Teraz jest wtorek, 8 lipca 2025, 22:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Darmo na komercyjnych nadzorach.
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 13:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Stary traper napisał(a):
Moim zdaniem to zakusy są o wiele grożniejsze niż nam wszystkim się wydaje. A wystarczyłoby aby tylko przestrzegali prawa które sami przeforsowali.

Najwyrazniej obecne prawo ich nie zadawala .........a my zamiast zwierac szeregi rozmieniamy sie na drobne

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 16:13 
Podporucznik
Podporucznik

krzysiekk napisał(a):
.a my zamiast zwierac szeregi rozmieniamy sie na drobne

Niestety ale tak to wygląda. Smutne to. Poszukiwacze powinni iść w jednym szeregu i mówić jednym głosem. Wytykać absurdy, punktować i nagłaśniać łamanie ustanowionego prawa i marnotrawienie publicznych pieniędzy na idiotyczne akcje i angażowanie na siłę służb mundurowych do ścigania tych którzy coś legalnie robią. Koszty ponosi skarb państwa czyli my.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 17:33 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Pepemag napisał(a):
Nom, w tym wypadku nie masz resty właściwych argumentów bym pomyślał nawet ,że może być inaczej w naszym kraju i dobrze współpracować z betonem.
Chcemy zmian zacznijmy od siebie...

Z betonem nie da sie współpracować jak byś nie zauważył :)
Beton nigdy nie wpuści detektorysty na swoje wykopaliska więc o czym ty do mnie piszesz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 18:10 
Moderator
Moderator

Kolego resty, najważniejsze jest to byście po takich eventach dementowali informacje o rzekomej zabytkowości odnalezionych przedmiotów. Wystarczyło powiedzieć, że wśród tych wielu podjętych fantów znalazł się tylko jeden zabytkowy - bulla papieska. Takim oświadczeniem pomoglibyście sprawie, a przy okazji zyskali szacunek reszty kontestującego waszą działalność środowiska detektorystów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 18:44 
Malkontent

To niewiele by wniosło kol. Nietajenko - dla większości ludzi jest to obojętne.
Gdyby ARCHEOLOG stanął przed kamerą i powiedział że gdyby nie detektoryści, to unikalna bulla poszła by się gonić - przekaz byłby jasny ...
Ale tego nie zrobi. Bo i po co ? Narażać się kolegom po fachu ?
Przecież Resty z ekipą tylko czekają na telefon albo SMSa ... i ogonki latają z radości .

PS. Gdyby zaś odmówił współpracy, motywując to aktualną sytuacją środowiska - może ci ''dobrzy'' by się po łbach podrapali że trudniejsze czasy idą.
Ale tego nie zrobi. Bo i po co ? ''Kolegów ''od szpadla'' ma w .....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 20:04 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
resty napisał(a):
Beton nigdy nie wpuści detektorysty na swoje wykopaliska więc o czym ty do mnie piszesz?

A poszukiwania na polach pod Grunwaldem organizowane przez dr Piotra Nowakowskiego ?

resty napisał(a):

:roll: to archeolodzy z firm nie mają nic wspólnego z betonem :o i kochają detektorystów :o , chyba tylko takich jak wy, darmowych wyrobników :D

To co robicie, to żadna współpraca, to służalczość i wazelina co szkodzi wszystkim detektorystom. Wywołujecie u archeologów przeświadczenie, że detektorystom nie trzeba płacić bo zawsze znajdą się jacyś osobnicy chętni do pracy za darmo bez umowy i ubezpieczenia. :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 20:33 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

frank napisał(a):
resty napisał(a):

A poszukiwania na polach pod Grunwaldem organizowane przez dr Piotra Nowakowskiego ?

resty napisał(a):

:roll: to archeolodzy z firm nie mają nic wspólnego z betonem :o i kochają detektorystów :o , chyba tylko takich jak wy, darmowych wyrobników :D

