Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 20:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Gniewomir skazany prawomocnym wyrokiem
PostNapisane: piątek, 24 grudnia 2021, 11:05 
Porucznik
Porucznik

Ja po zatrzymaniu nie przyznalem sie do stawianych zarzutow i odmowilem skladania wyjasnien.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 grudnia 2021, 22:19 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

To jest jeszcze nic
Najlepsze są wyroki z doświadczenia życiowego sądu . Z własnego doświadczenia życiowego oraz kryminalnej przeszłości oskarżonego jest zasadne uznanie winy oskarżonego pomimo braku jasnych dowodów . Tu znowu Kraśnik błysną

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 grudnia 2021, 15:00 
Podporucznik
Podporucznik

robertposz napisał(a):
Wycofywanie wcześniejszych zeznań przed sądem niewiele zmieni lub nic ponieważ sąd też się stara za wszelką cenę skazać. Policja, prokuratura i sąd ściśle ze sobą współpracują. Trzeba to sobie uświadomić. Jedynie dobry adwokat może nas obronić. Oczywiście na takich adwokatów stać tylko najbogatszych. A tak to sąd używa takich sformułowań; sąd nie dał wiary wyjaśnieniom oskarżonego……… oskarżony raz twierdzi że…. następnie że…. czyli po prostu plącze się w zeznaniach. Najlepiej nic nie mówić na przesłuchaniach w policji i prokuraturze lub ułożyć sobie jakieś możliwie krótkie wyjaśnienie i cały czas to powtarzać jak Matrę. W sądzie zaś nie przyznawać się do niczego i też powtarzać w kółko tę Mantrę. Ja szybko połapałem się o co chodzi, kupiłem kodeka karny i broniłem się sam. Broniłem się 6 Lat! Tyle co uzyskałem to zniesienie wszystkich kosztów sądowych na skarb państwa (samych ekspertyz biegłych nazbierało się powyżej 20 000) i uzyskałem najniższy wyrok w tzw. poszukiwaniach i kolekcjonerstwie.

Dokładnie wycofanie się jest trudne, a nawet nie możliwe, a tutaj dwie pamiątkowe fotografie z wizji lokalnej.

pozdro!

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 grudnia 2021, 16:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Brakuje tylko młotka z napisem "ZNTK", oraz manekina...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 grudnia 2021, 20:55 
Porucznik
Porucznik

Dlamnie jest proste czy sedzia sam ma wykrywke badz znajomego z wykrywka czy slucha nawiedzonego archeo ludzie sa ludzmi.Znam to z z zycia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 grudnia 2021, 22:16 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Ja znam jedną sprawę w której znajomy wycofał zeznania i mimo to po 3 latach procesu uniewinniono go.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 grudnia 2021, 12:29 
Generał Broni
Generał Broni

Myślę, że dobry psycholog lub psychiatra może wydać opinię, jak bardzo obciążają i dezintegrują psychikę warunki, w jakich się składa zeznania na policji (przebywanie w zamknięciu, w kajdankach, wywieranie presji itp). Takie oświadczenie przed sądem, motywujące odwołanie zeznań, poparte taką opinią powinno być skuteczne :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 grudnia 2021, 13:19 
Pułkownik
Pułkownik

przelewanie z proznego w puste te dyskusje co by bylo gdyby
jak przesledzicie wyroki to byly takie sprawy (nie dotyczace wykrywek oczywiscie) gdzie swiadkowie wlacznie z policja obciazali oskarzonych a mimo to sad ich uniewinnil, byly tez wyroki gdzie poslugiwana sie ewidentna i czytelna zmowa swiadkow i skazywano niewinnych, dla kontrastu prosze sobie porownac kilka procesow o podobnych zarzutach i kazdy z nich konczy sie inaczej

