karabin napisał(a):
Te swoje pseudo pozwolenia niech sobie wsadzą w cztery litery.Oczy dookoła głowy i sprawne nogi. Potraktowali jak bandziorów to tak trzeba się zachowywać. Tym bublem prawnym tylko zaszkodzili zabytkom,siekierki z brązu pójdą do skupów metali a co lepsze pojedzie za granicę i tam sobie będzie mógł je archeo beton oglądać wraz z burakami którzy do tego doprowadzili. Już cieszą się że zrobił się wysyp wykrywaczy na aukcjach,niech się nie cieszą bo wykrywacze sprzedają ,,niedzielni,, a stara gwardia i tak będzie szukać. Więzienia znowu się zapełnią,byli już rowerzyści teraz detektoryści. A'propos śmiesznych pozwoleń nie do uzyskania dla maluczkich z piszczałką,może dla stowarzyszeń prędzej. Dane zawarte we wnioskach posłużą do dalszych czynności operacyjnych policji,zapis o pozwoleniach jest po to żeby sprawca sam się ujawnił,reszta to już tylko przeszukanie i rekwirowanie kolekcji i sprzętu.
Rozumiem takie surowe sankcje dla rozkopujących groby hien czy niszczących stanowiska archeologiczne czy innych dewiantów ale żeby tak potraktować uczciwych ludzi ,pasjonatów historii na równi z hienami. Sam oddawałem do muzeum wiele rzeczy ,często cennych za darmochę pomimo że ponosiłem koszty paliwa sprzętu i czasu. Dziś niestety choćbym nie wiem co znalazł wykrywaczem,wzrokiem celowo czy przez przypadek nic nie zgłoszę nic nie oddam nie zabiorę niech pługi rozorają do reszty. Nie warto współpracować z aparatem ucisku, myśmy wykazali dobrą wolę i chęć współpracy niestety zostaliśmy spłukani w klozecie przez polityków WSZYSTKICH opcji politycznych za namową archeo betonu i innych podżegaczy. Po drugie o ludku z wykrywaczem w celi nie słyszałem ale za to o archeologach złodziejach handlującymi zabytkami to całkiem sporo.
Popieram w 100% twoją wypowiedź i nic tutaj nie da dalsze biadulenie i użalanie się nad sobą . Starzy wyjadacze będą uprawiać partyzantkę a inni zdadzą broń . Chyba to już kiedyś było nie pamiętam ? :lol: