Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 21:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask Coin Killer 15khz
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2017, 17:12 
Specjalista
Specjalista

Sprobowalem sennheisery RS 160 y jest GIT,, ALE: 1. transmiter TR 160- ustavic Gain tak na 2. kresku -ne wiecej jak 2,5 kresky !. 2. Ustawic Glosnosc Coin-killera od godziny 12-- y do konca skaly- Uwaga! - jak jest glosnosc dosic mnej od godziny 12 -audio staje szie necitelne i "puste"-tak jak pisal kolega pawello...3.Na samych sluchawkach ustawycz volume max abo troche mnej gustu... Teraz slychac jak szybke y detailne su te sluchawky... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2017, 19:39 
Specjalista
Specjalista

EL NINO napisał(a):
Sprobowalem sennheisery RS 160 y jest GIT,, ALE: 1. transmiter TR 160- ustavic Gain tak na 2. kresku -ne wiecej jak 2,5 kresky !. 2. Ustawic Glosnosc Coin-killera od godziny 12-- y do konca skaly- Uwaga! - jak jest glosnosc dosic mnej od godziny 12 -audio staje szie necitelne i "puste"-tak jak pisal kolega pawello...3.Na samych sluchawkach ustawycz volume max abo troche mnej gustu... Teraz slychac jak szybke y detailne su te sluchawky... ;)

PS -Mala korektura-te nastawy barzo dobre pracuju na 1 tone!..Ale, na 2- tone!!! nalezy ustawyc gain- volume transmitera na na Max . ostatne nastawy tak jak su-
coin killer - glosnosc- 12. godzina - y tez glosnosc sluchawek ustawic komfortowo...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 stycznia 2018, 15:40 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Czy cewki z gm działają z ck?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 stycznia 2018, 15:45 
Moderator
Moderator

dzialaja

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2018, 18:30 
Moderator
Moderator

Dzieki uprzejmosci dealera cewek Mars z Radomska dostalem do testow giganta ... cewke Mars Goliath 15"

Nie ukrywam, ze od dluzszego czasu chodzila mi ta cewka po glowie, lecz mialem obawy czy bedzie ona kompatybilna z detektorem Coin Killer (cewka pasuje do GM4, 5, 5+) - obawy okazaly sie nieuzasadnione, cewka dziala, a jak dziala ... opisze ponizej :)

W pudelku znajdziemy cewke, oslone i srube, wszystko jest dobrze spasowane, a materialy sa wysokiej jakosci. Montaz jest takze bezproblemowy, po zalozeniu dopiero mozemy podziwiac jej ogrom :) - srednica 37cm co dla osob chodzacych z firmowa cewka 9" spider bedzie olbrzymia roznica !

Polem testowym dla cewki byla laka, srednio zasmiecona skorodowanym zelazem. W takim terenie z wykrwalnoscia mniejszych lub wiekszych obiektow nie ma zadnych problemow. Co widac na 1 rzut oka ? Glebokosc ... To jest naprawde cholernie gleboka cewka, dolki 40cm i powyzej, po kilku godzinach pracy czlowiek odczuwa dosc wyrazne zmeczenie, ale cewka siega tam gdzie nic innego nie siegnelo :)

Namierzanie jest dosc poprawne, chociaz przy takiej wielkosci cewki bardzo przydaje sie pinpointer

Slowem podsumowania, czy warto zaopatrzyc sie w taka cewke do swojego detektora ? Jezeli teren jest dosc czysty, a zalezy nam na brutalnej glebokosci to jak najbardziej warto ! Przez moje rece przeszlo troche detektorow i sporo roznych cewek, ale ... jest to jedna z najglebszych jakie widzialem do tej pory. Rownolegle taka sama cewke uzywal kolega w ACE 250, chodzi z nia juz dluzszy czas wiec poznal jej mozliwosci i rowniez potwierdza to, ze jest piekielnie gleboka.

Opinie na temat cewki wyrazone powyzej sa moje i kolegi Lupusa, wiec ... nie kazdy sie musi z nami zgadzac ;)

* - mialem kiedys Fishera F75 LTD z cewka 15" i nie byl tak gleboki jak zestaw CK + Goliath !

