Teraz jest wtorek, 16 września 2025, 11:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pandora IV
PostNapisane: wtorek, 15 października 2019, 23:47 
Moderator
Moderator

Często masz takie problemy ? Czy ja gdzieś pisałam o "wiedzy"?
Masz coś konkretnego do powiedzenia czy będziesz puszczał tylko bąki?

O typowaniu do akcji Pandora wiadomo nawet z raportu Grajewskiego. Nie kryje się z tym bynajmniej. Został stworzony całkiem "dobry" i najwyraźniej wydajny system. W ubiegłym roku oprócz porozumienia o współpracy podpisanego przez GKZ i KGP zostały jeszcze podpisane porozumienia lokalne pomiędzy Wojewódzkim Urzędami Ochrony Zabytków a Komendantami Wojewódzkimi Policji. Ostatni mi znany taki "kontrakt" jest z września 2018. Do kontaktów pomiędzy tymi instytucjami wyznaczone są konkretne osoby i konkretne "komórki" . Nie jest dziwne, że współpraca przynosi efekty. Coraz częściej przy przeszukaniu jest obecny ktoś z WUOZ-u, czyli powiedzmy specjalista od zabytków . Mam wrażenie, że idzie im to coraz sprawniej. :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 października 2019, 23:50 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Filip napisał(a):
Frank, ale oni polują na zbieraczy boratynek, kapsli, rzymskich powycieranych popularesów itp. Żeby ta akcja spowodowała zapuszkowanie przynajmniej jednej osoby niszczącej dziedzictwo narodowe, to ja sam bym wysłał bukiet kwiatów panu G.

W ubiegłej pandorze wykryto 550 przestępstw, z tego 463 z kk, 87 z ustawy o zabytkach, a tylko 8 dotyczących detektorystów (Art. 109c), co praktycznie nie jest żadnym wynikiem.
Informacje mogą być obiecujące, a w efekcie rekwirują śmieci.

Ostatnio edytowano wtorek, 15 października 2019, 23:57 przez frank, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 00:30 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dobrze Asiu... Wiem, że pan doktor nie pozwala ci się denerwować, dlatego odpuszczam temat. Merytorycznie - faktycznie z wiedzą z FAKTÓW przebiłaś mnie. Nie zapomnij przed spaniem i rano pobrać te małe, kolorowe pigułki. Podobno ci pomagają. :calus
Dostajesz ostrzeżenie. Za drugim razem znikasz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 00:39 
Główny Administrator
Główny Administrator

MiśFasci napisał(a):
Dobrze Asiu... Wiem, że pan doktor nie pozwala ci się denerwować, dlatego odpuszczam temat. Merytorycznie - faktycznie z wiedzą z FAKTÓW przebiłaś mnie. Nie zapomnij przed spaniem i rano pobrać te małe, kolorowe pigułki. Podobno ci pomagają. :calus

Weź chłopie też proponowane tabletki i się uspokój.
Dyskutuj na argumenty a nie wycieczki osobiste.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 07:06 
Pułkownik
Pułkownik

Antonior napisał(a):
Nasz kraj dla fb jest takim samym źródłem dochodu jak inne.
Oni nie mają najmniejszego powodu by nie współpracować ze służbami.

mają problem, zarówno google jak fb malym krajom niewiele udostępniają. nie maja w tym interesu jakiegokolwiek.
ta cała pandora to błahe sprawy, to co jest wyciagane to ułamek % ludzi piszących na fb. nawet podczas tych zatrzymań slużby zachowują się jak laicy techniczni. przecież rekwirując sprzęt w bardzo wielu przypadkach mieli by informacje o kazdym polu na których chodziliscie z data godziną i trasą dojazdu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 07:26 
Moderator
Moderator

MiśFasci napisał(a):
Pewnie Asiu znów wiedzę czerpiesz z Faktów :D

Tu akurat trafiłeś kolego jak kulą w płot. Ta dziewucha jest do bólu merytoryczna, rzetelnie zbiera informacje, kompiluje i się nimi dzieli, choć dalibóg nie wiem skąd ma na to czas.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 07:33 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Miś to pewnie zwolennik "repolonizacji mediów" - by były dwa programy tvp1, tvp2 i Trybuna Ludu za rogiem a Internet należy wyłączyć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 09:00 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

