Tylko że tak naprawdę rownocześnie pracują ledwie 2 częstotliwości w ratio 1:8
Dla przykładu:
Jakiś tam ctx3030 na piaskowym ugorku (a bo lekka gleba) wybierze sobie bazową 3khz. Wtedy drugą f będzie 24khz.
Teraz, aby było bardziej "multi" maszyna dobija sobie offsety do tych dwóch f.
Naraz robi się tak:

3.050k + 24.40k
3.075k + 24.60k
3.100k + 24.80k
3.125k + 25.00k
3.150k + 25.20k
i tak dalej...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 października 2017, 21:44 
Podpułkownik
Podpułkownik

berthiot napisał(a):
Czyli:

"Both models also have simultaneous multi-frequency options that cover a much broader range of targets than any one single frequency can – and they’re different across the Detecting Modes! "

To znaczy: My Minelab używamy multi f, ale w różnych konfiguracjach osobno do danego trybu poszukiwań. To, jaki zakres i ilość f jest używana do danego trybu jest naszą tajemnicą. Powiemy wam drodzy userzy w part3 albo i nie. Nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi.

:o :lol: :hahaha

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 października 2017, 22:01 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

berthiot, przeciez w opracowaniach patentowych minelaba wszystko jest wyjasnione ,to nie tajemnica żadna ...liczy się skuteczność na polu :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 listopada 2017, 13:42 
Szeregowy
Szeregowy

Ciekawi mnie jeszcze jedno zagadnienie, a mianowicie czy Equinox 600 w trybie multi iq będzie pracował na 3 częstotliwościach czy na 5 tak jak 800. Na forum minelaba wyczytałem, że ponoć 600 w mutli iq ma pracować jednak w 5 częstotliwościach. Czy ktoś może coś słyszał na ten temat?

Tutaj link do forum minelaba http://www.minelabowners.com/forum/show ... ries/page5

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 527 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 36  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]