Teraz jest sobota, 5 lipca 2025, 01:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: znalazłem na polu
PostNapisane: środa, 19 lutego 2020, 22:30 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Do poprzedniego wpisu nie załapała się fotka, spróbuję jeszcze raz.
Załącznik:
DSCF0025.JPG

Tojest ten nieokreślony od lat.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 lutego 2020, 23:10 
Podporucznik
Podporucznik

Rodzaj gąbki albo jakie żyjątka dziurki porobiły. Zdradż tajemnicę tej kulki, no bo spać nie mogę ;)
Na temat moich znajdek jakie słowo?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 lutego 2020, 23:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Traper nie gniewaj się ale znów spaprałeś foty, chyba, że mój monitor jest tak zapaćkany. Co do kulki to napisałem konkrecja syderytowa a resztę sobie wygooglaj. Tak samo napisałem spongiolit, reszta do wygooglania. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 lutego 2020, 23:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Traper nie gniewaj się ale znów spaprałeś foty, chyba, że mój monitor jest tak zapaćkany. Co do kulki to napisałem konkrecja syderytowa a resztę sobie wygooglaj. Tak samo napisałem spongiolit, reszta do wygooglania. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 lutego 2020, 23:55 
Podporucznik
Podporucznik

No przeca się nie gniewam, tyle że cały czas się uczę. Pogooglam sobie za informacjami.
Foty prima sort, nawet NASA nie robi wyrażniejszych jak pokazuje ufo na tle księżyca :? .
No dobra, jutro zrobię, może będą lepsze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 lutego 2020, 10:27 
Generał Broni
Generał Broni

Chwilami czytając Twój wątek Traperze mam ochotę się wypowiedzieć. Cóż, jeśli znalazła się osoba, która przeprowadziła moje profilowanie (powierzchowne z resztą) i stwierdziła na 3 stronie tego wątku, (imputując mi jakieś wypowiedzi i robiąc przy tym błędy ortograficzne, których nawet nie chciało się jej poprawić) że " nie mam najmniejszych podstaw, by się wypowiadać na temat minerałów...moją dziedziną jest złom żelazny, a marzeniem kolorowy..." :ups: dalej jakieś sugestie, od czego jestem specjalistą (kulą w płot) :666
Wydawało mi się, że forum, to nie katedra akademicka, każdy może się wypowiedzieć, ale po pewnych przemądrzałych wypowiedziach "osoby" która rości sobie prawo do reglamentacji wypowiedzi innych, zwątpiłem, zwłaszcza, że takie uwagi mają znamiona przemądrzałej, pyszałkowato nadętej chamskości. Może powinienem spytać Kenego jako moderatora? :roll: Myślę, że jeśli ktoś jest władny do sugestii, kto ma się wypowiadać a kto nie, to tylko On. Nie respektuję natomiast Samozwańczych Społecznych Moderatorów, podobnie jak nie respektowałem Ormowców. :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 lutego 2020, 13:36 
Podporucznik
Podporucznik

Myślę że każdy ma prawo i to w każdym wątku na tym forum się wypowiedzieć. Ten wątek powstał z myślą, między innymi, aby służył pomocą takim stawiającym dopiero pierwsze kroki w tym ciekawym hobby. Pewna doza humoru czy ironii jest zawsze dopuszczalna, należy jednak zachować zawsze granicę w wypowiedziach aby nie przekroczyć tej cienkiej linii. Wszyscy wiemy jak jest ale moim zdaniem wątki powinny tętnić życiem.
Każda wypowiedż i to każdego użytkownika tego forum zawsze coś wniesie. Każda wypowiedż jest cenna dla takich jak ja którzy nie mają zielonego pojęcia o minerałach a o aspektach archeologii to już nie wspomnę. Wiem po sobie że każdego, który rozpoczyna przygodę z wykrywaczem czy magnesem to pierwsze fanty cieszą. Nie jest istotne czy jest to jakiś dziurawy garnek, skorodowany kawałek blachy czy jakiś błyszczący krzemień albo kamień co łapie magnes. Liczy się fakt że sam znalazłem. Podpowiedzi tych co się znają są na wagę złota i cieszą. Nie jest ważne czy odpowiedż brzmi; ciekawy kamień, może to być to i to albo że pospoliciak i do betonu się nadaje. Początkujący poszukiwacz jest zawsze wdzięczny że ktoś zechciał poświęcić trochę swojego czasu, zajrzec do wątku i napisać parę słów. Tak to widzę. Wszelkie animozje nie powinny w takich wątkach mieć miejsca.
Dziękuję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 lutego 2020, 16:14 
Podporucznik
Podporucznik

