Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 19:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Problem.
PostNapisane: sobota, 24 listopada 2018, 23:57 
Podpułkownik
Podpułkownik

O ile dobrze zrozumiałem Qualityka, to on ten wątek zgłosił do skasowania. Na ewentualne potwierdzenie trzeba chyba poczekać do jutra, jak się kolega odbalsamuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 00:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Olek odpuść.... bo tutaj niektórzy uważają że jak oni zamkną oczy to już ich nie widać i problem zniknie. Nie mogą zrozumieć że problemy trzeba rozwiązywać a nie zamiatać pod dywan.
Może założenie specjalnego forum "Tajnego" i z dostępem tylko dla poleconych i po weryfikacji a reszta... znaczy Ci co mają odmienne zdanie domniemani wrogowie szlaban. Ale tak już było w naszej historii i na nic się zdało.
Jak czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 00:44 
Podpułkownik
Podpułkownik

takie wewnętrzne forum tylko dla wybranych funkcjonuje
dyskusje,głosowania itp itd to wszystko już jest

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 00:47 
Malkontent

Masz słuszność Stan - ale ja nie wniosłem ''odrębnego zdania'' - tylko zapytałem.

Drucik - Ciebie jako jedynego z ''opozycji ;) '' cenię - masz swoje zdanie ( niezbyt z moim zbieżne) ale potrafisz to uzasadnić.
Nie uciekasz w kąt mówiąc : '' a wy też murzynów biliście''
Dziękuje Drucik :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 10:11 
Specjalista
Specjalista

Można się babrać w brudzie albo posprzątać.I zostało posprzątane.Olek doskonale wie co się stało z wątkiem ale z jakiegoś powodu /widoczne lubi/chce dalej się babrać.Od jakiegoś czasu obserwuję dziwne postaci z zerowym dorobkiem na forum,które pojawiają się tylko po to aby siać insynuacje,półprawdy,dezawuować działania PZE.
Pamiętam jak tak około 2 lat temu pojawiły się zapowiedzi zaostrzenia prawa,to wielu użytkowników tego forum apelowało do Jacka aby w oparciu o siłę tych 20 tysięcy forumowiczów stworzyć jakąś reprezentację środowiska do rozmów z rządem.Wśród apelujących byłem i ja za co teraz przepraszam.Gdyby Pan te prośby olał,to miałby Pan dzisiaj spokój i nikt by nie próbował robić z Pana szemranego gościa robiącego szemrane interesy,"zdrajcy"sprawy poszukiwaczy.Ja bym to rzucił w cholerę,niech ci recenzenci znad klawiatury wezmą sprawy w swoje ręce i pokażą jak na rzecz poszukiwaczy pracują i co ugrają.
Wielu poszukiwaczy łączy pasję z biznesem;sprzedają wykrywacze,środki do konserwacji znalezisk,wszelki inny sprzęt,na forumowej giełdzie można kupić noże,cedzaki,gablotki itp.Co jest w tym złego?Wielu poszukiwaczy współpracuje z archeologami na zasadach wolontariatu lub komercyjnie.Co jest w tym złego? Fundacja Dajna jak można poczytać istniała już o wiele wcześniej niż pojawiła się idea PZE.Od lat wiadomo,że działa tam min Jacek i nasz forumowy konserwator zabytków Lipek.Co jest w tym złego?
Ci,którym się PZE nie podoba nie mają przymusu aby do tej organizacji przystąpić.Mogą założyć inną.Ale czy do cholery ludzi z którymi się nie zgadzamy musimy obrzucać gównem ?
Jakiś czas temu zarejestrowałem sie na forum Odkrywca.Tam jest zasada,że pierwsze posty zatwierdza moderator.I tak powinno być tutaj.Nie będę narażony na czytanie kloacznych postów.
zdzicho,belfer w stanie spoczynku,historyk,numizmatyk.Nie należę do Fundacji Dajna,nie kopię,nie znam osobiście Jacka,do PZE nie należę ale życzliwie popieram.Tęsknię za dawnym,merytorycznym forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 10:23 
Kapitan
Kapitan

Żaden z tych krytyków nic nie zrobi bo oprócz aspiracji znad klawiatury nie posiada nic więcej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 11:44 
Malkontent

Kol. Zdzicho - ja naprawdę nie wiem...
PS. Przecież Jacek może sprawdzić czy logowałem się owego dnia - tylko rano.
Po moim powrocie było już czysto.
W tym akurat wypadku nie masz racji - a że głupoty piszę ... cóż ''malkontentowi'' chyba wolno ?
Coś jak stańczyk na królewskim dworze :666
Pozdrawiam - olek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 12:31 
Specjalista
Specjalista

Jesteś 5 lat na forum i nie wiesz,że jak wątek znika,to został wywalony??!!
Zamiast robić z siebie "malkontenta" czy błazna/Stańczyk/ otwórz jakiś merytoryczny wątek,pochwal się swoją wiedzą.

