Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 03:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: szkolenie PZE
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 01:23 
Malkontent

nomennescio napisał(a):
Zeliwomuffin
No naprzykrzał się ignorancją aż strach!

To chyba bardziej taka giełda zakamuflowana była :666
I ok. - dopóki przez priwy handlował - jego sprawa ... widać na pieczęć nie było chętnego .
PS. Z All... też wszystko wywalił . Ale jak Bjar zauważył - mleko już się rozlało.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 01:28 
Malkontent

Frank - ale to Ozzi ( który to wyczaił ) i my jesteśmy be ? Czy może szeryf przegiął ? Sam nie tolerujesz handlarzy.
Fajnie gdyby miał odwagę odnieść się do tego ...

Ostatnio edytowano sobota, 1 grudnia 2018, 01:31 przez Olek_65, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 01:31 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
szeryfns pewnie sprawdza działanie służb monitorujących internet, jak go wykryją to w imieniu LGE wręczy im dyplom za skuteczność. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 01:33 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Olek_65 napisał(a):
PS. Z All... też wszystko wywalił . Ale jak Bjar zauważył - mleko już się rozlało.

Jesteś w błędzie. Cały czas większość figuruje z opisem "WYKOPKI". Cynizm, buta czy głupota?
https://allegro.pl/uzytkownik/szeryf666 ... CK&order=n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 01:41 
Pułkownik
Pułkownik

frank napisał(a):
W innym wątku mamy pretensje do prof. Urbańczyka za jego napastliwe teksty pod naszym adresem, a tu jak na jego zamówienie taki numer. Forumowe Rysie są pewnie już w siódmym niebie.

Teksty jak teksty,można zrozumieć zwłaszcza gdy podatnika się nie pyta na co się łoży a jest głównym płatnikiem różnych wydumanych teorii,nic nie jest tak obarczone skaleczeniem społecznym jak prace za społeczne pieniądze :idea ,jednak że temat archeologii,detektorystyki,stowarzyszeń,pojedyńczych grup jest zbyt obszerny by szukać tych właśnie czarnych owiec w stadzie bo były,są,i będą.....,i nawet prawo tego nie zmieni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 01:46 
Malkontent

Masz rację Filek - coś źle kliknąłem ;)
PS - szeryf na Odkrywcy też wszystko wystawiał do id.
Hurtownik jakiś czy ''cóś'' ? :666

Ostatnio edytowano sobota, 1 grudnia 2018, 01:50 przez Olek_65, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 01:49 
Pułkownik
Pułkownik

Nie tylko Olek tam :( ,szkoda gadać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 01:59 
Malkontent

Pułkownik L napisał(a):
Nie tylko Olek tam :( ,szkoda gadać.

No to grubo ...
Ja wiem że PZE nie jest w stanie monitorować takich ''egzemplarzy'' bo życia by zabrakło, ale większą czujność bym Jackowi polecił.
Choć każdemu może ''palma'' odbić i nie jest to do przewidzenia ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 02:43 
Malkontent

Nie mogłem już edytować ...
Panie Jacku - jest też dobra strona tej sprawy :)
Wiadomo że w każdym środowisku znajdzie się ''czarna owieczka''
Ale my niczego nie zamiatamy pod dywan - przeciwnie. Sami wyłapujemy takie egzemplarze i piętnujemy.
Można poczytać na Forum - zresztą przez nich na bieżąco monitorowanym ...
:666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 09:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

frank napisał(a):
szeryfns pewnie sprawdza działanie służb monitorujących internet, jak go wykryją to w imieniu LGE wręczy im dyplom za skuteczność. :)

a coś ty frank tak się LGE czepił czy LGE czepia się ciebie taż można napisać ze frak z betonami współpracuje i żeby na niego uważać