Wreszcie się doczekałem :)
Konkretnie i na temat. Opisy przy fotkach, prosty opis jak klasyfikować i bardzo prosto i ciekawie o meteorytach.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 lutego 2020, 17:30 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolego Traper to jest właśnie pozycja , o której wcześniej pisałem gdzie w moim egzemplarzu brakowało kilkudziesięciu stron ale po okładce widzę, że to będzie wersja poprawiona albo już kolejne wydanie. Autor jest wiarygodny, nie pisze byle czego. Polecam. Abyś się jeszcze bardziej oświecił to upieram się przy Żabie, ale encyklopedia lub słownik bo pozostałe pozycje to już komercja. Nakład jest już raczej wyczerpany ale na aukcjach można znależć.(Bez podtekstów. Ja nie sprzedaję). Do ostatniego wpisu Ryjca odniosę się wkrótce. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 lutego 2020, 17:40 
Podporucznik
Podporucznik

Sprawdzone, wszystkie kartki są i nic nie brakuje. Żaby poszukam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 lutego 2020, 23:37 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego Traper jeszcze się na forum jakiejś '' funkcyji specjalisty '' dochrapiesz jak się oswoisz z wiedzą w tych bumaszkach :D czego oczywiście życzę . :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 lutego 2020, 02:28 
Podporucznik
Podporucznik

faraon napisał(a):
Kolego Traper jeszcze się na forum jakiejś '' funkcyji specjalisty '' dochrapiesz jak się oswoisz z wiedzą w tych bumaszkach :D czego oczywiście życzę . :)

He,he to mi nie grozi, tak myślę bo to lat studiów potrzeba aby taką wiedzę przyswoić a o praktykach na żywo to już nie wspomnę. Zdaję sobie sprawę z moich skromnych możliwości ale dzięki za dobre słowo :1
Studiuję bumagę bo przejrzyście i prosto opisane co i jak. Duża pomoc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 lutego 2020, 04:32 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Brawo Ryjec, brawo. Wreszcie wyjąkałeś kim jesteś -"specjalistą od kul w płocie". We mnie natomiast dostrzegłeś bratnią duszę czyli: "pyszałkowato nadętego chama", "samozwańczego społecznego morderatora" (to nie błąd) i prawdopodobnie "ormowca". Nie masz jednak pewności i musisz zapytać Kennego. Brawo. Więcej już mnie nie obrazisz. Kończę z Tobą. Nie przepraszaj bo nie przeczytam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 lutego 2020, 10:13 
Generał Broni
Generał Broni

Nie zamierzam przepraszać, bo nie mam za co. Uważam, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ze skłonnościami do nadinterpretacji, co wykazałeś choćby w ostatnim wpisie. Proszę więc, byś nie nawiązywał ze mną polemiki, ja także postaram się tak postępować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 lutego 2020, 11:44 
Podporucznik
Podporucznik

Panowie :( . Pisałem już kilka razy że cenię każdy wpis na temat moich znalezisk. Nawet te krytyczne bo na nich się najwięcej nauczę. Poszukiwacze powinni żyć w zgodzie i pomagać jeden drugiemu, moim zdaniem szkoda życia na swary i kłótnie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]