Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 23:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Minelab Equinox - Update
PostNapisane: piątek, 7 września 2018, 16:35 
Specjalista
Specjalista

testowane na fantach: N2,N5 y N6...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 września 2018, 23:12 
Porucznik
Porucznik

Po jakichś 25h rycia "rzymków" przez ostatnie 3 dni mogę powiedzieć, że update można śmiało zrobić :)
Nie czytałem listy poprawek.
Najbardziej zauważalną poprawką jest zapamiętanie ustawień po wyłączeniu detektora.
Mam wrażenie, że pomajstrowali przy stabilności i teraz nawet na max czułości można komfortowo chodzić. Robiłem tak też wcześniej i było OK ale wydaje mi się, że jeszcze podbili poprzeczkę.
Z Multi IQ coś tam chyba też podłubali przy żelazie ale raczej symbolicznie albo jeszcze tego nie wyłapałem.
Zauważyłem tylko jeden "bug", który był już wcześniej - na te 25h trafił się 2-3x - przy przechodzeniu z menu ustawień do ekranu głównego znikały wskazania ID, wystarczyło ponownie wejść i wyjść z trybu ustawień i już było OK.

Robiliśmy też z Saperem testy na głębokich sygnałach znajdowanych w terenie i tam gdzie Equinox na Field2, MultiIQ i sesn25 recovery 4 daje klarowny sygnał np. Alterem trzeba często podchodzić w mix'ie na statyce i "pomęczyć" żeby mieć jakiś sygnał w dynamice. Męczone przy okazji wyśrubowany Deus na cewkach 11" i 9HF, czy ATPro przy głębokich sygnałach nawet nie "pierdnęły".
Co do interpretacji głębokich sygnałów było chyba tak ~50/50%, były przypadki w których Equinox od samej powierzchni sugerował trafnie materiał z jakiego jest fant, a były takie, gdzie to ucho Sapera z Alterem lepiej interpretowało wynik.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 września 2018, 23:45 
Specjalista
Specjalista

Kryhu .. napisalesz glebokie signaly s Equinoxem..,signaly byly s poprawnym ID,,o signaly byly s ID w rodzaju od 2- 6,8..? ...Co do rutusa ..sam posiadam 2 stuky Argo V3 s DD29-jest bardzo gleboky-na filtru Relikt , Standart jak jest szybkosc filtra na 7-10 ,y razem barzdo culy detektor... :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 września 2018, 23:59 
Porucznik
Porucznik

EL NINO napisał(a):
Kryhu .. napisalesz glebokie signaly s Equinoxem..,signaly byly s poprawnym ID,,o signaly byly s ID w rodzaju od 2- 6,8..? ...Co do rutusa ..sam posiadam 2 stuky Argo V3-jest bardzo gleboky ,y razem culy detektor...

Były sygnały brązu ale te od razu pokazywały 16-18, głębsze mniejsze kawałki pokazywały się w okolicach 8-10. Ciekawe były też sygnały na granicy zasięgu skaczące z ~ -4 na 16.
Mam wrażenie, że pokazywanie się głębokich sygnałów w okolicach ID2 jest związane z jakąś określoną mineralizacją gleby.
Są rejony na których faktycznie głębokie sygnały spadają z ID do 2-5 bez łamania na żelazo (przy mierzonym gruncie ~10) ale ostatnie dni spędziłem na polach z mineralizacją wg pomiaru gruntu ok. 30 i tam mam wrażenie, że głębokie sygnały zaczynały się przełamywać na żelazo zamiast schodzenia z ID do 2-3

Powyższą wypowiedź traktujcie bardziej jako dywagacje, bo muszę jeszcze to poobserwować na różnych terenach :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 września 2018, 00:25 
Specjalista
Specjalista

