|
No to konserwator czy policjant, bo już zgłupiałem. Dajcie jakie linki, jeżeli można, to poczytam. Swoją drogą na jakiej podstawie prokurator wznowił czynności skoro jest ekspertyza. Dziwny to kraj i dziwne prawa w nim obowiązują. Zastanawiam się jakim człowiekiem musi być ten ktoś kto widząc jak się sprawy mają, wiedząc o ekspertyzie, podejmuje takie kroki przeciw drugiemu człowiekowi. Nadal myślę że dobrym pomysłem by było zebrać jakiś fundusz i założyć takiemu złośliwemu człowieczkowi sprawę o odszkodowanie zapłacone z jego kieszeni. To ostudzi zapędy dyktatorskie takiego osobnika, bo nic tak nie zaboli jak finanse. Jeden z drugim zapłaci i skończy się sobiepaństwo za nasze, podatników pieniądze. Jest ustawa o odpowiedzialności urzędniczej, co prawda martwa jakby ale czy da radę rozruszać tę ustawę?. nie wiem bo nie jestem prawnikiem ale chyba pora spróbować. Dopóki się nie potrząśnie tym drzewem na którym wiszą zgniłe jabłka to będziemy mieli takie działania urzędników ( sędzia to też urzędnik ) i wyroki w stylu; skazanie staruszka z demencją za zjedzenie cukierka czy o zgrozo, obniżenie wyroku bydlakowi który zgwałcił i zabił trzyletnie dziecko. Gdzie my żyjemy.
|