O ile mi wiadomo to forum nie jest tubą PZE ani do PZE nie należy.Ktoś ma jakieś pytania do PZE niech do nich pisze.Ktoś domaga się jakiś dokumentów niech pisze do ministerstwa w trybie dostępu do informacji publicznej.
Na pierwszej stronie forum jest napisane:
To miejsce nie tylko dla eksploratorów
lecz także dla pasjonatów historii, kolekcjonerów militariów i monet,
historyków, otwartych umysłem archeologów, miłośników własnego
regionu i wszystkich tych, którzy chętnie rozmawiają i słuchają o
wszystkim, co możemy określić mianem "skarb".
I niech tak zostanie.
Zawsze za nasze polskie niepowodzenia winę zwalamy na innych.Bo My jesteśmy tacy wspaniali.Na przykładzie tego co się na forum dzieje widać,ze bez tych obcych sami z lubością się zagryzamy i jesteśmy w stanie uwalić każdą inicjatywę.
I ten wątek tez bym wywalił

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 13:01 
Pułkownik
Pułkownik

Przestań zdzicho
Sam też jesteś na forum siedem lat więc powinieneś znać Olka. Wygłupia się czasem, zbiera za to baty ale jego wypowiedzi (nie wszystkie oczywiście) całkowicie wpisuja się w to co przytoczyłeś z pierwszej strony PS.
Temat wyleciał nie pierwszy i nie ostatni, po co dorabiać do tego niepotrzebną dramaturgię i powielać jakieś dziecinne stereotypy.
Mogłeś merytorycznie napisać Olkowi: "temat wyleciał bo to i owo.." a jątrzysz i podsycasz nerwówkę nie mniej niż ten, któremu to zarzucasz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 13:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

zdzicho napisał(a):

O ile mi wiadomo to forum nie jest tubą PZE ani do PZE nie należy.Ktoś ma jakieś pytania do PZE niech do nich pisze.

Zdzicho,a zauważyłeś dział tego forum pt. "PZE"? A skoro jest taki dział , to chyba można w nim pisać na temat PZE. Mylę się?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 16:25 
Główny Administrator
Główny Administrator

zdzicho napisał(a):
Można się babrać w brudzie albo posprzątać.I zostało posprzątane.Olek doskonale wie co się stało z wątkiem ale z jakiegoś powodu /widoczne lubi/chce dalej się babrać.Od jakiegoś czasu obserwuję dziwne postaci z zerowym dorobkiem na forum,które pojawiają się tylko po to aby siać insynuacje,półprawdy,dezawuować działania PZE.
Pamiętam jak tak około 2 lat temu pojawiły się zapowiedzi zaostrzenia prawa,to wielu użytkowników tego forum apelowało do Jacka aby w oparciu o siłę tych 20 tysięcy forumowiczów stworzyć jakąś reprezentację środowiska do rozmów z rządem.Wśród apelujących byłem i ja za co teraz przepraszam.Gdyby Pan te prośby olał,to miałby Pan dzisiaj spokój i nikt by nie próbował robić z Pana szemranego gościa robiącego szemrane interesy,"zdrajcy"sprawy poszukiwaczy.Ja bym to rzucił w cholerę,niech ci recenzenci znad klawiatury wezmą sprawy w swoje ręce i pokażą jak na rzecz poszukiwaczy pracują i co ugrają.
Wielu poszukiwaczy łączy pasję z biznesem;sprzedają wykrywacze,środki do konserwacji znalezisk,wszelki inny sprzęt,na forumowej giełdzie można kupić noże,cedzaki,gablotki itp.Co jest w tym złego?Wielu poszukiwaczy współpracuje z archeologami na zasadach wolontariatu lub komercyjnie.Co jest w tym złego? Fundacja Dajna jak można poczytać istniała już o wiele wcześniej niż pojawiła się idea PZE.Od lat wiadomo,że działa tam min Jacek i nasz forumowy konserwator zabytków Lipek.Co jest w tym złego?
Ci,którym się PZE nie podoba nie mają przymusu aby do tej organizacji przystąpić.Mogą założyć inną.Ale czy do cholery ludzi z którymi się nie zgadzamy musimy obrzucać gównem ?
Jakiś czas temu zarejestrowałem sie na forum Odkrywca.Tam jest zasada,że pierwsze posty zatwierdza moderator.I tak powinno być tutaj.Nie będę narażony na czytanie kloacznych postów.
zdzicho,belfer w stanie spoczynku,historyk,numizmatyk.Nie należę do Fundacji Dajna,nie kopię,nie znam osobiście Jacka,do PZE nie należę ale życzliwie popieram.Tęsknię za dawnym,merytorycznym forum.

Dzięki :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 17:41 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A czy można grzecznie prosić panie prezesie o wklejenie całego pisma PZE do ministerstwa z dnia 10.10.2018 roku ? Interesuje mnie zwłaszcza punkt 4.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 18:11 
Malkontent

zdzicho napisał(a):
O ile mi wiadomo to forum nie jest tubą PZE ani do PZE nie należy.

Też tak mi się wydawało ...
To wytłumacz mi Zdzicho jako ''belfer w stanie spoczynku , historyk , numizmatyk '' za co tyle osób dostaje batony a wielu wyleciało z Forum ?
Podniesiesz ''rękawicę'' czy dalej - do znudzenia - będziesz klepał wyuczoną formułkę ?

Poprosiłem o odpowiedź Pana Jacka - proszę spojrzeć wyżej.
Jeśli będę chciał jakiejś pomocy od Pana - nie omieszkam napisać - póki co dziękuje za zainteresowanie ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 18:26 
Specjalista
Specjalista

Olek_65 napisał(a):
Podniesiesz ''rękawicę''

Chciałby Pan dalej mielić te bzdety ale już wyżej napisałem,że moim zdaniem należy ten wątek tez wywalić.

Ostatnio edytowano niedziela, 25 listopada 2018, 18:29 przez zdzicho, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 25 listopada 2018, 18:29 
Malkontent

No w sensie dyskusji Zdzicho - przecież nie wyzywam Cię na pojedynek - bez jaj ... :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]