JaKuba napisał(a):
He he. Kolego.Jak na 4 dniowego forumowicza,masz całkiem niezły orient w historii tego forum. :luv
Widzisz Aśka, orient to ja mam od urodzenia tak samo jak Ty.
Robicie tutaj jakąś zbiorową anonimową nagonkę , jak chcecie walczyć z handlem artefaktami to pisałem już – nabór do policji i staniecie twarzą w twarz z konkretnym poszukiwaczem, zamiast szczuć po forach. (akurat to nie do Was JaAśka)
Kiedyś był już taki dziennikarzyna, co w prasie napiętnował faceta w Bolesławcu, co w sklepiku z porcelaną sprzedawał na osobnym regale jakieś kopie niemieckich klamer, odznak i niemieckie hełmy.
Też dziennikarzyna to motywował to jakimś wewnętrznym obowiązkiem i oczyszczaniem społeczności z gloryfikatorów nazizmu.
U niektórych z was widzę perwersyjną satysfakcję, że przy okazji wielkich haseł macie satysfakcję z jechania po jakimś szeryfie z NowejSoli; żeby to chociaż był prawdziwy Szeryf z dużego NowegoJorku z rewolwerami , to zrozumiał bym, ale to trampkarz z dziury na mapie .
Przez takich jak wy ludzie już zupełnie nie piszą o poszukiwaniach, chyba że w ukrytych działach forów bo nie wiadomo kto kolega, a kto konfident.
Jak chcecie zmieniać świat to radzę zacząć hipokryci od siebie, widzę że jesteście oplecieni potrzebą kapowania, sprawdzania, piętnowania i donoszenia i walczenia z kimkolwiek, byle znalazł się pretekst. Ile to trzeba czasu poświęcić aby ślęczeć w necie i kablować na kolegów i nie kolegów a potem to motywować frazesami niczym jakaś wewnętrzna samozwańcza policja czy Ormo. A celu poszukiwań na hobbystyczny czy inny nikt nie deklarował, a nawet jak deklarował to handel i wymiana to też może być hobby, więc nie należy narzucać swojego światopoglądu innym. No ale Wasze forum, wasza sprawa.