frank napisał(a):
VonMag napisał(a):
Są jakieś wytyczne dla sprawozdań i ws. prowadzenia badań. Co ma do tego archeolog prowadzący badania?
No właśnie, bo te bzdury wymyślają sami archeolodzy. :666
Podaj mi przykład procedury opisującej metodologię badań współczesnych wysypisk śmieci i wytyczne, gdzie wskazuje się że śmietnikowe znaleziska to zabytki i jak zabytki należy je poddawać konserwacji i jako ważne dla naszej kultury prezentować w sprawozdaniach archeologicznych i eksponować w muzeach. :666
Tak, są też powodem globalnego ocieplenia, głodu w Afryce i ekstremizmu na Bliskim Wschodzie.
Mówią kopać ziemianki podczas badań inwestycyjnych, to kopią. Mówią inwentaryzować łuski, to się inwentaryzuje. Jest grupa szurków, która tworzy projekty na archeologię współczesną, ale z tym nie można polemizować, to trzeba przemilczeć i zignorować. W ministerstwie, wśród pracowników WKZ i innych komisjach czy grupach decyzyjnych archeologów jak na lekarstwo. Pompowanie znaczenia w tej materii SNAP'ów i innych samozwańczych reprezentantów środowiska archeologicznego to zasługa m.in. poszukiwaczy :)
Pułkownik L napisał(a):
Pułkownik L napisał(a):
Objaśnij o czym piszesz, mogłem się zgubić. Masz na myśli źle opisaną łuskę?
Ok,to wracając choćby do łuski,Kto jest w stanie udowodnić że opis nie jest naginaniem faktów jakie przeszła nieszczęsna łuska? :? ,znajdzie się jakiś spec który zainwestuje wielokrotność wartości czegoś co w normalnym świecie idzie na przemiał ?,mogę na kolanie napisać wiele opcji co się z ową łuską stało by potem chełpić się krótkim wpisem w regionalnej gazecie czy plakietką szczęśliwego indetyfikatora w regionalnym muzeum wsi polskiej :ups: ,podejście do historii powinno być na poważnie a nie jak nabijanie sobie leveli w grze fps :idea ,a to wszystko za publiczne pieniądze na granicy absurdu.Nie politykując bo nie wolno: a co to tylko archeologia jest najważniejsza w całym kociołku podatków z którego się wlewa do wszystkich talerzy?
Taaak,pocisk wywalił w momencie przeaładowania przez Helgę,kurde a może Ute,hmmmmm no chyba to była jednak Emmma,aż jej czapka spadła jak komorę nabojową rozerwało :o ,nie wiem tylko co myśleć bo inny świadek mówił że to Antek z Zbysiem wrypał pestkę do ogniska!,ot skleroza,oj wiela to będzie kosztowało dojść prawdy :lol:
Ps:1 jeżeli to zrobił w celach szkoleniowych bo się nadal uczy.
2 jeżeli zrobił to z własnych środków.
3.jeżeli zapewni zabytkom właściwe warunki przetrzymywania.
4.jeżeli zasponsoruje zabytkom miejsce przetrzymywania
to zwracam nadszarpnięty honor.
A daj Pan spokój, źle opisana łuska, wielka afera :roll: Nie jest tajemnicą, że wielu debili kończy archeologię, ale to wina systemu. Trzeba zachować rozsądek, a nie od razu całe środowisko za jakiegoś chłopka-roztropka przekreślać :ang