o czym to swiadczy? o tym, ze sadziowie to kasta, oderwana od rzeczywistosci zaangazowana bardziej w swoje fixum dyrdum i krecenie walkow niz w jakakolwiek sprawiedliwosc
z powodow agresywnej polityki zdeprecjonowano mandat oraz dazenia obecnej wladzy do zmiany i prob uregulowania patologii
wywrotowcy wola wspierac ucisk bo licza na zysk polityczny
od kilkudziesieciu lub nastu lat obserwujemy gnojowke wyciekajaca z wagi polskiej temidy, to nie przypadek, ze Elzbieta Jaworowicz do dzis prowadzi program (chociaz dawno juz utracil swiezosc i przeslanie a nawet sens) dodatkowo na innym kanale innej stacji od niedawna wyrosl program "Panstwo w panstwie", na you tube jest conajmniej kilkadziesiat roznych kanalow traktujacych o niesprawiedliwosci jaka rozgrywa sie na lawach sadowych
dlatego powtarzam w starciu z kasta nie mamy szans,
dopoki bedzie chocby szczatkowe srodowisko blokujace proby zmian dopoty bedziemy za to placic obojetnie czy z powodow naszego hooby, pracy czy zwyklego nieszczescia...
wiekszosc wyrokow zapada bez czytania akt, zanim sedzia pojawi sie na sali sadowej a jesli juz sedzia czyta akta i przygotowuje sie do rozprawy to zwykle by bardziej u..c

juz niedlugo rozpocznie sie nowa era sadownictwa polskiego gdzie wyroki beda zapadac w KE lub beda konsultowane z TSUE

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 grudnia 2021, 15:38 
Plutonowy
Plutonowy

"wiekszosc wyrokow zapada bez czytania akt, zanim sedzia pojawi sie na sali sadowej a jesli juz sedzia czyta akta i przygotowuje sie do rozprawy to zwykle by bardziej "

W mojej sprawie było to samo. Na pierwszej rozprawie jak powiedziałem sędziemu . że się nie przyznaję to dopiero zaczął czytać akt oskarżenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 grudnia 2021, 16:01 
Generał Broni
Generał Broni

Gniewko, a proponowano Tobie dobrowolne poddanie się karze?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 grudnia 2021, 17:45 
Główny Moderator
Główny Moderator

Nie ma możliwości żeby sąd czytał całe akta przed rozprawą. Czyta w najlepszym wypadku 3 kartki co są na wierzchu teczki. Ja brałem udział w cyrku gdzie akta liczyły około 1500 kartek A4. Sędzia ma 4 rozprawy dziennie i tak kilka razy w tygodniu, nie ma fizycznej możliwości przygotować się do każdej sprawy. Czytają ostanie postanowienia, pisma stron i tyle. Jak ma się zmienić sędzia w sprawie, to mało kto daje radę wczytać się w takie 1000 kartek, zrozumieć je i często jeszcze uporządkować, bo bankowo ktoś pomieszał akta pomiędzy teczkami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 grudnia 2021, 23:50 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Filip napisał(a):
Ja znam jedną sprawę w której znajomy wycofał zeznania i mimo to po 3 latach procesu uniewinniono go.

Niech mnie byk kopnie w żebro, jak to nie był Zbigniew?! ten ..no... znajomy. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 grudnia 2021, 08:56 
Podporucznik
Podporucznik

darek64 napisał(a):
Gniewko, a proponowano Tobie dobrowolne poddanie się karze?

tak, proponowano mi na samym początku, prokurator śpiewał mi coś o tym, a i ja sam go też dopytywałem, ogólnie mieliśmy wspólnie dogadać warunki "kapitulacji", byliśmy umówieni na telefon, wtedy miałem się stawić w prokuraturze i dogadać, ale zamiast tego dostałem pismo o zakończeniu dochodzenia i postawieniu aktu oskarżenia, co zakończyło temat dowolnego poddania się karze przed prokuratorem, gdy pojechałem i zapytałem, dla czego nie wezwał mnie żeby się ostatecznie dogadać to stwierdził, że nie było woli z mojej strony i tyle.

pozdro!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 grudnia 2021, 15:32 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Nic dziwnego, Twoja nierozważna „współpraca” z policją załatwiła, że nie poszli na układy, a przedstawili akt oskarżenia, podałeś im wszystko na tacy i wykorzystali to.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 grudnia 2021, 19:12 
Główny Moderator
Główny Moderator

Co do samej zrzutki to może ktoś by ją wypromował na fejsbukach?
Ja jak wcześniej pisałem wolę tradycyjne metody wsparcia, ale może młodzi też sypną groszem?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]