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 09:32 
Pułkownik
Pułkownik

Olek_65
Ale dlaczego czarną owce?
Ja sam już nie wiem czego chcecie panowie...
Jak PZE się zawiązywało to wielu nagabywało decydentów PZE aby wywalczyli prawo zatrzymywania znalezionych rzeczy, prawo do posiadania prywatnych kolekcji itd.
A teraz kiedy na forum zdemaskowano jednego z poszukiwaczy odsprzedającego niepotrzebne mu znaleziska, nagle stajecie po stronie pana profesora od bełkotu Urbańczyka, po stronie SNAPu i nieżyciowych regulacji...
Linczujemy gościa bo go nie lubimy? Póki co to jedyne co można mu zarzucić to to, że instumentalnie wykorzystał forum wystawiając do identyfikacji rzeczy znalezione bez poinformowania, że zostaną wystawione.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 09:41 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Trochę naciągana teoria. Co innego WALCZYĆ o zmianę obowiązującego prawa o co innego ŁAMANIE go i to przez osobę z grupy, która zgodziła się funkcjonować w ramach OBOWIĄZUJĄCEGO prawa. Nie dostrzegasz różnicy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 09:56 
Pułkownik
Pułkownik

nic nie wiem o jego dzialalnosci w jakiejkolwiek grupie poza spekulacjami ani o pochodzeniu sprzedawanych przedmiotów...
Wiem tylko, że wielu z tego forum kupowało lub sprzedawało znalezione przedmioty mnie to nie boli.. Boli mnie za to szczucie, linczowanie tropienie... swoich.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 09:57 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

LGE gdzie należy Waldek Szeryf stosowało na swoich obozach poszukiwawczych podwójną moralność Kalego to wiedzieli już wszyscy od dawna. Czytając jednak te wypociny na forum odnoszę wrażenie że to forum też ma członków z podwójną moralnością, w tym wątku zaś społecznych donosicieli i konfidentów. Jego fanty, nikomu ich nie ukradł, odkopał, czy większość jak to Szeryf - kupił na pchlich targach czy wyhandlował w inny sposób, to może sobie z nimi robić co chce. On nawet dobrze chodzić ze swoim detektorem nie potrafił, mimo ze go ma od dawien dawna. Sprzedać może swoją własność czyli te "artefakty", podarować czy wywalić na kompost. Połowa z was nawet po to by się nie nachyliła jak zauważyła by to na polu. Powołujecie się na jakieś bzdurne szkolenia PZE,( które są wiadomo po co, bo chyba nie po to by szkolić, ale żeby pokazać że PZE działa), na to że był na szkoleniu i handluje (tego samego PZE które tak krytykujecie w innych wątkach) aby dojechać jakiegoś gościa którego nie lubicie. Nie ma zakazu prawnego handlowania ani antykami ani takimi śmieciami co on tam hurtowo powystawiał. Znalazł więc jego, nikomu tego nie ukradł, a część kupił. Połowa z tego konfidenckiego forum pewnie mieniała się jakimiś monetami, czy bagnetami i ma konta na Allegro gdzie kupuje od takich szeryfów fanty i monety. Sam Saper Trącik ma przeszłość handlarską, opylał fanty i nikt temu nie zaprzeczy, a teraz jest gwiazdorem stojącym na straży durnego prawa (zostaw zabytek in situ i inne pierdy jakie głosi)

Tak jak nie przepadałem nigdy za tym całym LGE , a znam większość z nich bo są z mojego rejonu i zawsze publicznie pisałem o nich że pajacami i poszli na ugodę z archeo więc sa dla mnie kolaborantami, za Szeryfem nie przepadałem i to muszę powiedzieć, że jeszcze bardziej obrzydza mnie postawa szczekaczy co po nim jadą jak niedawno nienatajenko z qualitykiem po was. Nie bez powodu na innych forach piszą że PS to forum konfidentów donosicieli, po obu stronach barykady.
Patologia do kwadratu panowie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 grudnia 2018, 10:04 
Pułkownik
Pułkownik

I po tym jednoznacznym wpisie powyżej, uważam, że wszystko zostało tu już powiedziane. Fajnie by było gdyby jakiś mod przeniósł cześć tej dyskusji do innego wątku (chyba już ktoś założył) tak aby temat szkoleń PZE stał się znów czytelny dla tych, kogo te szkolenia dotyczą.
EOT

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]