Cytuj:
Szymon Hołownia mówił w czwartek, że na tej uczelni nigdy nie studiował. Zapisał się jedynie na listę studentów, ale na zajęciach nigdy się nie pojawił, tym bardziej nie uzyskał dyplomu.
Hahahaaaaaa, powiem wiecej, nawet Kobosko za niego skladal (pomagal mu) papiery wiec Szymon moze powiedziec, ze nigdy nawet papierow nie skladal jakby sie prokuratura przyczepila..
A powaznie.. to co ma powiedziec? Prezciez wszyscy wiedza, ze na tym polegal proceder dla niektorych, ze zapisywali sie i nigdy nie chodzili a potem rektor otrzymywal od zapisanego kapelusz.. pogrzebal w przekazanej zawartosci kapelusza, pomacal i zamiast krolika wyciagal dyplom.. Tym bardziej, ze zajecia na psychologii w owym czasie byly zdalne.. przez internet. (Prosze sprawdzic). Ja sie nie upieram bo to moze byc tak, ze Szymon Holownia rzeczywiscie jest ofiara i bedzie tym jedynym, ktory sie zapisal ale nie chcial studiowac :)
Mnie interesuje, kto to dzis to wyciagnal (pomimo, ze tak sie nie umawiali) i po co?..
Czy koledzy z partii aby rozbroic tykajaca bombe jescze przed startem kampanii aby wyborcy zdozyli zapomniec i ewentualnie nawet uronic lze z marszalkiem bo niechybnie bedzie plakal w w oredziu z tego powodu..
Czy moze Donald gra juz na wygrana swojego w pierszej turze (zabierajac glosy przydupasom - sorry ale tak ich - skladowe koalicji - nazywaja w Sejmie)..
Byc moze, bo Tusk jest juz mocno doswiadczonym politykiem i doskonale, rozumie, ze sfalszowac latwo ale tylko raz a i ze pomiedzy dwoma turami wyborczymi a brzegiem pucharu wszystko sie moze wydarzyc a tym razem prezydentura zaufanego, swojego czlowieka to dla Tuska gwarancja wolnosci zas wygrana przeciwnika politycznego obala rzad wczesniej czy pozniej..
Na szczescie nie jestem Patrykiem Slowikiem, nie musze sie silic na symetryzm, w zamian moge smiac sie pod nosem bo podoba mi sie ta akcja..
Jest jeszcze trzecia opcja, ze to zatrzymany rektor negocjuje swoja przyszlosc, przebijajac karty prokuratora (wszak ponoc ma w sejfie pare nie wydanych jeszcze dyplomow, wsrod nich i Szymona choc nie tylko). Wiec poobserwujmy kto tam jeszcze ma nietega mine.. O PSLu pisalem bo oni kochaja panstwowe posady....