To co robicie, to żadna współpraca, to służalczość i wazelina co szkodzi wszystkim detektorystom. Wywołujecie u archeologów przeświadczenie, że detektorystom nie trzeba płacić bo zawsze znajdą się jacyś osobnicy chętni do pracy za darmo. :666

Ja nie uczestniczę ale część moich kolegów ze stowarzyszenia już tak ,bo tak lubią spędzać wolny czas i naprawdę nie jest to Twoim interesem ani moim co robią po godzinach.A może to właśnie tzw "wolni strzelcy "
przodują w statystykach wulgaryzm bo ktoś im się wbił na miejscówkę,raz tak lokals próbował mnie postraszyć na Tannenbergu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 21:03 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Drako , jak zwykle w punkt :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 21:13 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Nietajenko napisał(a):
Kolego resty, najważniejsze jest to byście po takich eventach dementowali informacje o rzekomej zabytkowości odnalezionych przedmiotów. Wystarczyło powiedzieć, że wśród tych wielu podjętych fantów znalazł się tylko jeden zabytkowy - bulla papieska. Takim oświadczeniem pomoglibyście sprawie, a przy okazji zyskali szacunek reszty kontestującego waszą działalność środowiska detektorystów.

Mógłbym ci podesłać kilka takich filmików tylko po co? Tutaj betony poszukiwawcze i liczykrupy typu Frank i tak wszystko wiedza lepiej :) ale niech sie jeszcze poużalają , mam chociaż z tego bekę na tym forum ;) :lol: :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 21:43 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
W sumie pracujcie za darmo (na czarno) i chwalcie się tym gdzie się tylko da, a szybciej czy później dorwie was PIP, czy skarbówka to się szybko odechce firmom archeo wykorzystywać detektorystów. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 21:48 
Pułkownik
Pułkownik

troche juz mi pomieszaliscie w glowie... a czy archeo w tych waszych wspolnych projektach tez pracuja darmo?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 22:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

nomennescio napisał(a):
troche juz mi pomieszaliscie w glowie... a czy archeo w tych waszych wspolnych projektach tez pracuja darmo?

Może nie uwierzysz ale też są takie akcje :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 22:26 
Moderator
Moderator

Jak tak czytam te usprawiedliwienia wspolpracy z archeo, to jedyne adekwatne okreslenie jakie mi przychodzi do głowy to murzynskosc dla zawansowanych :666 ...po prostu dajecie sie kupowac za szklane paciorki, a archeo ma za darmo gosci od czarnej roboty...ja rozumiem ze od czasu do czasu pasowałoby wyprowadzic wykrywke na spacer ( sam tez bym sie przeszedł gdzies pokopac I wojne) , rozumiem ze kogos kreci sredniowiecze ( mnie nie ale mimo to rozumiem ), ale qrde ludzie...zacznijmy sie troche szanowac, nie mowie ze nie nalezy kategorycznie odmawiac wspołpracy z archeo (choc przy obecnej nagonce byłoby to najwłasciwsze) ale na zdrowych i cywilizowanych zasadach, wykrywacz i baterie do niego nie mowiac o benzynie do samochodu tez cos kosztują i elementarna przyzwotoscia jest jakos zrekomentowac osobie ktora sie udziela na komercyjnych fuchach archeo jej fatygę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 22:31 
Podporucznik
Podporucznik

resty napisał(a):

Nie wiem jak inni ale mnie nawet by do głowy nie przyszedł pomysł aby wchodzić na takie wykopaliska. Niech sobie oznakują, jak to w świecie jest praktykowane, to szerokim łukiem będę ten teren omijał. Kasę na to mają bo dotacje z budżetu państwa idą i to całkiem spore. Tyle że jakoś tych oznakowanych stanowisk to nie widać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 lutego 2020, 22:34 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Argo , możesz sobie myśleć co ci się podoba ja nie wnikam co ty i gdzie robisz , fajnie też że dbacie o nasze kieszenie ;)
My będziemy jednak robić swoje czy to komuś pasuje czy nie :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]