Ezelab ..
Teknetics G2 w połączeniu z cewką 13 "Ultimate uzyskuje doskonałe właściwości separacji 2D i 3D .. w połączeniu z faktem, że cewka musi znajdować się co najmniej około 20 cm nad żelazem .. jak napisałem jakiś czas temu - kiedy już jestem pod koniec zimy Znalazłem kilka sygnałów podczas wykrywania na śniegu o długości około 15 cm-20 cm, a ponieważ ziemia była zamarznięta, oznaczyłem te sygnały laskami, a na wiosnę, gdy śnieg już zaczął rosnąć, znalazłem je ponownie z TekneticsvG2 z cewką 13 "Ultimate ..
Wiele z tych celów nie mogłem zobaczyć ponownie, zanim wykryłem cewkę blisko ziemi .... Te sygnały były w stanie śledzić SpectraV3 z cewką 4x6 "Shooter ...
Po pewnym czasie robiłem testy separacji 3D Equinox,,jak odpowiedz na to wideo YT,
https://www.youtube.com/watch?v=NIrZsdW3vPQPo prawidłowym ustawieniu Equinox z łatwością zdał taki test ...
Na koniec dodałem do tego testu 3D niektóre inne moje detektory ... i inne cewki ... gdzie ta właściwość Teknetics G2 została ponownie potwierdzona ..... G2 przeszła test 3D tylko z cewką 13" Ultimate, która była co najmniej 17-20 cm wysokości nad żelazem ..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
Teraz ... o moim teście z Dwiema 5-gramowymi srebrnymi monetami, między którymi umieszczona jest aluminiowa Pulltab ... w tym teście chodzi o ... jak detektor ocenia ten mieszany sygnał ...
Spectra V3 i Teknetics G2 były w stanie ocenić taki sygnał jak powyżej srebrnych monet .. jako sygnał o wysokim numerze identyfikacyjnym srebrnej monety .... kiedy cewka była zamiatana nisko, a także na wysokośći 20-25 cm ...
Equinox był w stanie ocenić sygnał nad monetami o ID do 5-6..,7.. centymetrów nad celami jako sygnał o wyższym ID podobny do ID srebrnych monet ID 20-27 ..... ale jeśli cewka była już więcej niż 7 cm ....nad celami, detektor zaczął przejmować ... niski sygnał ID na aluminium * Licznik z ID 13 ....
Jedynym wyjątkiem jest użycie częstotliwości Equinox 1F -5 Khz .. przy tym ustawieniu Equinox zaczyna również preferować wysoce przewodzący sygnał srebrnych monet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teknetic i Spectra są przedstawicielami amerykańskiego stylu wykrywania - z tendencją do prawidłowej identyfikacji srebrnych monet o wysokiej przewodności wśród złomu aluminiowego ....
Equinox jest reprezentantem europejskiego stylu wykrywania ... z tak mieszanym sygnałem ... aby preferować jako sygnał danych dla celów o niskim przewodnictwie z takym nizkym 13 ID ... nawet w przypadku0.4-0.5 gram...aluminiowego Pulltab,..jak... jest umieszczony między 10 gram ... srebra ... :)