Teraz jest wtorek, 22 lipca 2025, 17:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Telefon na Policje
PostNapisane: piątek, 12 stycznia 2018, 14:57 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

stan, nie wiem o czym mówisz o jakim wkładzie w kulturę czy historie,ale ja mówie raczej o wolności osobistej,szczerze to mało mnie interesuje czy ktos ma taki wkład czy owaki,ja chce sobie z dzieciakiem polazić po polu i pokazać mu pare monetek,pooowiadac o starych czasach,a archeologowie,stowarzyszenia,muzea niech się zajma swoimi sprawami,nie trezba być społecznikem-historykiem żeby sobie połazić z wykrywką. Nawet nie trzeba się interesować historią,to jest takze spędzanie czasu na wolnym powietrzu,jak bieganie czy rower,i nie zamierzam nigdy wspólpracowac ze stowarzyszeniami,muzeami i archeologami,jesli ktoś chce to może to robić, ja mam ciekawsze zajęcia a fachowcom pozostawiam ich działkę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 stycznia 2018, 20:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

front247 chodząc z wykrywaczem mam prawie takie potrzeby i wymagania co do możliwości szukania po polach jak ty, a więc spędzenie czasu, jakieś monetki piękne krajobrazy, też nie leżą mi jakiś akcje stowarzyszenia itp., mogę należeć tylko wtedy jeśli będę mógł robić to samodzielnie i w czasie kiedy tego potrzebuje bez żadnych zobowiązań.
Chcę tylko aby było jasno określone co i gdzie mogę to robić, znać miejsca gdzie mi tego nie wolno i jeśli natrafię na coś wartościowego z punktu widzenia nauki gdzie to zgłosić i właściwie to wszystko.

Różnica chyba polega na tym że według mnie nie osiągniemy tego poprzez półprawdy krzyki i dokuczanie, policji czy archeologom, tylko pokazując że my nie jesteśmy przestępcami w zdecydowanej większości nasze hobby jest użyteczne dla wszystkich zainteresowanych wystarczy tylko jasno określić zasady, a jeżeli zdarzają się ludzie którzy niszczą stanowiska to tak jak w każdej innej grupie znajdzie się kilka osób zachowując się nie godnie.
Z doświadczenia wiem że tylko pokazując że nasze działania nie szkodzą nikomu, nie niszczymy środowiska, stanowisk, jesteśmy życzliwi, może zmienić postrzeganie naszych działań na polach czy w lesie.
Myślę że wielkiej różnicy miedzy nami nie ma :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 stycznia 2018, 12:35 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

stan no pewnie ze nie ma,podpisuję sie pod tym co napisales,ja jedynie chciałem pokazać ze niekoniecznie trzeba mocno wchodzić w srodowisko by chodzic z wykrywaczem,są ludzie co uwielbiaja na wakacje z dzieciakami pokopać na plażach tych morskich czy przy jeziorach w poszukiwaniu zwykłych obiegowych monet,a wiem ze na dzieci słowo ,,skarb,, i ,,poszukiwania,, działa magicznie. To jest rozrywka połaczona z edukacja na jakims tam niskim amatorskim poziomie, każdy kto chodził do szkoły jakas pods. wiedze o historii ma. Do takiego spędzania czasu z rodzina na pewno wystarczy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]