Teraz jest środa, 16 lipca 2025, 20:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Drugi czy też kolejny wykrywacz
PostNapisane: środa, 25 listopada 2020, 17:02 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Z tą monetą na 42cm to bym się tak za mocno nie podniecal, jeśli g2 czy też tx 850 ja pokaże to jedynie w trybie all metall poza granica id. W tym trybie stal i kolor brzmią identycznie więc teoretycznie trzeba by kopać dosłownie wszystko aby taka monetę z tej głębokości wyciągnąć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 listopada 2020, 18:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

prymek napisał(a):
chyba w weekend będzie film , trochę nietypowy bo będzie to pojedynek dwóch Tuanxunów - ocena ich powtarzalności

Zamieścisz w filmie strojenie do gruntu TX 850? I jak ustawiać dyskryminację? Taki mały poradnik?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 listopada 2020, 18:28 
Moderator
Moderator

dyskryminacja nie mniej niż 30 , 33 w sumie fajnie , 40 to już folia ale i małe sreberka ( dziś znalazłem sreberko bijące na 40 ) generalnie ustawiasz tak nisko jak to możliwe a jednocześnie musisz mieć kontrolę nad żelazem.

strojnie
- włącznie pokrętłem prawym trybu all metal i ustawienie progu wiodącego na ledwie słyszalny
- przycisnąć przycisk gruntu opuszczając cewkę w dół kilkukrotnie , faza gruntu na wyświetlaczu się zmieni i przy kolejnym pompowaniu nie będzie się znacząco zmieniać
- wrócić do trybu dyskryminacji ( prawe pokrętło obrót w lewo = klik )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 listopada 2020, 18:50 
Kapral
Kapral

W G2 plus latam bez dyskryminacji czasami 24 30 max iron volume 15 V BREAK mam na 35. Pod Alpami kopie wszystko od 35 skaczące powyżej 40. Przeważnie mikro kawalki babiloty żółtego. Koks 38 mocny sygnał nigdy się nie pomylę . W g2 zwykłym mała drobnica zlota o bardzo malej masie wychodzi od 35 skaczaco z mikro slabym dzwiekiwm . Koks 38 chcesz cos fajnego znaleźć to musisz na te dźwięki i dyskryminację zwracać szczególną uwagę. Przy tych naprawach co ja chodzę poza kółkami i klamrami stalowymi żelaza nie kopie. Dyskryminacja na 30 skutecznie eliminuje duże gwoździe i drobnice żelazną.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 listopada 2020, 19:42 
Kapral
Kapral

Prymek czy tego startera co mieliście na filmie orx/f19 pokazuje Ci tx850 na cewce Ultimatum jak tak to na jakiej głębokości i w jakim trybie odpowiec proszę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 11:39 
Kapral
Kapral

BRAWO mistrz pola Top Diging kopia zwyklego g2 bez plusa łyknoł wszystkie cele i tego dukata na 42 cm w trybie dyskryminacji wooow.... I to z małą cewką
Kopia g2 19khz .
Bez konkurencyjne ID nie spotykane w żadnych innych detektorach D&J z Fitst Texsas zrobil dobrą robotę

https://youtu.be/iBteKujG_RU

I co inżynierowie wielu wielu częstotliwości powiecie :1
Teraz czas chłopaki na test g2 plus z dopalaczem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 16:50 
Moderator
Moderator

Chiński Demon

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 18:47 
Kapitan
Kapitan

No G2 plus na pewno wypadnie jeszcze lepiej mailem oba . Jednak nie gloryfikował bym tak G2 jest świetny ale ma minusy np to że jak mam pod cewka kapsel to w gm4 mimo że nie ma wyświetlacza świetnie o tym wiem w G2 mam sygnał nie do rozróżnienia z moneta to samo z folią w gm można precyzyjnie ustawić próg aby chociaż łamał sygnał na żelazo przy foli tu nie ma szans ,większe żelazne elementy to samo piekny sygnał .W każdym razie G2 z gm4 to moje ulubione detektory z lekka przewaga na Bułgara ( inna sprawa że to poznawałam dłużej i mimo że niektóre detektory mam i sprzedaje on pozostaje jako pewniak ,wiec mam z nim wiecej roboczogodzin ;)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 19:00 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

To jest dobry patyk, powiem więcej... fantastyczny patyk. Dlaczego?
Dlatego że działa i kosztuje 130$.