**
- na te chwile sprawdzilem ja tylko w jednym terenie (laka), jezeli czas pozwoli chcialbym zrobic testy na ugorze i polu ornym, ciekaw jestem jak sie sprawdzi w innych warunkach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2018, 21:23 
Major
Major

A jak z wyważeniem wykrywacza ? Możesz podać wagę tej cewki wraz z osłoną ?
No i czekamy na więcej wrażeń z innego rodzaju terenów :1

:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2018, 22:34 
Moderator
Moderator

Ja mam rozwiazane to w taki sposob jak na zdjeciach, wiec nie odczuwam az tak bardzo wagi cewki, bo przeciwwaga jest Z-Lynk + specjalna podporka :swiety

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Golden Mask Coin Killer 15khz
PostNapisane: poniedziałek, 29 stycznia 2018, 09:20 
Generał Broni
Generał Broni

Mam pytanko dodatkowe.
Czy ta 15 tka jest cięższa od motyla Detech SEF 12x10?
On jest cięższy od Spider 12 który waży 490g wg strony producenta więc będzie chociaż jakieś porównanie :1
Ogólnie po czasie będzie czuć niestety wagę nawet przy idealnym wyważeniu.

PS. Mamy takie same wagi kuchenne [emoji1]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 stycznia 2018, 14:30 
Moderator
Moderator

Sef Detech jest lzejszy od Goliatha :) - ale i mniejszy ;)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Golden Mask Coin Killer 15khz
PostNapisane: poniedziałek, 29 stycznia 2018, 16:20 
Generał Broni
Generał Broni

Oczywiście brałem to pod uwagę że jest większa :)
Liczyłem że uciekli z wagą choć i tak nie ma tragedii przy tym rozmiarze.
Prawie 150 g więcej do SEF.
Fiu fiu nieźle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 stycznia 2018, 00:40 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Ostatnio zastanawiam się na dokupieniu do gm4 pro wiekszej cewki. Wybor padnie raczej na sef 10/12. Pytanko tylko czy po spiderze 9 będzie odczuwalna różnica? 15 mars odpada, jak dla mnie za duża. Ewentualnie 13. Koledzy mają to może coś podpowiedzą? :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 stycznia 2018, 12:30 
Moderator
Moderator

U mnie SEF Detech jest podstawowa cewka, zrobilem to w pelni swiadomie (poprzednio byl spider 9"), dolki zauwazalnie wieksze, separacja gorsza niz przy 9" , ale cos za cos :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 stycznia 2018, 14:28 
Generał Broni
Generał Broni

Najlepszy uniwersalny wybór to posiadanie zestawu Spider 9 oraz Detech SEF 12x10.
Na rekonesans/normalne użytkowanie Detech a na śmietniku Spider.
Niestety po 9tce ten SEF będzie lekką kotwicą.
Nie każdy o tym wie ale wzrost użytkownika oraz wysunięcie sztycy też robi różnicę oprócz krzepy fizycznej.
Fizyki się nie oszuka stąd opinie że jednemu chodzi się bez problemu a inny czuje niewygodę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 stycznia 2018, 18:11 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Potwierdzam słowa kolegów,kupiłem GM4pro z cewką 9spider,po czasie jednak dokupiłem SEF 12/10 żałując że od razu nie brałem spider 12 bo cena była ta sama.Sef cięższa,ale aż takiej mega różnicy nie robi przy 9,za to jest głębsza i na pola bardziej się sprawdza,więcej terenu idzie przeczesać i mniej się człowiek omacha.Separacja gorsza to wiadomo.Stroi się dobrze i bez problemu.Teraz jest to mój nr 1,spiderka tylko do lasu gdzie ciasno i śmietniki.Z 15 cali raczej nie wyobrażam sobie chodzić kilka godz chociaż kto wie,kwestia przyzwyczajenia i budowy ciała.SEF polecam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 stycznia 2018, 18:17 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Detecha 13 mam przy euroteku pro i jestem z niego bardzo zadowolony. Przy tym wykrywaczu dal naprawdę bardzo dużo, od dwóch lat nawet go nie sciagam. Jako przeciwwage założyłem baterie 9v od wkrętarki Boscha pod podlokietnikiem i jest prawie idealnie. :D zresztą moja kobieta jeśli już że mną pójdzie to bierze właśnie ten zestaw i na wagę zbytnio nie narzeka, ewentualnie na dołki bo trzeba się trochę nakopac przy marnym pon poincie w ET.
W GM4 brakuje mi właśnie pokrycia terenu, chyba przez ta stara 13. Boję się tylko że może się wzbudzać, na 9 Spider mogę kręcić pod czerwone pole i jest spokój. No nic, pozostaje kupić i spróbować. Teren pokaże co SEF jest warty :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]