A może ktoś się przyzna do wymoderowania wątku i wycięcia pociesznych wpisów Asi? I może Asia przyzna się do zmiany treści swoich wpisów po udzieleniu na nie odpowiedzi?
Lipku: jeżeli dla Ciebie merytoryczne są rozważania o pułapkach saperskich w związku z wypadkiem w Kuźni Raciborskiej - o czym donosi Fakt - to faktycznie jest to bardzo "merytoryczne" :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 09:20 
Generał Broni
Generał Broni

Nic na ten temat nie pisałem ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 09:26 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Sorry Lpiku. Moja wina. Chyba awatar mnie zmylił :(
Uwaga miała być do kolegi Nietajenko

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 09:54 
Główny Administrator
Główny Administrator

MiśFasci napisał(a):
A może ktoś się przyzna do wymoderowania wątku i wycięcia pociesznych wpisów Asi? I może Asia przyzna się do zmiany treści swoich wpisów po udzieleniu na nie odpowiedzi?
Lipku: jeżeli dla Ciebie merytoryczne są rozważania o pułapkach saperskich w związku z wypadkiem w Kuźni Raciborskiej - o czym donosi Fakt - to faktycznie jest to bardzo "merytoryczne" :D

Wiemy, że pozjadałes wszystkie rozumy i znasz się jak nikt na stworzeniu Świata do skonstruowania bomby termojądrowej dlatego weź sobie na wstrzymanie.
Wiecej prosił nie będę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 09:57 
Moderator
Moderator

MiśFasci napisał(a):

Słuchaj. Bo może do Ciebie nie dotarło. Wymoderowałam ten wątek i nie muszę się z tego tłumaczyć. Edycja po odpowiedzi też jest moim przywilejem. Duże ułatwienie, nie muszę prosić moderatora bo sama nim jestem. Zdaje się jednak, że w ogóle pomyliły Ci się wątki. Poza tym nigdzie nie rozważałam, czy pułapki saperskie w ogóle miały miejsce? Nie odróżniasz "wiedzy" dotyczącej jedynie podania źródła informacji od wiedzy związanej z uznaniem informacji za prawdziwą. Nie umiem Ci prościej wytłumaczyć. Jeśli jednak nadal Cię coś w związku z tym gnębi to radzę kontynuować w wątku pierwotnym, ok? Tylko merytorycznie proszę.
Przy okazji przypominam, że masz już żółtą kartkę. Ale kolejnej szansy nie dostaniesz za takie wybryki.
Edycja: Widzę,że Jacek też już napisał, ale ok. Już nic nie będę zmieniać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 10:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Miło mi się czyta tak merytoryczny wpisy jak ostatni wpis kierowany do mnie przez Jacka. Mam wrażenie, że chyba ktoś tu uwierzył w rolę Winkelrieda - pomijając wiarę w swoją wielkość. Faktycznie zapomniałem, że bombę termojądrową Ty wymyśliłeś . Pozdrawiam i życzę miłego dnia. :D
P.S. Asiu: nie mogę ciebie słuchać - mogę ewentualnie czytać. Ale raczej sobie oszczędzę i tego - szkoda czasu. :666
Żegnam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 10:36 
Pułkownik
Pułkownik

Może pomińmy te poboczne tematy i abstrakcje typu pegsusy itp a lepiej pogadać o tym co można zrobić żeby było lepiej.
Czy taka zorganizowana akcja wystawiania fake-odkryć, masowe wysyłanie kulek ołowianych do ekspertyzy w wkz, wzywanie wkz do kazdej boratynki leżacej na polu (w końcu to cenny zabytek, powinni to zabezpieczyć) nie byłoby dobrym pomysłem?
Szkoda, że mamy tak slabe przebicie w mediach, te problemy z pozwoleniami , pokazywanie jakie to cenne sa te boratynki to powinny być tematy do artykułów. zakupić z 2-3 kg destruktów boratynek, fenisi, itp, pojechać z tym do 1-2-3 redakcji, wysypac im to na stole i pokazac rachunek .żeby zobaczyli, że wartośc tego " skarbu" to tyle co cena złomu i może ktoś by napisal o tej sytuacji

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 października 2019, 11:21 
Moderator
Moderator

Temat ten wraca co jakiś czas. Wysyłanie boratynek i kulek szrapnelowych jest dobrym pomysłem ale jakbyś technicznie to widział? Kto ma to robić? Ja mam problem z tym żeby uprosić poszukiwaczy by działało bardziej zdecydowanie w swojej własnej sprawie kiedy są robieni w konia przez urząd. A Ty wymagasz ,żeby ktoś dobrowolnie zgodził się na akcję przeszukanie ? ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]