Dziekuje Kryhu .. :za ,,bylem tez w terenach co mineralizacia pokazuje na numery -9 y,tez 1,2..duzo kamieny magneticnych,, y grunt byl na 35-50...,,-to dawalem sledzenie gruntu..y ziemia casamy byla czerwonego koloru..Jedno jezce co moge powiedzecz ,ze mala 6 "cewka stroji szie do gruntu tak o 10 numeruw mnej- do standartowej 11" -.. Cewka 6" to grunt pokazuje na 22.... y 11"cewka pokazuje grunt 32-33...program Park2 ..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 09:45 
Generał Broni
Generał Broni

Kurczę, coś robię źle albo mam uszkodzony wykrywacz...? Po podłączeniu się kablem do kompa, nic nie pokazuje mi się na ekranie, jakby nie komunikował się z Noxem. Mam Windows 7 więc powinno być ok a tu lipa. Podpowiecie coś?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 10:07 
Moderator
Moderator

wclan napisał(a):
Odpal aktualizator w trybie zgodnosci z Win XP i sprawdz czy pojdzie

... badz nadaj aktualizatorowi uprawnienia administracyjne.

darek64 napisał(a):
Po podłączeniu się kablem do kompa, nic nie pokazuje mi się na ekranie, jakby nie komunikował się z Noxem.?

Wlacz menadzer urzadzen i zobacz jak pokazuje noxa. Jezeli widzi go poprawnie to odpalaj w trybie zgodnosci aktualizator. Mozesz jeszcze zmienic wejscie usb i zobaczyc czy jest jakas roznica.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 11:20 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki Wclan :) ale nie rozumiem tego co piszesz :o
Muszę zadzwonić do jakiegoś komputerowca żeby przełożył mi to na polski :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 11:35 
Moderator
Moderator

1. Prawym klawiszem myszy klikasz na ikone "Komputer", wchodzisz we wlasciwosci, pozniej z lewej strony wybierasz menadzer urzadzen, pojawia sie okienko i tam bedziesz widzial jak komputer wykryl "nowe" urzadzenie (mysle, ze tu powinno byc wszystko ok)

2. Prawym klawiszem myszy klikasz na Minelab Update Utility 1.0.4, wchodzisz we wlasciwosci , klikasz zakladke zgodnosc, zaznaczasz ptaszkiem "Uruchom ten program w trybie zgodnosci z", wybierasz Windows XP z Service Pack 3, dla pewnosci zaznaczasz ptaszkiem Uruchom ten program jako administrator, pozniej klikasz na zastosuj, ok, restart komputera ... i odpalasz updatera.

* - opisalem bo moze przydac sie komus, kto nie robi takich rzeczy na co dzien, a chce sam przeprowadzic aktualizacje
** - nie mam pod reka Win7 i z pamieci pisze, ale chyba nic nie pominalem
*** - jezeli nie zadziala to sprobuj na innych portach usb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 12:41 
Generał Broni
Generał Broni

Próbowałem tak zrobić jak pkt 1 ale komputer nie widzi urządzenia...a może podpinam go nie tym kablem co trzeba, chodzi o przewód zasilający, tak?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 12:48 
Moderator
Moderator

Tak, kabel zasilajacy. Jezeli w menadzeze nie pojawia Ci sie urzadzenie niezidentyfikowane, czy przy urzadzeniu ikonka czarnego wykrzyknika w zoltym trojkacie to znaczy, ze "raczej" urzadzenie znalazl. Na wlaczonych glosnikach powinien byc sygnal po podpieciu Equinoxa. Detektor musi byc fizycznie uruchomiony !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 12:56 
Generał Broni
Generał Broni

Robię tak jak piszesz i przy podpinaniu słyszę dźwięk ale w menadżerze nie widać noxa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 13:03 
Moderator
Moderator

Na 90% jest ok, wiec teraz zrob czynnosci z pkt.2

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 13:07 
Generał Broni
Generał Broni

Ale ja nie mam u siebie na kompie czegoś takiego jak Minelab Update Utility 1.0.4

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 września 2018, 13:12 
Generał Broni
Generał Broni

A może mam to ściągnąć ze strony Minelaba?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]