Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 11:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wjazd na chatę
PostNapisane: czwartek, 10 grudnia 2020, 20:37 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Teraz kolejny hit prorok kręci sprawę gościowi który te replikę wykonał i chłopakowi który ją przede mną miał obydwaj mają z tego po prostu bekę. Aby ja muszę lazic po komendach się tłumaczyć

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 grudnia 2020, 20:45 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Gadałem 3 dni temu z adwokatką która mnie reprezentuje w jednej moich afer :) wracała z rozprawy, Wysoki Sąd raczył zgubić testament jej klientki :) na szczęści notarialny, wystarczy 30zł na dopis u notariusza, odczekać 9 miesięcy na nowy termin i po sprawie :D
Kto miał styczność z wymiarem sprawiedliwości, ten się w cyrku nie śmieje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 grudnia 2020, 21:01 
Moderator
Moderator

marcin121 napisał(a):
Teraz kolejny hit prorok kręci sprawę gościowi który te replikę wykonał i chłopakowi który ją przede mną miał obydwaj mają z tego po prostu bekę. Aby ja muszę lazic po komendach się tłumaczyć

No to jest wysoce interesujące, prorok kreci sprawe gosciowi ( rusznikarzowi z koncesja), który moze legalnie złozyc bron z czesci ( wytworzyc od zera) i legalnie pozbawic ja cech użytkowych ? facet na pewno doczytał sie na czym polega posiadanie koncesji na wytwarzanie broni ? ja widze ze oni sa zdeterminowani zeby sprawe wlec jak najdłuzej i odwlekać utrudniajac zycie wszystkim dookoła, dla nich niepojete jest ze moga ją przegrać, co jest w zasadzie kwestia czasu, szkoda tylko ze beda psuc krew Bogu ducha winnym ludziom przez następne kilka miesięcy albo i lat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 grudnia 2020, 21:21 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
"WOLNE SĄDY, WOLNE SĄDY, WOLNE SĄDY" :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 grudnia 2020, 21:39 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Pisz skargi, tylko najpierw zrób sobie listę gdzie, polecam minimum 5 adresatów.
Zacznij od prezesa sądu w którym Cię maglują, ministra sprawiedliwości, prokurator generalny, coś z 2 szczeble wyżej niż ta komenda MO która Cie nachodzi, jakiś rzecznik by się nadał, instytucja wydająca uprawnienia rusznikarzom. Pozałączaj jak najwięcej papierków z stempelkami, zapakuj w koperty i leć na pocztę. Nawet jak nic nie ugrasz, to przynajmniej oni będą chodzić się tłumaczyć. Wiem że łatwo się mówi, a ciężej zrobić, ale to jedyna rada na debilizm. Sam tak zrobiłem 6 miesięcy temu i nagle okazało się że coś drgnęło. W Polsce jest taka paranoja, że urzędy konkurują między sobą i się siebie nawzajem boją, wyślesz do jednego to wywalą od razu na biurze podawczym, wyślesz do 6 to już głupio bo jest szansa że z konkurencyjnej instytucji zadzwonią i będą się pytać co z tym zrobić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 grudnia 2020, 22:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Bareja padł by gdyby to zobaczył. Tego nie da się w logiczny sposób ogarnąć to jest cyrk opiszę te sprawę w gazecie z imieniami nazwiskami niech się śmieją ludzie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2021, 17:37 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Dziś była sprawa no i pani biegła stwierdziła że lufę można zespawać a do iglicy dospawać grot komore zamka napawać od wewnątrz
A ogólnie to wyleciała z bekiem upomniana przez sąd. Biegła ma 30 lat małolata bez pojęcia o czymkolwiek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2021, 18:27 
Moderator
Moderator

To już nawet nie jest śmieszne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2021, 18:33 
Generał Broni
Generał Broni

A możemy poznać dane tej ekspertki?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2021, 18:36 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Emilia Peleczarska jejku jaki wstyd

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2021, 18:40 
Moderator
Moderator

Gołym okiem widac że "expertka" sie broni rekoma nogami przed ewidentnym uwaleniem jej expertyzy, wiem ze sie powtarzam i jestem nudny jak flaki z olejem, ale napisze to kolejny raz - zgodnie z ubojka jesli jest cos jest pozbawione cech i przy okazji klepnął sie pod tym uprawniony rusznikarz, to nie ma wymogu posiadania na to cos pozwolenia- ergo nie ma przestepstwa nielegalnego posiadania broni i temat zamkniety, wszelkie regulacje typu czy to jest do rejestracji czy nie, to sprawa wtórna i technikalia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2021, 18:41 
Kapitan
Kapitan

marcin121 napisał(a):
Dziś była sprawa no i pani biegła stwierdziła że lufę można zespawać a do iglicy dospawać grot komore zamka napawać od wewnątrz
A ogólnie to wyleciała z bekiem upomniana przez sąd. Biegła ma 30 lat małolata bez pojęcia o czymkolwiek

Rzucili młodego/ą może coś wyciśnie, w razie ,,W" no brakło trochę doświadczenia......

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2021, 18:47 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Piszemy o zmianę biegłego lub o kontr opinię ale patologia totalna. Ja biegłej zarzuciłem kłamstwo i składanie fałszywych zeznań

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2021, 19:00 
Pułkownik
Pułkownik

marcin121

czy możecie w wypowiedzi własnej zacytować regulacje, o których wspomniał Argo z komentarzem, że tak wygląda właściwa interpretacja oparta na uregulowaniach prawnych?
Czy już po ptokach?
Chodzi mi o to, że być może sprowokowany tym skład sędziowski wyrobi sobie opinię na zasadność zarzutóww w oparciu o regullacje do zapoznania sie z ktorymi zostanie sprowokowany?

Z logiki pani expert wynika, że nawet przetopiona w hucie armata może być spowrotem odlana....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2021, 20:10 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Pytasz o sposób pozbawiania broni cech użytkowych To jest zawarte w rozporządzeniu pozbawić cech użytkowych można przedmiot np karabin lub pistolet które posiadają te cech są zdolne do oddania strzalu Destrukty cech nie mają dwa nie są w rejestrze broni palnej. Więc nie można ich tych cech pozbawiać. Dwa mówi o tym sama ustawa pozwolenia na broń palną nie wymaga się w przypadku broni palnej pozbawionej cech użytkowych. Kto i jak pozbawia nie istotne ważne żeby cech użytkowych nie było

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 274 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]