prymek napisał(a):
cewka sef 8/6 stan 17-18% , tx boost był wyłączony . To jest koszmarny grunt , to pas wzgórz szerokości 3 i długości może 12km , grunt mxt trybie prospecting 84-86 , miejsce odwiedzam od 20 lat testując tam każdy wykrywacz który posiadałem . Warunki glebowe są wielkim wyzwaniem a sukcesy dają ogromną radość .
Takich odczytów z samego gruntu chyba jeszcze nie widziałem ale zdarzały się zwłaszcza w górach problemy z gruntem i piszczącymi głazami:).
Wasze filmy z Minelabami nakłoniły mnie do eksperymentalnej zmiany ustawień po już chyba prawie 10 latach ze Spectrą. Chciałem zasymulować multiton i tryb long w Spectrze. Tony w standardzie plus najszybszy filtr i podniesione recovery delay prawie na maksa daje szybszą reakcję na metale blisko siebie położone oraz wydłużone i modulowane audio - coś na wzór etracka w longu (patrząc na Wasze filmy). Zmiana 3 parametrów powoduje, że dostajemy zupełnie inny wykrywacz. Wolniejszy filtr zauważalnie utrudnia wykrycie koloru w terenie zaśmieconym żelazem. Ustawienia te można zmieniać w sposób kombinowany na setki sposobów. Efekt jest taki, że tam gdzie nie było już nic ciekawego, znowu kolorki zaczynają się przebijać przez żelazo. Wniosek jest taki, że człowiek całe życie się uczy i zawsze warto eksperymentować i podpatrywać innych bo inaczej każdemu z czasem klapy opadną na oczy ...
Czekamy zatem na Wasze próby z Apexem by nauczyc się czegoś nowego:).