Aśka72 napisał(a):
Powiedz mi Frank, jak mamy udokumentować to co się na miejscu działo?
Wpierw należało skontaktować się z WKZ i z pozycji miłośnika historii spokojnie porozmawiać o kościele i jego otoczeniu jako bardzo interesującym zabytku, a odpowiednimi pytaniami dojść do interesujących nas informacji i tym samym wiedzy konserwatora o tym, czy wie co się dzieje pod murami kościoła, o prowadzonych tam pracach ziemnych.
Pytamy np.:
- o stopień ochrony zabytku i jego najbliższego otoczenia,
- o zapomnianych miejscach pochówków i możliwych zlikwidowanych cmentarzach,
- o badaniach archeologicznych i nadzorach archeologicznych przy kościele,
- o pracach remontowych i porządkowych przy kościele i jego otoczeniu,
- o problemach z prowadzeniem prac ziemnych przy takich zabytkach jak ten kościół, możliwych znaleziskach i też „niespodziankach”,
Znamy wiedzę konserwatora w temacie, mamy udokumentowane na filmie okolice kościoła z walającymi się kościami, możemy więc odkryć karty.
Aśka72 napisał(a):
Po pierwsze tu nic nie było aranżowane.
Przearanżowane w znaczeniu, reportaż strasznie udziwniony utrudniającymi odbiór niepotrzebnymi efektami wizualnymi i przekazem w stylu taniej sensacji kryminalnej.
Aśka72 napisał(a):
Masz widzę jakiś problem z babcią i proboszczem
Ja nie, to raczej komentujący pod filmem na yt sugerując się przekazem reportażu, w babci i proboszczu widzą jedynych winnych w tej sprawie.
No takich bzdur to ja dawno nie słyszałam. Dziwię się, że od Ciebie. Często próbujesz się czegoś dowiedzieć w WKZ-et? :? Czyli według Ciebie najpierw powinniśmy pojechać do WKZ w Płocku i zapytać o ten zabytek? :o ...i jeszcze poprosić o to, żeby ładnie nam się nagrali do kamery?
Frank ale ja tego już nawet nie skomentuję bo naprawdę szkoda mi zdrowia.