Teraz jest niedziela, 13 lipca 2025, 22:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Misja Skarb - teraz Fokus TV
PostNapisane: piątek, 15 listopada 2019, 22:24 
Malkontent

A kol. Stylu chce im czołga sowieckiego na tacy zapodać ...
Dziwne to wszystko :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 listopada 2019, 22:31 
Generał Broni
Generał Broni

Może też ma parcie na szkło ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 listopada 2019, 22:34 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Lepiej kopać w stresie niż zdradzić i taplać się w bagnie egzaltacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 listopada 2019, 01:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Chciałem żeby se go kto kolwiek wykopał bo jestem ciekawy co z tego czołgu tam zostało i fajnie by było popatrzeć jak wyciągają.
Tak jak mój kolega namierzył panzer III . Szukał jakiegoś muzeum co by się tym zainteresowało i po prostu go wykopali i zabrali .A on i inni mieszkańcy jego miejscowości mieli satysfakcję z oglądania całej akcji . Chętny się znalazł ale najlepiej jak by im załatwić wszystkie pozwolenia sprzęt i jeszcze na miejsce zawiózł :D
Kolega miał nadzieję że sobie sami wszystko zorganizują a on tylko pozwolenia ewentualnie załatwi . No i tym sposobem wszystko nadal gnije i czeka na sponsora.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 listopada 2019, 09:20 
Generał Broni
Generał Broni

Nie wiem na ile te namiary są prawdziwe, ale Ty najlepiej napisz do Muzeum Broni Pancernej z Poznania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 listopada 2019, 09:53 
Generał Broni
Generał Broni

Tylko czy ich zainteresują szczątki rozerwanego wybuchem, pospolitego T354? :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 listopada 2019, 09:58 
Generał Broni
Generał Broni

Pewnie, choćby na elementy dla innych pojazdów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 listopada 2019, 04:22 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Co jak co, ale mogliby przystopować trochę z tymi sukcesami, bo jak na razie po dwóch sezonach, 16/16 odcinków kończy się nie dość, że sukcesem, to jeszcze praktycznie za każdym razem co najmniej jednym, a nieraz kilkoma podejrzanie spektakularnymi fantami. Za każdym razem jakaś ukryta broń, mało że odkryty tunel i podziemia, to jeszcze w środku nienaruszony bagnet, albo karabin. Już nagraliby chociaż te 2-3 odcinki, gdzie się nie powiodło, żeby chociaż zachować resztki pozorów.

Wystarczy spojrzeć na "Było nie minęło...", w ilu procentach odcinków mimo wydawałoby się bardzo wiarygodnego przekazu nie udaje się potwierdzić jakiejś historii, albo mimo całej grupy ludzi z wykrywaczami (podczas, gdy tych jest trzech...) potwierdza się co prawda jakiś przekaz, ale przedmioty to praktycznie same popularesy? W znacznej większości przypadków odchodzą z niczym (co oczywiście nic nie ujmuje programowi, bo tak po prostu jest, a już same historie są ciekawe). Ile rzadszych i wręcz idealnie zachowanych przedmiotów udaje się odnaleźć? Widziałem może kilka (takich, co w misji skarb są za każdą kolejną wyprawą), a odcinków wiele. Ile razy świadek, albo opis wskazywał miejsce z dużą dokładnością i wydawało się prawie pewne, że się potwierdzi, a potem na georadarze okazywało się, że nic tam nie ma. Samych odcinków z poszukiwań na polach Grunwaldu jest 6 i faktycznie wszystko się zgadza, przedmioty wychodzą takie jakie powinny, ale zawsze ogromna większość to takie, których obecność i rzadkość, nie jest jakimś zaskoczeniem, a przecież nie chodzą tam 3 osoby, tylko kilkadziesiąt i zwykle ustawiają się i czeszą w taki sposób, że obchodzą większość danego obszaru. Już widzę chłopaków z Fokus tv pod Grunwaldem, 1 dzień na polu bitwy, znaleziona tarcza von Jungingena i krzyżackie hełmy. Dla kogoś nie w temacie może to się wydawać normalne, ale każdy kto spędził na polach setki godzin wie, ile śmieci trzeba przeczesać i ile nowych miejscówek zaliczyć, żeby raz na jakiś czas w końcu wyskoczyło coś, co powoduje że uprawiamy to hobby.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 listopada 2019, 09:39 
Plutonowy
Plutonowy