"Znerwujesz się" i owiniesz o drzewo, nic nie szkodzi. Jutro ochłoniesz i kupisz drugi.
Będziesz wracał w nocy z lasu i go zgubisz. Nic nie szkodzi, jutro kupisz następny.
Wpadną, zawiną ciebie i zarekwirują patyk. Nic nie szkodzi, niech sobie trzymają, jutro kupisz drugi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 19:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

https://www.youtube.com/watch?v=iBteKujG_RU
Proponuję obejrzeć nowy filmik.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 19:22 
Moderator
Moderator

arkona napisał(a):
No G2 plus na pewno wypadnie jeszcze lepiej mailem oba . Jednak nie gloryfikował bym tak G2 jest świetny ale ma minusy np to że jak mam pod cewka kapsel to w gm4 mimo że nie ma wyświetlacza świetnie o tym wiem w G2 mam sygnał nie do rozróżnienia z moneta to samo z folią w gm można precyzyjnie ustawić próg aby chociaż łamał sygnał na żelazo przy foli tu nie ma szans ,większe żelazne elementy to samo piekny sygnał .W każdym razie G2 z gm4 to moje ulubione detektory z lekka przewaga na Bułgara ( inna sprawa że to poznawałam dłużej i mimo że niektóre detektory mam i sprzedaje on pozostaje jako pewniak ,wiec mam z nim wiecej roboczogodzin ;)
Pozdrawiam

mam podobne wrażenia . To dwa wyjatkowe wykrywacze , dodatkowo taka ciekawostka robiłem ostatnio testy tx850 i gm4 w skrajnej mineralizacji ( grunt 6-7 kresek tlenków żelaza na g2 ) gm4 wygrał , to w sumie zaskakujące bo g2 ( tx850 ) do takich terenów został zaprojektowany. Zawsze wiedzialem że gm4 to " artefakt obcych " :D

Jedno jest pewne - technologia stoi i nie trzeba wydawać miliona monet by mieć bardzo dobry wykrywacz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 19:28 
Kapral
Kapral

Musisz mieć Prymek ta cewka co miałes w f19 to wtedy zobaczysz róznice w zminarelizowanym gruncie oryginalnie g2 do niej byl strojony

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 20:32 
Kapitan
Kapitan

Zastanawiam się tak nad jedna sprawą ( nadmienię że to moja obserwacja wynikająca z doświadczenia z wspomnianymi detektorami i ktoś może mieć zupełnie inna;)
Chodź o to że skoro okazuje się że niedrogie detektory dorównują a często są po prostu lepsze od drogich ..jak to się ma ma do prawd które słyszałem kiedyś czytałem na forach itd. Kiedyś nosiłem się z zamiarem kupna gm trochę mnie zniechęciły opinie ogólnie znanego pana który zajmuje się ich naprawa i który kilka razy mi pomógł z detektorami znanych firm i na pewno zna się na rzeczy i któremu jestem wdzięczny .
Ale czytając co przyjmuje do naprawy np Bułgara nieee ,myślałem sobie na serio musi to być złom albo psuć się po roku .Miałem wtedy goldmaxa power i tejona( w owym czasie tak pchanego na piedestał ) Mimo to kupiłem golden maska 4 pierwsze testy na głębokość separację zdolność poprawnej identyfikacji później wiele godzin chodzenia i prób z celami realnie zalegającymi w ziemi na dwa detektory i golden mask zjadał tejona pod każdym względem . Myślę sobie pewnie się rozleci za rok ,ale mam już go lat chyba 6 i wygląda oraz działa jak nowy.. Teraz jeszcze ten chiński wynalazek pokazany przez kolegów ;) który jest gwoździem moim zdaniem w retoryce o wyższości drogich konstrukcji ;) ja to przyjmuje ale niektórzy naprawdę mogą mieć problem .
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 20:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

arkona, fragment wypowiedzi:
Teraz jeszcze ten chiński wynalazek pokazany przez kolegów ;) który jest gwoździem moim zdaniem w retoryce o wyższości drogich konstrukcji ;) ja to przyjmuje ale niektórzy naprawdę mogą mieć problem .
Pozdrawiam
Tak, dystrybutor lub inny powiązany finasowo z nim lub bezpośrednio z producentem.
Miałem już dużo wykrywaczy, od pierwszych Rutusów Ultra 2, przez Tessoraki, Whitesy, Fishery, GM, Nokte Makro. Ale kupię sobie tego chinola by się przekonać co jest wart. Tani, mało znany nie znaczy badziew.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 listopada 2020, 21:00 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

O, sie mnie wspomniało. Mam GM4WD od 5 lat.
Bułgar ma na liczniku ponad 3000 godzin. Po tym czasie:
-teleskopowa sztyca to złom
-był pożar (paliły się akumulatorki w zasobniku, nie znam przyczyny)
-pierwsza spider 9tka została "roztarta" ma śmierć. Osłona sondy poległa już po pierwszych tygodniach. W rozmowie kulturysta-właściciel GM z Bułgarii zapytany dlaczego nie robią bardziej heavy-duty osłon do sond, odparł że "waga się zwiększy". Nic to używałem bez.
-słuchawki bezprzewodowe to żart, zrobiłem z nich dongle do przewodowych. Potem coś się spaliło w zasobniku dotyczącego tych słuchawek, nie działa.
-potencjometry dostały luzu (szczególnie ten od GB).

Ogólnie działa, będę robił kapitalkę.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]