wieslawz napisał(a):
Widzę, że nie minerały cię interesują, ale meteoryty, nabyłeś profesonalny sprzęt wykrywający metele, magnes neodymowy a i tak g... znajdziesz, bo meteoryty kupuje się na giełdzie (mogę podać najbliższe miejsce i datę). Polska ma prawie 500 km wybrzeża (plaż). Czterdzieści lat szukałem tam bursztynów z zerowym skutkiem. Na straganach jarmarcznych bursztynu pełno. Pozdrawiam.
Strasznie rozgoryczony jesteś, obwiniasz cały świat za to że bursztynu nie znalazłeś?. Ja też nie znalazłem i żyję, to nie koniec świata. Może kiedyś znajdę, kto wie co los przyniesie. Zbieram minerały, szukam meteorytów i kamieni przyciągających magnes. Szukam różnych dziwnych i kolorowych kamieni. Staram się potem dojść co to jest. Korzystam z książek i netu, jestem na forum i też podpowiedzi jakieś są. Nie narzekam na zły świat i przeciwności losu, nie wyzywam że samorodków i ametystów nie znajduję a inni znajdują i nimi handlują. Zamiast leżeć na kanapie i oglądać durne seriale czy debilne i odmóżdżające programy typu " zosia gotuje" to idę na pole,spaceruję i cieszę się jak dziecko jak jakiego kolorowego kamola znajdę a jak piszczałka zawyje to jestem w siódmym niebie i nie przeklinam jak wykopię stary dziurawy garnek. Po prostu mam zajęcie, odskocznię od szarej codziennej rzeczywistości. Zacznij może zbierać krzemienie, uwierz mi że to też wciąga.
Uśmiechnij się i popatrz pozytywnie na świat.
Powodzenia życzę