Przesadzacie z tą krytyką. Ten program to nie jest dokument z poszukiwań. Ma zapewnić jakąś oglądalność i dlatego podkładają sobie znaleziska. Kto by oglądał film o ludziach chodzących po polu i wykopujących kapsle i łuski? Zresztą w tytule ma ”skarb” i zawsze jakiś ”skarb” znajdzie. Bieganie do siebie i inne wygłupy są bardzo medialne i zerżnięte z amerykańskiego serialu o dwóch poszukiwaczach (nie pamiętam tytułu) wyświetlanego wcześniej na kanale Fokus. Jest to jedna z polskich kopii programów tworzonych za granicą i tak to należy przyjmować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 listopada 2019, 10:00 
Generał Broni
Generał Broni

Tylko że tych 3 plastikowych aktorów utrwala opinię w "ciemnym ludzie", że wystarczy gdziekolwiek pójść z wykrywką z marketu i na 100% znajdziesz "skarb" (oczywiście w idealnym stanie). Jakie to ma skutki dla normalnych detektorystów nie muszę wspominać.

Próbowałem kiedyś obejrzeć jeden odcinek, ale po 10min. stwierdziłem, że lepiej obejrzeć "Koronę królów" - większy realizm.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 listopada 2019, 10:02 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Ale takie programy kształtują świadomość społeczeństwa. Po tym programie nikt Cie nie wpuści na własne pole, bo mu czołg ukradniesz. To taka sama akcja jak z "polskimi obozami". Wystarczy kilka lat powtarzać i nie ważne czy to w filmach dokumentalnych czy SF, ludzie sobie przyswoją tą prawdę jako prawdę objawioną i jedyną.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 listopada 2019, 10:06 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Bo ładnie opakowane g*** sprzedaje się lepiej niż coś treściwego tylko wymagającego. Stąd zalew programów dla idiotów w tv typu Szpital, Trudne Sprawy itp. Zobaczcie jak na przestrzeni lat spadła jakość kanałów Discovery i National Geographic. Z kanałów dokumentalnych poziom trzyma tylko Planete+, a w stosunku do dwóch poprzednich ma najniższą oglądalność. Analogicznie jest z Misją Skarb. Kto będzie oglądał Było nie minęło, gdzie często poszukiwania kończą się fiaskiem. Kij z wartością merytoryczną programu, ważniejsze dla gawiedzi ochy i achy Kilera, który non stop dokonuje epokowego odkrycia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 listopada 2019, 14:01 
Generał Broni
Generał Broni

Każdy ma swój rozum i sam decyduje co chce oglądać a co nie . Po obejrzeniu pierwszego odcinka nie miałem już żadnych złudzeń co to za program . Są ludzie co lubią tego typu gnioty i skoro chcą oglądać to niech oglądają .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 listopada 2019, 14:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

Co się tak spinacie, chłopaki z programu jasno w tytule określili, że mają misję a w takim przypadku wiadomo jak to jest. :D :lol: :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 listopada 2019, 15:43 
Podpułkownik
Podpułkownik

ramzes1 napisał(a):
To akurat nie ulega wątpliwości. Sam kiler na fb na, jednej z grup, po przepychance słownej z innymi grupowiczami, napisał coś takiego: ....... mamy już was namierzonych nie ukryjecie się...... Dla mnie dno i metr mułu.

Dobrze że nie podszedłem do nich wtedy. Przez głowę przeleciała mi myśl żeby wskoczyć w łachy, zabrać sprzęt i się z nimi poza kamerą przywitać. Opamiętałem się jednak, bo te czasy spontanicznych spotkań w terenie bezpowrotnie minęły. Poza tym niechcący mógłbym stać się "czarnym charakterem" tego odcinka i mógłbym zostać ujętym. Gwiazdy chyba nie lubią jak im się przeszkadza, to były chyba za wysokie progi jak na moje nogi a cytat poprzednika tylko mnie w tym utwierdził.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]