Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 01:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: historia wniosku do WKZ
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 22:32 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Swoją drogą tu nie potrzeba żadnych rozmów, czy wydumanych kompromisów, wystarczy zdroworozsądkowe podejście urzędników WKZ do poszukiwaczy, tylko to i nic więcej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 22:43 
Malkontent

Przykre to , że brak argumentów zastępowany jest inwektywami ... :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 22:48 
Podporucznik
Podporucznik

Stiven,przeczytaj co mam w podpisie.Masz jaja-napisz tutaj albo prześpij się,może wytrzezwiej....nie czytam PW w takich dyskusjach :dupa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 23:01 
Kapitan
Kapitan

Ok co Twoim zdaniem mam napisać na otwartym?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 23:13 
Podporucznik
Podporucznik

To co napisałeś mi na PW,bo nie czytałem :lol: .....ale zagadka....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 23:17 
Moderator
Moderator

Nietajenko napisał(a):
Asiu moja droga. Wyobraź sobie sytuację, że minister wymaga od swojego sekretarza stanu zorganizowanie grupy roboczej do wypracowania jakiegoś rozwiązania prawnego. Czy ten do tej grupy powoła:
a) pieniącą się po forach taką Asię, która kontestuje wszelkie pomysły i pragnie jedynie status quo ante mimo, że jest to nierealne,
b) organizację, która chce się spotykać, dba o dobry PR, artykułuje konkretne rozwiązania, jest skłonna do kompromisów, a do tego legitymuje się wewnętrznymi szkoleniami czym dodaje sobie powagi.
Odpowiedź jest prosta. Asiu, z całym szacunkiem do Ciebie, nie jesteś dla decydentów partnerem do rozmowy. Twoja argumentacja brzmi jak szczekanie ratlerka. Czy to tak trudno pojąć, że Twój głos nie będzie słyszalny, a Tobie pozostanie nic nie znaczące biadolenie na forach? Tyle mojego.

Co prawda frank już odpowiedział w swój fantastyczny bez zbędnych ozdobników sposób...frank :1
Ale jeszcze dopowiem krótko.

a) Nie oczekuję bynajmniej zaproszenia do ministerstwa, a forum traktuję jedynie jako miejsce swobodnej wypowiedzi z lekką nadzieją,że nie jestem jedynym ratlerkiem i ktoś coś może jednak weźmie czasem pod uwagę.. Nie neguję też "wszelkich pomysłów" a jedynie wybrane. Nic Cię też nie upoważnia do twierdzenia,że nie chcę zmian bo oczywiście chcę zmiany prawa.
b) Z jednym się natomiast zgodzę. Taka organizacja może być bardzo potrzebna. Podobna sytuacja ze zorganizowaniem grupy roboczej miała już miejsce w przypadku rozmów z LP. Wtedy nie było co prawda jeszcze PZE ,ale były osoby,które w efekcie weszły później w struktury PZE. Dlatego naprawdę nie trzeba mi tłumaczyć roli reprezentanta środowiska jakim może być PZE. Nie skomentuję całości użytych przez Ciebie "argumentów" z przyczyn oczywistych,ale odniosę się jedynie do samego szkolenia bo o nim była ostatnio mowa w wątku. Legitymowanie się wewnętrznym szkoleniem w proponowanej przez PZE formie dodaje związkowi powagi w podobny sposób jak minister Gliński dodaje sobie powagi następującą wypowiedzią:
Cytuj:
Odnosząc się do Pana pytań dotyczących działań edukacyjnych związanych z prowadzeniem poszukiwań zabytków, zauważyć należy, że działalność w tym zakresie prowadzona była zarówno przez Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego, jak i przez Narodowy Instytut Dziedzictwa (NID) oraz wojewódzkich konserwatorów zabytków. Narodowy Instytut Dziedzictwa opracował między innymi ulotki poświęcone temu zagadnieniu – w latach 2007-2018 wydrukowano i rozpowszechniono kilka tysięcy takich broszur.

Waga i wymiar tych super poważnych przedsięwzięć będzie podobna.
A wystarczy tak proste podejście jak to,które proponuje frank.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 23:30 przez Aśka72, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 23:20 
Kapitan
Kapitan

Kończ Waść wstydu ( sobie) oszczędź.
Mam nadzieje kolego długi.
Szczerze pozdrawiam :zdr :zdr :zdr :zdr :zdr :zdr
Moda proszę o usunięcie mojego spamu ;)
A koledze życzę zdrowia :zdr :zdr :zdr :zdr

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]