Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 07:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Każdy sobie ?
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2020, 22:42 
Malkontent

Każdy z nas Filip ma takie wspomnienia - ''nas dinozaurów''
Ale też nie ma co dramatyzować - na obrzeżach tego bajzlu w skali ''mikro'' każdy robi swoje.
Zostaną jednostki, które potrafią zgadać się z lokalną społecznością.
Wszystkie cudaki (nawet posiadające cały segregator pozwoleń) mogą co najwyżej ''barana'' walnąć o najbliższe drzewo albo mur.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2020, 22:54 
Moderator
Moderator

Ja pier.................. :o po zapoznaniu sie z caloscia wątku sprzedaję wykrywacz ...a nie pardon, juz sprzedalem i ide w kolejki elektryczne :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2020, 00:40 
Moderator
Moderator

Filip napisał(a):
Jak ja się cieszę że zaczynałem tą przygodę na przełomie lat 80/90 :)
Przynajmniej mam miłe wspomnienia.
No to jest nas dwóch:-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Poszukiwacz archeologiem ?
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2020, 21:45 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Po co mi pogłębiona wiedza archeologiczna ? przecież ja szary kopacz łikendowy nie aspiruję wcale do tego by być archeologiem czy nie daj Boże prowadzić samodzielnie badania archeologiczne i wychodząc w teren nie wybieram się by rozkopywać stanowisko czy poszukiwać zabytków radość sprawią mi zjechane boratynki i rozsypujące się guziole a wiedzy którą mam wystarczy mi na tyle by wiedzieć co trzeba zrobić gdym zlazł oczywiście całkowicie przypadkowo naprawdę coś poważnego. W sumie wypowiedz pana Majchrowskiego mocno mię skonsternowała.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2020, 22:24 
Podporucznik
Podporucznik

Bo jesteśmy w matrixie , to taki świat równoległy. Może kiedyś będzie normalnie, może.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 marca 2020, 20:32 
Moderator
Moderator

Nietajenko napisał(a):
Obejrzałem sobie jeszcze raz ten materiał Michała Majchrowicza https://www.youtube.com/watch?v=XLvjHvhbtjg z Reduty praw poszukiwaczy i własności i nie wytrzymałem, musiałem to skomentować w te słowa:
Cytuj:
Pozwolę sobie kolegę zacytować "Poszukiwacze nie posiadają wiedzy archeologicznej, nie wielu z nich przynajmniej, jaka jest niezbędna do poszukiwań. Tak że uważam, że poszukiwacze i archeolodzy to jest element, który powinien być wspólny, nierozłączny, gdzie jest teraz zupełnie odwrotnie. Natomiast wiedza tych ludzi jest niezbędna do pewnych rzeczy i zwykły człowiek po prostu z takimi rzeczami sam sobie nie poradzi.[...]" Przeczytaj to sobie jeszcze raz i zastanów się nad tym coś ty powiedział. Takie wypowiedzi szkodzą sprawie, bo sugerują nadzór archeologiczny nad wszystkimi poszukiwaniami. Przedstawiona przez kolegę teza jest błędna. Poszukiwania mogą zazębiać się z archeologią, ale wcale nie muszą. Nie ma równości pomiędzy poszukiwaniem przedmiotów metalowych a poszukiwaniem zabytków. Na tym braku równości należy budować zmiany w prawie. To o czym mówisz to reglamentacja poszukiwać tylko dla tych, którzy poszukują zabytków. Nie zgadzam się z tym organicznie i apeluję o opamiętanie.

Pan Majchrowicz chyba bardziej lubi upajać się swoim głosem, niż ma chęć pomóc w sprawie. Póki co ten zwrot sprawie może tylko przeszkodzić. Wrrr!

No i panu Majchrowiczowi nie w smak był mój komentarz i... go po prostu skasował. Buhahahaa, odważny gość! ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 marca 2020, 22:41 
Malkontent

No chyba Kolega nie spodziewał się merytorycznej odpowiedzi ? ;)
Na tyle znam Cię z Forum, by wywnioskować że była to swego rodzaju ''prowokacja''.
Zresztą bardzo udana - interlokutor pokazał swoje mocne argumenty.
Małe dzieci reagują podobnie - jeśli czegoś się boją to wystarczy zakryć oczy i tego nie ma ...
Ale na filmach to on starszy się wydawał ... :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 marca 2020, 22:52 
Pułkownik
Pułkownik

Nietajenko :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]